Eiland te huur – vier je vakantie op je ‘private island'

Eiland te huur – vier je vakantie op je ‘private island' Eilanden zijn fantastische plekken om te wonen en heerlijke locaties om op vakantie te gaan. Er zijn heel veel eilanden waar je vrij naartoe kunt reizen. Sommige eilanden zijn te koop en er zijn paradijsjes, al dat niet tropisch, die te huur zijn. Voor één nacht, een weekend of een week. Voor een particulier feest, een trouwerij of een bedrijfsevenement. Sommige eilandjes zijn zelfs betaalbaar, ook voor de gewone man die iets bijzonders wil. Andere zijn echt alleen maar weggelegd voor de superrijken.

Eiland te huur

Wie een bijzonder feest op een bijzondere locatie wil geven of een vakantie wil zonder andere mensen in de buurt, op een privé-eiland, kan bij een eilandmakelaar te rade gaan. Die heeft een website vol met mooie plaatjes en aantrekkelijke omschrijvingen, die voor lange of korte tijd te huur zijn. Al dan niet met volledige verzorging en super de luxe hotel of eenvoudig hutje. De huureilanden liggen over de hele wereld verspreid. In de Filipijnen, de Stille Zuidzee, Canada of Alaska. Ook in Europa kun je terecht, zoals in Ierland, Zweden en Noorwegen.

Vakantie op je Private Island

Sommige eilanden worden als Private Island aangeboden, privé-eiland, maar dan blijkt er een resort te staan. Het begrip privé-eiland wordt door verhuurders dus ruim genomen. Wil je een eiland helemaal voor jezelf, dan is het even zoeken naar een plek die echt voor jou en je gezelschap alleen is. Dat kan een eiland zijn met maar één accommodatie of met meerdere verblijven. David Glasheen vond er een in Australië en hij is er blijven wonen. In z’n uppie, samen met zijn hond. Glasheen streek neer op Restoration Island, het eiland waar kapitein Bligh voor anker ging na de muiterij op de Bounty. Voor wie die stap iets te groot is, biedt een verblijf van enkele nachten een alternatief.

Robinson-locaties

Het spelprogramma Expeditie Robinson, waarin een groep moet overleven op een onbewoond eiland, huurt voor de opnames en het verblijf een eiland of meerdere eilanden. Op de Filipijnen zijn genoeg échte Robinson Crusoe-plekken te vinden. De archipel bestaat uit 7107 eilanden, allemaal met een tropisch klimaat.

Eilandmakelaar

Er zijn een paar aanbieders op de markt die zich hebben gespecialiseerd in de verhuur van eilanden. Ze hebben ze in bezit of verhuren de locatie voor de eigenaar.

AirBnB

AirBnB zit overal en dus ook op eigen eilanden die gehuurd kunnen worden. Soms voor tamelijk kleine prijzen. Voor 100 tot een paar honderd euro per nacht kun je al een eigen eilandje huren. In het Lumot Meer op de Filipijnen is een eilandje zonder al te veel luxe, dat voor onder de honderd euro te huur is. Ze zijn er ook van 1000 en 1500 per nacht.
De website: www.islands.com/private-islands-you-can-rent-on-airbnb-right-now

Privateislandsonline.com

Privateislandsonline.com is een grote speler in deze branche. Het bedrijf biedt eilanden te koop en te huur aan en is gespecialiseerd in eilandreizen.
De website: www.rent.privateislandsonline.com/index_rent.html

Rent My Island

Rent My Island is een verhuurbedrijf helemaal gericht op eilanden en gespecialiseerd in de Florida Keys. Ze verhuren er graag een groot motorjacht bij.
De website: www.rentmyisland.com

Vladi-private-islands.de

Vladi-private-islands.de heeft een bestand van eilanden over de hele wereld. De eilandmakelaar is gespecialiseerd in plekken waar beroemdheden graag komen.
De website: Vladi-private-islands.de

Aprivateisland.com

Aprivateisland.com biedt eilanden aan inclusief service. Je hoeft aan niets meer te denken, geen boodschappen te doen en niet te koken. In het hangmatje liggen, snorkelen, wat varen en genieten. Dit bedrijf heeft eilanden in de catalogus waar meerdere huizen op staan en die daarmee niet helemaal privé zijn.
De website: www.aprivateisland.com

Voorbeelden van huureilanden

Het aanbod is immens, van rots waar verder niets is, tot superdeluxe inclusief jacht en vliegveld. De eilanden hebben één ding gemeen: er woont niemand permanent. Er staat één accommodatie, een resort of er zijn meerdere huisjes neergezet, maar er is geen lokale bevolking. De gast vaart of vliegt er naartoe en zit dan voor de afgesproken periode vast op dat eiland.

Enedrik Island

Dit atol is een van de Marshall Eilanden in de Stille Zuidzee. De accommodatie is een hut die het gevoel van een verblijf op een onbewoond eiland versterkt. Je kunt het hele eiland voor ongeveer 450 euro per nacht huren (prijs 2016). In de winter is het twee keer zo duur. Er mogen maximaal acht mensen verblijven.

Pandan Island

Pandan Island is een van de Filipijnse eilanden. Er staat een resort op met 16 kamers en bungalows. Niet helemaal privé dus. Je kunt er vissen en duiken. De prijs is 450 euro per nacht (prijs 2016). Het eiland was lang onbewoond en werd pas in 1980 ‘ontdekt’. Een Fransman bouwde er in de jaren 80 een resort.

