Rijken en gelukkigen die een eiland kochten of wonnen

Rijken en gelukkigen die een eiland kochten of wonnen De meeste mensen zijn al zielsgelukkig met een balkonnetje om op te zitten als de zon schijnt. Anderen hebben het geluk dat ze een tuin bij hun huis hebben waar ze op mooie zomeravonden een tuinfeest in kunnen organiseren. Mensen met een heel dikke bankrekening, de zeer rijken der aarde, kunnen het zich veroorloven een heel eiland te kopen. De Griekse scheepsmagnaat Onassis had een eiland en filmster Leonardo DiCaprio schafte zich een stukje land omringd door water aan om op zijn eigen stekje tot rust te kunnen komen na een intensieve filmopname. Er is zelfs een Hagenees die een eiland won in een prijsvraag die was uitgeschreven door een winkelketen.

Elanden te koop voor de rijken

De meeste eilanden die te koop worden aangeboden komen in handen van een ultra rijke. Een eiland op een toplocatie is voor de gewone beurs nu eenmaal niet te betalen, ook al zijn niet alle privé-eilanden extravagant geprijsd. Met alleen de aanschafprijs is het nog niet klaar. Bouwen op een eiland, zeker op een afgelegen eiland, kan duur uitvallen. Zelfs voor de rijken is een eilandje al gauw te duur. Een eiland je eigendom noemen is alleen weggelegd voor de ultrarijken en miljardairs. Zij investeren erin om ongestoord op hun eigen door water omsloten gebiedje vakantie te vieren zonder gestoord te worden door nieuwsgierige buren of opdringerige passanten en paparazzi. Enkele van de meest opmerkelijke personen die hun eigen eiland kregen zijn:

Aristotle Onassis

Skorpios

Aristotle Onassis, de voormalig Griekse scheepsmagnaat en echtgenoot van voormalig first lady Jacqueline Kennedy, was een van de eersten die een privé-eiland kocht. Het was Skorpios in de Ionische Zee, het eiland waar Aristotle en Jackie O. trouwden. Het eiland is anno 2016 in handen van Onassis’ kleindochter Athina. Het zou bijna 90 miljoen euro waard zijn.

Celine Dion

Ile Gagnon

Celine Dion kocht geen tropisch paradijsje, maar een eiland in de Canadese provincie Quebec. Ze kocht Ile Gagnon voor 26 miljoen euro.

David Copperfield

Musha Cay

Magiër David Copperfield kocht Musha Cay, een privé-eiland van een onbedorven tropische schoonheid in de Bahama’s. Hij telde er zo’n 44 miljoen euro voor neer. Op het eiland werkt een 30-koppige staf die alle voorzieningen draaiende houdt. Er staat een hotel waar slechts één reservering per keer mogelijk is. Het hotel heeft wel 12 kamers. Een reservering doet zo’n 50.000 euro per nacht. Foto’s van de Two Mile Sandbar, een ongelooflijk mooie strook wit strand, met aan weerszijden turkoois water, gaan de wereld over en wie het kan betalen wil daar graag wandelen en aan een cocktail nippen. Copperfield heeft beroemdheden tot buren. Nabijgelegen eilanden zijn bijvoorbeeld van Nicolas Cage en Eddie Murphy.

Dietrich Mateschitz

Laucala Island

Dietrich Mateschitz is mede-eigenaar van Red Bull. Hij kocht in 2003 Laucala Island, voor de kust van Fiji. Hij genoot eerst zelf met zijn familie en vrienden van Laucala Island, maar er is nu ook een villa te huur voor gasten. Er ligt een golfbaan op het eiland en in het water zijn prachtige plekken om te duiken.

Bahama's / Bron: Buckeyebeth, PixabayBahama's / Bron: Buckeyebeth, Pixabay

Eddy Murphy

Long Cay

Acteur Eddie Murphy mag zich sinds 2007 eigenaar van Long Cay op de Bahama's noemen. Hij kocht het voor ongeveer 13 miljoen euro.

Johnny Depp

Little Hall’s Pond Cay

Acteur Johnny Depp bezit Little Hall’s Pond Cay in de Cariben. Hij brengt daar vakanties door met zijn vrouw Amber Heart en kinderen Lilly Rose en Jack. Hij vernoemde zelfs een strand op zijn eiland naar zijn vrouw. Depp komt er tot rust, leest boeken, schildert en speelt er gitaar.

Larry Ellison

Lanai

Softwaregigant en Oracle-oprichter Larry Ellison is miljardair. Hij is een avonturier die gediplomeerd vliegenier is en hij is een prijswinnende zeiler. Hij kocht in 2012 het eiland Lanai, het op zes na grootste eiland van Hawaii. Op het eiland staan twee hotels, er liggen twee golfbanen en er staat een stal. Het is niet bekend wat Ellison voor het eiland heeft betaald, maar men schat dat het tussen 440 en 525 miljoen euro moet zijn geweest.

Leonardo di Caprio

Blackadore Cay

Koraaleiland Blackadore Cay, vlakbij het schitterende Belize Barrier Reef, is sinds 2015 van Oscar-acteur Leonardo di Caprio. Hij kocht het voor maar 1,5 miljoen euro. DiCaprio wil er een Eco-Hotel bouwen, dat volgens de planning in 2018 zijn deuren opent. De acteur wil het duurzaam laten bouwen en heeft voor alle activiteiten op het eiland duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Hij wil er 218 miljoen euro investeren.

