Overnachten in Paramaribo

In Paramaribo zijn er diverse prima hotels waar je kunt overnachten. Je kunt luxueus overnachten in hotels met zwembad en sauna maar je kunt ook kiezen om een stijlvol historisch hotelpand te betrekken. Voor backpackers en mensen die met een kleine beurs op vakantie gaan zijn er de guesthouses. Daarnaast kun je in leuke appartementen extra goedkoop overnachten. Er is voor ieder wat wils. Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.

Inhoud:


Torarica

Torarica is één van de grootste hotels van Paramaribo. Het is gebouwd in de jaren 60, in de Nederlandse tijd. Toen gold het reeds als luxe hotel. Tegenwoordig zouden we het niet meer zo bestempelen als het om de kamers ging; die zijn sober maar goed genoeg, behalve dat van de kamers op de eerste en tweede verdieping er geen raam open kan. Wat vooral opvalt bij Torarica zijn de faciliteiten. Je kunt gratis gebruik maken van de sauna en baden. Verder is er een uitgebreid fitnesscentrum waar je als hotelgast zo in kan stappen. Torarica heeft zelfs de beschikking over tennisbanen. Daarnaast is er een zeer mooie pier met een bar ervoor; deze zijn gebouwd in Nederlandse-tropische archtectuurstijl en zien er zeer charmant uit. Het hotel kent maar liefst 3 bars en een groot restaurant met een overdektterrasgedeelte voor hen die buiten willen eten.

Eco Resort

Het Eco Resort zit 100 meter verderop van Torarica. Het hoort bij hetzelfde overkoepelende bedrijf. Wanneer je in Eco Resort zit mag je gebruik maken van de faciliteiten van Torarica; dus je kunt gratis naar de sauna, mocht je de tropische hitte niet heet genoeg vinden. Overigens is het aan te raden naar de sauna te gaan omdat je daarna beter tegen de hoge temperatuur kan. Het Eco resort kent een open ontbijtrestaurant waar vogeltjes gevoerd worden. Omstreeks 10 soorten vogels komen hier dagelijks het ochtendhumeur van de hotelgasten opvrolijken. Eco Resort is iets goedkoper dan Torarica maar hier heeft elke kamer wel een balkon. Het hoofdkantoor van Eco Resort is een oud Nederlands houten gebouw en de rest is nieuwbouw. Eco resort beschikt over een klein zwembadje waar je kunt afkoelen terwijl je uitkijkt over de Surinamerivier.

La Petite Maison

La Petite Maison is een klein hotel; het heeft 12 kamers. Het pand is pittoresk gelegen aan de beroemde waterkant van Paramaribo; dat is het bruisend hart van het centrum met zijn vele eettentjes, handwerkslieden en de boulevard die overigens in 2013 volledig gerenoveerd wordt door een Nederlands bedrijf. Deze boulevard loopt van Fort Zeelandia tot aan de SMS-pier en restaurant de Waag; het oude belastingkantoor. La Petite Maison staat midden in het stadsdeel wat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco voorkomt. De kamers stralen een authentieke ambiance uit en het pand beschikt over statige allure. Het is leuk om in een oud houten pand te slapen aangezien deze gebouwen niet veel voorkomen. Bovendien zijn er allerlei restaurants zoals Baka Foto, De Waag, De Gadrie en de Waterkanteettentjes dichtbij. Omdat dit hotel niet beschikt over aanverwante facilieteiten als een zwembad en fitnessruimte is het een schappelijker geprijsd dan de Torarica-hotels.

Guesthouses

Er zijn veel guesthouses in Paramaribo. Deze zijn wat kleiner en gezellig. Vaak deel je de sanitaire voorzieningen met andere mensen. Dat is niet voor iedereen plezierig. Daar staat tegenover dat ze wat goedkoper zijn. Guesthouses worden daarom regelmatig aangedaan door budgettoeristen, studenten of backpackers. De bekendste guesthouses zijn Twenty Four, Albergo Alberga, Zinzendorf herberg en Zus en Zo, wat overigens eveneens een restaurant is; het behoort tot de meer populaire restaurants in Paramaribo.

