Beroemde kerken en musea in Barcelona

Beroemde kerken en musea in Barcelona Barcelona herbergt vele fraaie gebouwen die uit verschillende periodes stammen. Wanneer je een paar dagen of een weekend in Barcelona doorbrengt, is het dan ook een must om een aantal gebouwen en bouwwerken van buiten en wellicht ook van binnen te bezichtigen. Barcelona is overigens een stad met een oud centrum waar het heerlijk wandelen is. Tijdens je wandeling kun je lekker gaan zitten op een van de vele terrasjes en op de stadskaart het volgende gedeelte van je wandeling uitstippelen. Enkele prachtige gebouwen liggen echter buiten het oude centrum, maar deze zijn natuurlijk ook goed te bereiken met bus of metro.

Een tocht langs vele bezienswaardigheden met een sightseeing bus

Je kunt veel van Barcelona zien door een dagje met een sightseeing bus in te plannen. Deze bussen met de naam Barcelona City Tour en Bus Turistic rijden diverse routes, die je langs een aantal belangrijke bezienswaardigheden voeren. Hierbij heb je ook de mogelijkheid om uit te stappen en een gebouw van binnen te bekijken of door een park te wandelen. Je stapt daarna gewoon weer in een volgende bus in.

De Sagrada Familia van Gaudi

Het meest beroemde of misschien wel beruchte bouwwerk in Barcelona is de Sagrada Familia van Gaudi. Gaudi begon in 1882 met de bouw ervan en voorzag met de Sagrada Familia de grootste kathedraal in Europa te realiseren, met de drie façades van Christusí geboorte, dood en wederopstanding. Toen Gaudi onverwacht stierf in 1926, was de kathedraal nog niet voltooid, en dit is hij eigenlijk anno 2017 nog steeds niet. Toch is de Sagrada Familia zeer zeker de moeite van een bezichtiging waard. Je kunt de Sagrada Familia goed bereiken met het openbaar vervoer. Neem bijvoorbeeld Lijn 2 of 5 van de metro of een van de volgende buslijnen 19, 33, 34, 50, 51.

Museu Picasso

Het drukst bezochte museum van Barcelona is wel het Museu Picasso, waar je zowel het vroege werk als het latere bekende werk van de beroemde Spaanse kunstenaar kunt bewonderen. Je vindt dit museum in de wijk El Born op het adres 23, Carrer Montcada.

Bron: PremierCompanies, PixabayBron: PremierCompanies, Pixabay

Parc Güell

Gaudi en Barcelona kunnen in één adem genoemd worden en een uitvloeisel hiervan is wel het excentrieke Parc Güell. Wat Gaudi in eerste instantie voor ogen had met het ontwerpen van Parc Güell, is door financiële problemen niet gerealiseerd. Het park is echter een geweldige bezienswaardigheid. Met de metrolijn 3 kun je gemakkelijk vanuit het centrum naar het Parc Güell en uitstappen bij Vallcarca of Lesseps is het handigste. Er zijn ook diverse buslijnen die je ernaar toe brengen, zoals de lijnen 24, 32 en 92.

Musea op de Montjuïc

Montjuïc is een heuvel die gezien kan worden als de groene long van Barcelona. Deze heuvel ligt ten zuiden van de stad en op de heuvel ligt een kasteel dat aan het einde van de Middeleeuwen is gebouwd en waarin nu het Museu Militar gevestigd is. Ook vind je er het Museu Etnologic en het Museu Arqueologic.
Bron: JoaquinAranoa, PixabayBron: JoaquinAranoa, Pixabay

De Catedral in de Barri Gotic

In het hartje van de Gotische wijk ligt de grote kathedraal van Barcelona. Deze kathedraal is grotendeels tussen de 13e eeuw en de 15e eeuw gebouwd, maar de hoofdgevel en het koepelgewelf dateren bijvoorbeeld uit de 20e eeuw. Het mooiste gedeelte van de kathedraal wat je dan ook zeker moet zien, is wel de kloostergang uit de 14e eeuw. Wanneer je in de Gotische wijk bent, dan kun je de kathedraal niet missen.

Fundacio Joan Miro

Joan Miro is een van de beroemdste Catalaanse kunstenaars en zijn werk is herkenbaar aan de heldere kleuren en welhaast kinderlijke stijl. De Fundacio is opgericht in 1971 en doet onderzoek naar het werk van Miro en werkt aan de bevordering van moderne kunst. In het bijbehorende museum in de nabijheid van Parc de Montjuïc zijn niet alleen 300 schilderijen van Joan Miro te zien, maar ook vele tekeningen en beeldhouwwerken. Vele toeristenbussen die een rondrit maken door Barcelona komen hier in de buurt, maar als je op eigen gelegenheid wilt gaan, kun je ook kiezen voor buslijn 55 of 150.
© 2017 - 2024 Annika_schrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De top tien bezienswaardigheden BarcelonaWie aan Barcelona denkt, denkt vrijwel meteen aan het aangelegde strand, het warm weer en de historische kunst van archi…
Gaudí en Barcelona: Sagrada Familia, Park Guell en Casa'sHij is één van de bekendste Spaanse architecten. Als je in Barcelona loopt, ontkom je niet aan zijn opvallende werken. B…
Bezienswaardigheden in BarcelonaAls je in Barcelona bent wil je zoveel mogelijk zien in zo weinig mogelijk tijd. Wat moet je dan bezoeken in zo'n grote…
Uitstapjes in BarcelonaBarcelona is een geweldige stad om naar toe te gaan. Het is een stad met veel verschillende uitstapjes. Waar moet je zek…

10 niet-toeristische tips voor een reis naar New York10 niet-toeristische tips voor een reis naar New YorkIn de Oost-Amerikaanse metropool New York valt er voor iedereen die de stad bezoekt wat te beleven. Restaurants zijn er…
In de voetsporen van de Romeinen: Stadswandeling in TrierIn de voetsporen van de Romeinen: Stadswandeling in TrierTrier was in de Romeinse Tijd de grootste stad die ten noorden lag van de Alpen. De stad werd in 16 voor Christus gebouw…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Peter30d, Pixabay
  • www.barcelonavoorbeginners.nl/musea.htm
  • www.allesoverbarcelona.nl/musea.htm
  • Afbeelding bron 1: PremierCompanies, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: JoaquinAranoa, Pixabay
Annika_schrijft (211 artikelen)
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.