Mel Gibson

Mago Island

Acteur Mel Gibson kocht in 2005 Mago Island op Fiji voor iets meer dan 13 miljoen euro. Het is een groot eiland met de maat van een klein land en een van de grootste eilanden in de Stille Zuidzee. Er was bezorgdheid bij ‘Groenen’ dat Gibson er een luxueus resort zou gaan bouwen, maar de acteur heeft laten weten dat hij het eiland wil laten zoals het is. Hij heeft er alleen een vakantiehuis voor hemzelf op gebouwd. Gibson is vaak in Australië en vanuit dat land kan hij snel naar zijn eigen eiland toe.

Paul Allen

Allan Island

Mede-oprichter van Microsoft Paul Allen is eigenaar van Allan Island. Het eiland ligt voor de kust van Seattle en heette al Allan Island voordat Allen het kocht. Hij telde er 12 miljoen euro voor neer.

Richard Branson

Necker Island

Virgin Empire oprichter Richard Branson kreeg in 1978 de eigendomspapieren van Necker Island, een van de Britse Maagdeneilanden, voor maar een paar honderdduizend euro. Branson mag het eiland het zijne noemen en hij trekt zich er graag even terug, maar helemaal privé is het niet. Er staat een hotel waar je voor een kleine 50.000 euro per nacht kunt boeken. In 2011 werd Branson’s huis op het eiland tijdens een storm door de bliksem getroffen en brandde het af. Tijdens die brand was actrice Kate Winslet op het eiland en zij redde de moeder van Branson. Necker Island is verder beroemd omdat Google's Larry Page er in 2007 trouwde, Mariah Carey er vaak werd gespot en Prins Harry van Engeland er vakantie vierde.

Ted Turner

St. Phillips Island

In 1979 kocht CNN oprichter Ted Turner St. Phillips Island voor een onbekend bedrag. Hij werd overigens onverwacht geconfronteerd met een grensconflict met The Gullah, een stam die het naburige St. Helena Island had gekocht en die het gebruikt als jacht- en visserijgrond. Het eiland ligt voor de kust van South Carolina en is niet openbaar.

Winnaar van een eiland

Raspberry Island

De winnaar van een ‘Gekkenhuis’ actie bij Media Markt in 2015 won een onbewoond eiland. Het gaat om Raspberry Island. Media Markt had eilanden in de verkoop en één eiland werd weggegeven aan een klant. Een 40-jarige man uit Den Haag won dat na aankoop van een camera in een van de winkels van de keten. Van de eilanden in de aanbieding werd er niet een verkocht. Raspberry Island ligt voor de kust bij Nova Scotia. Het is tussen de 50.000 en 60.000 euro waard.

Privé-eilanden

Legenda
A. Skorpios
B. Ile Gagnon
C. Musha Cay
D. Laucala Island
E. Long Cay
F. Little Hall’s Pond Cay
G. Lanai
H. Blackadore Cay
I. Mago Island
J. Allan Island
K. Necker Island
L. St. Phillips Island
M. Raspberry Island

Lees verder

© 2016 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eilanden; zuidelijke Line eilandenIn de Centrale Oceaan liggen de Line eilanden, een groep van 11 atollen en lage koraaleilanden. Ze liggen ten zuiden van…
Dieren op de Galapagos EilandenDieren op de Galapagos EilandenDe dieren op de Galapagos Eilanden zijn heel bijzonder. Van alle reptielen is ruim 90 procent uniek en nergens anders te…
Eilanden; Noordelijke Cook eilandenDe Cook eilanden liggen in de tropen en zijn een onderdeel van Polynesië. Het ligt midden in de Stille Zuidzee, in het c…
David Copperfield - illusionistDavid Copperfield - illusionistDavid Copperfield is een van de grootste illusionisten aller tijden. Hij heeft talloze indrukwekkende acts op zijn naam…

Vliegtuigongelukken in 21ste eeuw – 2003Vliegtuigongelukken in 21ste eeuw – 2003Vliegen is op zich een veilige manier van reizen, maar het is niet een feilloze. Er gaat wel eens wat mis en in 2003 zij…
Handige reisgadgets voor op een zonvakantieHandige reisgadgets voor op een zonvakantieZon, zee, strand. Wie houdt er niet van? Een koffer inpakken naar een warme zonbestemming lijkt op het eerste gezicht mi…
Bronnen en referenties
  • http://www.investopedia.com/slide-show/people-who-purchased-private-island/?article=1 geraadpleegd op 5 mei 2016
  • http://www.droomplekken.nl/nieuws/de-prive-eilanden-van-rijke-beroemdheden.html geraadpleegd op 5 mei 2016
  • http://www.gewoonvoorhem.nl/een-kijkje-op-het-prive-eiland-van-de-mede-eigenaar-van-red-bull/# geraadpleegd op 5 mei 2016
  • http://www.metronieuws.nl/binnenland/2015/11/haagse-man-wint-onbewoond-eiland geraadpleegd op 5 mei 2016
  • http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160430_02266989 geraadpleegd op 5 mei 2016
  • Afbeelding bron 1: Buckeyebeth, Pixabay
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 18-02-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.