Appartement in Leonsberg

Leonsberg is een klein, rustig gehuchtje waar gefortuneerde Surinamers wonen. In Leonsberg, een dorp aan de Surinamerivier wat 7 kilometer van het hart van Paramaribo ligt, is een mooi appartement dat een derde kost van de prijs van een hotelovernachting in een goed Surinaams hotel. Je krijgt voor deze prijs meer ruimte en privacy. Hoewel je het appartement per dag kunt huren is het gebruikelijk om het minstens een week te nemen. Vanaf Leonsberg kun je met een pontje naar de overkant om Fort Nieuw Amsterdam te bezoeken. Daarnaast kun je met een gewone bus naar de stad gebracht worden. Voor sportievelingen onder ons die 7 kilometer een kippe-endje vinden zijn er voor het Eco Resort fietsen te huur. Houdt er wel rekening mee dat fietsen in Suriname niet zo veilig is als in Nederland. Eventueel kun je van Leonsberg met een taxi naar Paramaribo; die kosten slechts een fractie van de taxi´s in Nederland. Bovendien zijn er vier goede restaurants vlak rondom het appartementje gelegen. Je kunt gebruik maken van het zwembad in het naburige Riverclub hotel. Het appartement staat op een stuk grond van 1600 vierkante meter en er is alles aanwezig om zelf een maaltijd te maken of lekker te relaxen in de woonkamer. Bovendien is er een terras en er zijn drie bedden.

Suites en appartementen

Uiteraard zijn er eveneens appartementen en twee persoonssuites in de stad Paramaribo te huren. Deze zijn niet allemaal inclusief ontbijt. Zeelandia suites ziet er heel mooi uit maar het is niet aan te raden hier in het weekend te vertoeven; de disco die er onderligt doet jou je bed uit dreunen. Het voordeel aan een appartement is dat het niet zoveel kost. Je kunt soms afdingen op de prijs als je er meerdere weken van gebruik maakt. Dat is ideaal omdat de meeste leuke toers in Paramaribo beginnen en 3 of 4 nachten duren; je kunt desgewenst het appartement of de suite aanhouden.

Lees verder

© 2013 - 2024 Tom008, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
La Petite Maison, mooi gelegen hotel in ParamariboLa Petite Mason is een charmant hotel aan de mooiste boulevard van Paramaribo; de waterkant. La petite Maisom is een kle…
Vakantieoorden in SurinameVakantieoorden in SurinameSuriname ligt in het noordelijk gedeelte van Zuid-Amerika en maakt deel uit van het Caribisch gebied. Suriname is voorna…
10 reistips voor SurinameElk land heeft zijn eigen manier van omgaan met zaken. Daarom is het handig om op de hoogte te zijn van enkele tips die…

Antartica, de koudste plek op aardeAntartica, de koudste plek op aardeAntarctica is zowel een continent als een land en is de koudste plek op aarde. Het land staat bekend om de vele sneeuw,…
Awarradam Jungle Lodge in SurinameWie van de jungle wilt genieten en toch over enig comfort wilt beschikken kiest voor een reis naar de Awarradam Jungle L…
Bronnen en referenties
  • Verblijf in eco resort, torarica en la petite maison
  • Interview eigenaar appartement Leonsberg
  • Interviews met toeristen die in guesthouses hebben geslapen
  • http://www.reisgidssuriname.nl/Paramaribo.php
  • http://www.leonsberg-lodge.com/
  • Foto eco resort: http://www.goamerika.nl/pictures/H1882942.jpg
  • Foto zus en zo: tripadvisor.nl
  • Foto La petite Maison: tom008
  • Hoofdfoto torarica hotel: http://www.surinameholidays-booking.nl
Reactie

Indra, 02-07-2016
Welke hotels bieden daadwerkelijk gratis luchthavenshuttle service? Reactie infoteur, 07-09-2016
Hele dure hotels zoals de Courtyard bieden een gratis airport shuttle service.

Tom008 (1.183 artikelen)
Laatste update: 28-03-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.