mijn kijk op

Ierland – Falls Hotel in Ennistymon

Ierland – Falls Hotel in Ennistymon Tijdens onze rondreis door Ierland overnachten we twee nachten in Ennistymon, in het Falls Hotel. Het hotel staat op een heuvel en rijst met zijn brede voorgevel majestueus op tegen de achtergrond van de Ierse hemel. Een enorme trap, versierd met roze en witte linten, leidt naar de lobby. De linten zijn voor de bruiloft die in het hotel wordt gevierd. Buiten ruist het zachtjes: het is het water van de waterval waar het hotel naar genoemd is.

Geschiedenis

Falls Hotel / Bron: Jeanet de JongFalls Hotel / Bron: Jeanet de Jong
Falls Hotel is een majesteitelijk hotel op de top van een heuvel, in Ennistymon in County Clare. De eetzaal heeft uitzicht op de waterval in de rivier Inagh. Het hotel heette voorheen gewoon Falls Hotel, maar inmiddels is de naam uitgebreid naar Falls Hotel & Spa. Het is een achttiende eeuwse mansion in een laat middeleeuwse kasteel. Het hotel heeft een geschiedenis van vier en een halve eeuw en zag clans en oorlogstuig aan zich voorbij trekken, begroette landlords en dichters, dromers en ondernemers.
Het huidige Falls Hotel & Spa is een hotel dat individuele reizigers en groepen, families en congressen begroet. Het is een van de populairste locatie van de county voor bruidsparen, vanwege het mooie hotel, het lekkere eten en niet in het minst vanwege de fotogenieke locatie bij de watervallen. Menig bruidje stond samen met haar bruidegom met de voeten in het water van de Falls.

MacCarthy

Falls Hotel is een familiehotel dat gerund wordt door de familie McCarthy. De foto’s van de familie hangen in de eetzaal. Het hotel heeft 140 kamers, 9 appartementen, een cottage, de Dylan Thomas Bar, het Cascades restaurant, de Thai River Restaurant en alle faciliteiten voor een bruidsdiner en feest. Daarnaast is er de Aqua & Fitness Leisure Club en de River Spa. Het hotel ligt in het dorp maar heeft heel veel groen om het gebouw. Het staat als het ware in zijn eigen park. Vanuit het hotel zijn mooie wandelingen door het park en langs de rivier te maken.

Dylan Thomas

In het hotel hangt een grote foto van de dichter Dylan Thomas uit Wales en zijn vrouw Caitlin McNamara. De familie McNamara woonde in het herenhuis voordat het gebouw een hotel werd. In die tijd heette het Ennistymon House. Caitlin’s vader Francis maakte er in 1936 een hotel van. Het hotel heeft ter ere van de beroemde dichter een bar naar hem genoemd, de Dylan Thomas Bar. In die bar is nog een originele muur van het Ennistymon House te zien. Je kunt er het barmenu gebruiken met een prachtig uitzicht op de rivier de Inagh. Elk weekend is er iets te doen en is er muziek te beluisteren.

Dylan Thomas wordt beschouwd als een van de belangrijkste dichters van de twintigste eeuw. Dat er een bar naar hem is genoemd is passend en een beetje wrang. Thomas was, naast een groot dichter, een grote drinker en hij stierf op 38-jarige leeftijd aan een combinatie van overmatig alcoholgebruik en suikerziekte. De naam van de dichter inspireerde Bob Dylan tot zijn tweede naam.

Kamers

The Falls Hotel & Spa heeft ruime comfortabele kamers. Elke kamer heeft de beschikking over gratis Wifi en er staat een 26 inch flat screen LCD televisie. Op de kamer kun je koffie en thee zetten, er is een föhn aanwezig en je kunt gebruikmaken van het room service menu. Eten in het restaurant met uitzicht op de waterval kan natuurlijk ook. Er zijn grote kamers voor hele gezinnen, tweepersoonskamers en kamers voor één enkele reiziger.

Trouwlocatie

Falls Hotel & Spa is een geliefde locatie voor bruiloften. In die twee dagen dat wij er verblijven zien we al twee bruidsparen met hun gevolg. De trap wordt speciaal voor de bruiloftsgasten gedecoreerd met linten en strikken en overal staan bloemstukken ter ere van de bruid en bruidegom. Het gezelschap dineert in een aparte zaal met stoelen waar ook weer grote strikken aan zijn geknoopt.