Wadigi Island

Wadigi Island is een van de Fiji-eilanden in de Stille Zuidzee. Het paradijsje wordt aangeboden als perfecte locatie voor de huwelijksreis. Je wordt er per helikopter naartoe gevlogen. Wil je het hele eiland voor je zelf, dan moet je vier- tot negenduizend euro neertellen (prijs 2016). Per nacht, wel te verstaan. Inclusief full service, dan.

Laucala Island

Een ander Fiji-eiland dat wordt verhuurd is Laucala. Het is te huur voor een gezelschap van maximaal 82 mensen. Er staan 25 accommodaties op het eiland, die apart te huur zijn. Wil je een feestje en het hele eiland voor jouw gezelschap, dan moet je een buidel met 135.000 euro meebrengen (Prijs 2016). Dat is dan voor één nacht en exclusief 20% belasting. Het verblijf is luxe en full service. En zoals een Fiji folksong zegt: je geniet er ‘Beatiful moments that last for eternity’.

Inish Beg Island

Inish Beg Island ligt aan de westkust van Ierland, een paar kilometer van Skibbereen verwijderd. Voor 395 tot 2950 per nacht (prijs 2016) is het te huur. Je moet je dan zelf redden, er wordt verder geen service aangeboden. Er staan tien verblijven op het eilandje die je apart kunt huren of allemaal. Huur is op basis van minimaal een week verblijf. Op Inish Beg Island worden bruiloften gevierd, huwelijksreizen genoten en familiefeesten gegeven. Het is bovendien een mooie plek om te duiken.

Pretty Joe Rock

Pretty Joe Rock is een tropisch eiland van de Florida Keys. Het wordt ook wel Sea Shell Key genoemd. Voor 3500 euro (prijs 2016) per week is het te huur. Inclusief kajaks en een motorbootje.

Amalfi Island

Amalfi Island is een van een eilandengroep in de buurt van Capri. In de jaren na 1920 bouwde de beroemde architect Le Corbusier er een fantastische plek met een tuinterras dat uitkijkt op Capri en de Amalfi kust. Balletdanser Rudolf Nureyev had het in bezit. Een Italiaanse hotelier heeft het aangeschaft en biedt er accommodatie voor twaalf gasten. Een verblijf kost € 220.000 per week. Daar zit dan wel een complete staf met service en catering en een jacht bij.

Utter Inn

Utter Inn is een kunstmatig eilandje. Het is eigenlijk een drijvende hotelkamer in de baai bij Västerås in Zweden. Utter Inn is een project van kunstenaar Mikael Genberg. Om het hotel te bereiken vertrek je per boot uit Västerås. Utter Inn is een 25 vierkante meter drijvend huisje, waarvan een deel boven water en de slaapkamer drie meter onder water is. De slaapkamerramen bieden een blik op het onderwaterleven in de baai. Utter Inn is geopend van april tot oktober en te boeken via de VVV van Västerås.
En de prijs? Die is heel goed te doen. Voor 115 euro per nacht (prijs 2016) heb je een onvergetelijke onderwaterervaring.

Eilanden te huur

Legenda
A. Enedrik Island
B. Pandan Island
C. Wadigi Island
D. Laucala Island
E. Inish Beg Island
F. Pretty Joe Rock
G. Amalfi Island
H. Utter Inn

Lees verder

© 2016 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Restoration Island - Eiland van kapitein Bligh en de BountyRestoration Island - Eiland van kapitein Bligh en de BountyRestoration Island is een eiland voor de kust van noordoost Australië. Het is een klein eiland dat beroemd is vanwege zi…
Rhode Island – kleinste staat van de Verenigde StatenRhode Island – kleinste staat van de Verenigde StatenRhode Island is een eiland en het is de naam van de kleinste staat van de Verenigde Staten. Het grootste eiland van die…
Ellis Island – eiland in de monding van de Hudson rivierEllis Island – eiland in de monding van de Hudson rivierEllis Eiland ligt in de monding van de Hudson rivier, in de haven van New York en onder de rook van Manhatten. Ellis Isl…
Eilanden; BakereilandEilanden; BakereilandIn de noordelijke Stille Oceaan, halverwege Hawaï en Australië ligt het onbewoonde Bakereiland. Het is 1,4 km² groot en…

Lesbos of Lesvos in de Egeïsche ZeeLesbos of Lesvos in de Egeïsche ZeeLesbos, dat ook wel Lesvos wordt genoemd, is een van de Egeïsche Eilanden in de Egeïsche Zee. Het wordt het eiland van h…
Bronnen en referenties
  • http://rent.privateislandsonline.com/index_rent.html geraadpleegd op 26 augustus 2016
  • http://www.27vakantiedagen.nl/de-7-mooiste-eilanden-van-de-filippijnen/ geraadpleegd op 26 augustus 2016
  • http://vakanties-om-van-te-dromen.blogspot.nl/2010/07/een-onbewoond-eiland-voor-jezelf.html geraadpleegd op 26 augustus 2016
  • https://www.rentmyisland.com/vacation-rentals/47 geraadpleegd op 26 augustus 2016
  • http://www.islands.com/private-islands-you-can-rent-on-airbnb-right-now geraadpleegd op 26 augustus 2016
  • http://visitvasteras.se/aktor/hotell-utter-inn/ geraadpleegd op 26 augustus 2016
  • http://www.aprivateisland.com/index.html geraadpleegd op 26 augustus 2016
Piejet (1.232 artikelen)
Gepubliceerd: 29-08-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.