Mooiste, indrukwekkende en shockerende museum Bangkok

Mooiste, indrukwekkende en shockerende museum Bangkok Een bezoek aan Bangkok houdt voor velen het begin of eindpunt van een prachtige vakantie in. Het land van de glimlach nodigt al jaar en dag toeristen uit om te genieten van de Thaise keuken, het weer, strand, feesten en mooie plekken. De beperkte tijd in Bangkok kun je ook gebruiken om meer te leren over het Thaise verleden of juist over het menselijke lichaam. Wat zijn de meest populaire museum attracties in de stad en welke keus heb je verder binnen cultuurrijk Bangkok?

Museum Bangkok


Legenda
A. Thai Human Imagery Museum (Wax)
B. National Museum Bangkok
C. National Art Gallery
D. Bangkok Seashell Museum
E. Batman Toy Museum
F. Royal Thai Airforce Museum
G. The Ancient City (Mueang Boraen Samutprakarn)
H. Erawan Museum
I. Jim Tompson House
J. Siriraj Forensisch Museum
K. Bangkokian Museum
L. Museum of Siam (National Discovery Museum)
M. Kamthieng House Museum
N. Madame Tussauds
O. Bangkok Art and Culture Centre
P. MR Kukrit's House
Q. Royal Barge National Museum
R. The Suan Pakkad Palace Museum
S. Bank of Thailand Museum
T. House of Museums
U. Correction Museum (Gevangenis Museum Thailand)
V. Museum of Counterfit Goods
W. Philatelic (Stamp) Museum

Oude gebouwen en objecten: populaire bestemmingen

Door de rijke geschiedenis heen hebben meerdere culturen invloed gehad op de ontwikkeling van het land. Daarbij zijn ook belangrijke gebouwen en speciale artefacten gemaakt, welke voor het nageslacht worden bewaard. Twee opvallende musea in de provincie Samutprakarn vorm indrukwekkende must see attracties.

Bron: Http://geinformeerd.infoteur.nlBron: Http://geinformeerd.infoteur.nl
The Ancient City
Het is een verzameling van vele oude gebouwen, welke uit meerdere delen van het land zijn gehaald, herbouwd en nagemaakt om zo deze prachtige cultuur te bewaren. Het geeft een goed beeld van de verschillende bouwstijlen uit de geschiedenis van Thailand. Je huurt een fiets of elektrisch wagentje om handig door het gebied te gaan, zodat je een goed beeld van alle gebouwen kunt krijgen. Het park is ook toegankelijk met de auto. Ga je het bezoeken trek er dan een paar uur voor uit, omdat het een groot gebied bestrijkt en vele gebouwen bevat. Bij speciale gelegenheden kan een tour met eten ter plaatse worden geregeld. Geopend van 8.00-17.00.

Erawan Museum

Een adembenemend museum vormt de driehoofdige olifant. Het gebouw is opgebouwd uit drie niveaus met onderin een prachtige collectie keramiek en peperdure artefacten. De middelste verdieping wordt gekenmerkt door een slangvormige prachtig ingelegde mozaïektrap en een gebrandschilderd glazen plafond van de wereld. Het hoogste niveau in het binnenste van de olifant herbergt een tempel met een aftekening van de sterrenhemel. Het gebouw is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het staat net onder Bangkok en is snel te bereiken via de Kanchanipiset snelweg. Dagelijks geopend van 8.00-17.00. Toegang met rondleiding kost 300 Bath voor volwassenen en 150 Bath voor kinderen.

Kunst en cultuur

Het land heeft een eeuwenoude cultuur gebaseerd op het boeddhisme. Op basis daarvan zijn prachtige gebouwen, kunstwerken enzovoorts gemaakt welke onder andere in de volgende musea worden bewaard.