Het hotel kan een diner verzorgen voor een gezelschap van 350 bruiloftsgasten. Voor kleinere groepen kan de ruimte kleiner worden gemaakt voor een intieme sfeer. Het hotel heeft een speciaal Wedding team in dienst die van dè dag een dag om nooit te vergeten weet te maken en alles tot in de puntjes verzorgt.

Conferentie

Het hotel is ook een geliefde locatie voor conferenties. Het kan kleine en grote delegaties aan, van 2 tot 350 personen. Menus kunnen worden aangepast aan de wensen van de gasten en er zijn verschillende ruimtes aanwezig die apart kunnen worden ingericht als bijvoorbeeld tentoonstellingsruimte en kennismakingsruimte.

Zwembad en Spa

De River Spa opende in mei 2006. Het wordt als een van de beste Spa’s in Ierland gewaardeerd. Het bevat 12 ruimtes waar verschillende behandelingen kunnen worden genoten. Er is een thermale suite, een modderbad ruimte en een ontspanningsruimte om er een paar te noemen. Een van de ruimtes is ingebouwd in een oude stal die dateert uit de achttiende eeuw.

De omgeving

Het hotel is een fantastische uitvalsbasis om de omgeving te bezoeken. County Clare heeft vele bezienswaardigheden, waarvan de Cliffs of Moher en de Burren wel de beroemdste zijn. De Doolin grot is de moeite waard en niet ver van het hotel verwijderd kun je surfen en golfen. Doolin is niet al te ver weg en van daaruit kun je een cruise maken naar de Cliffs of Moher of een uitstap naar de Aran Islands. Voor de visliefhebbers zijn er in de omgeving volop wateren om de hengel te werpen.

Kerk

Het zijn niet alleen bruidjes en bruidegommen die te zien zijn vanuit het restaurant. Als wij in het restaurant van een drankje genieten zien we aan de overkant van de rivier mensen bij een kerk staan. De kerkdeuren zijn open en er staat een begrafenisauto op de oprit. Het is negen uur in de avond, een bijzondere tijd voor een begrafenis. Bovendien zijn de mensen zomers en kleurig gekleed, geheel niet volgens de begrafenisetiquette. Het is dan ook geen begrafenis. In de streek is het de gewoonte
De watervallen en de kerk op de achtergrond / Bron: Jeanet de JongDe watervallen en de kerk op de achtergrond / Bron: Jeanet de Jong
dat een overledene de nacht voor de begrafenis in de kerk doorbrengt. Pas de volgende dag vindt de uitvaartdienst plaats en komt de familie samen in de kerk, ditmaal in stemmige kledij.

Falls Hotel

Ennistymon
Couny Clare
Ierland
+353 (0)65 707 1004
Website: http://www.fallshotel.ie
Email: reservations@fallshotel.ie


Falls Hotel

Legenda
A. Falls Hotel
B. Ennistymon
C. Waterval
D. Inagh River
E. Doolin
F. Cliffs of Moher
G. Aran Islands
H. The Burren

Lees verder

© 2014 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ierland – Van Ennistymon naar Knock – Cliffs of MoherIerland – Van Ennistymon naar Knock – Cliffs of MoherVanuit het Falls Hotel in Ennistymon gaat de rondreis door Ierland in verschillende uitstappes langs mooie landschappen…
De mooiste plekjes van Ierland - Cliffs of MoherDe mooiste plekjes van Ierland - Cliffs of MoherIerland is een land met een overweldigende natuur. Ruige bergen en heldere rivieren, schitterende meren en dalen vol wil…
Ierland – Doolin bij de Cliffs of MoherIerland – Doolin bij de Cliffs of MoherDoolin ligt aan de westkust van Ierland, in de County Clare. Het ligt op ongeveer 6 kilometer afstand van de beroemde Cl…

Vakantiebestemming: Canarische EilandenWelk eiland je ook hebt gekozen om te bezoeken, je zult meer uit je reis halen door ook een bezoek te brengen aan de and…
Vakantiebestemming - MallorcaAls je nog nooit naar Mallorca bent geweest en iemand vraagt jou om hier op vakantie te komen denk je waarschijnlijk dir…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jeanet de Jong
  • http://www.fallshotel.ie geraadpleegd op 5 augustus 2014
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Dylan_Thomas geraadpleegd op 6 augustus 2014
  • Persbureau Ameland
  • Afbeelding bron 1: Jeanet de Jong
  • Afbeelding bron 2: Jeanet de Jong
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 10-12-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Mijn kijk op…' bevatten naast objectieve informatie ook een persoonlijke mening en/of ervaring.