Bron: Http://geinformeerd.infoteur.nlBron: Http://geinformeerd.infoteur.nl
National Museum Thailand
Het geeft een aardig indruk van de ontstaansgeschiedenis van Thailand, van de oudheid tot huidige politieke en Koninklijke machtsverdeling. Uiteraard wordt er een groot deel aan de rol van het boeddhisme besteed, maar ook aan de Koninklijke familie en hun goede daden. Het herbergt vele oudheden en artefacten, welke een belangrijke rol in de geschiedenis hebben gespeeld. Je kunt er een gratis tour krijgen gegeven door vrijwilligers in de Engelse taal. Alle objecten en fotoís zijn begeleid met Thaise en Engelse teksten. Het is geopend van woensdag tot zondag 09.00-16.00.

National Art Gallery

Prachtig bewaard gebleven kunst, wapens en objecten uit de oudheid worden hier getoond. Schilderijen van vergane oorlogen, gevechten en wreedheden, strak design beeldhouwwerken van nu en vroeger. Wil je ook de topstukken van de Thaise cultuur zien dan ben je hier aan het goede adres. Geopend op woensdag tot zondag van 09.00-16.00.

Bangkok Art and Culture Centre

Alle nieuwe soorten Thaise kunst en cultuur worden hier in wisselende tentoonstellingen getoond. Zie voor de laatste programmaís de volgende link Art and Culture Centre.

Net echt: wassenbeelden

Precies en echt lijkende beelden of het zien van levensechte taferelen doe je in de volgende vermakende musea.

Bron: Http://geinformeerd.infoteur.nlBron: Http://geinformeerd.infoteur.nl
Thai Human Imagery Museum
Ongeveer vijftig kilometer buiten Bangkok gelegen ligt het Thai Human Imagery Museum. Het is een populaire wax museum onder de Thai, omdat het levensecht dagelijkse bezigheden van de Thai laat zien. Het geeft ook een beeld van de Thaise geschiedenis tot de huidige Koning. Op werkdagen geopend van 9.00-17.30, feest en weekenden 8.30-16.00.

Madam Tussauds

Wereldwijd bekend is uiteraard het Madam Tussauds wax museum. Wil je tussen circa 70 bekendheden lopen of op de foto met jouw favoriete celeb of ster dan kun je dat hier doen. Geopend van 10.00-21.00 echter kan zijn gesloten tijden nationale feestdagen.

Verrassende verzamelingen leuk voor het gezin

Worden verrast door een leuke of indrukwekkende verzameling objecten doe je in de volgende musea:

Bangkok Seashell Gallery

De meest prachtige parels en schelpen ooit gevonden en samengesteld worden hier tentoongesteld. Van klein tot de meest grote schelpen in vele kleur samenstellingen denkbaar kun je hier zien. Laat je verrassen door de meest indrukwekkende schelpen, welke zoal in Thailand in en op het strand te vinden zijn. Dagelijks geopend van 10.00-20.00, entree kosten 200 Bath. (Let wel dat je sommige gevonden schelpen niet zomaar mee naar huis mag nemen).

Batman Toy Museum

Allerlei soorten speelgoed met nadruk op Batman worden hier getoond. Van overal van de wereld komen hier poppetjes, wagens en speciaal geprepareerd speelgoed samen. Het is een leuke verrassing voor kinderen om hier een bezoek aan te brengen. Er is bovendien een winkeltje, alwaar je speelgoed kunt kopen. Geopend op werkdagen 10.00-17.00 en op zaterdag en zondag 09.00-20.00. Het kost 250 Bath voor volwassenen en 150 Bath voor kinderen. Er kan korting worden verkregen met een Thai ID of rijbewijs.

Royal Thai Airforce Museum

Laat je kind onder de indruk zijn van oude vliegtuigen, welke met de jaren door het Thaise leger zijn gebruikt. Vele soorten vliegtuigen staan binnen en buiten opgesteld. Het is gelegen nabij Don Mueang Airport en de toegang is gratis.

Royal Barge National Museum

Hier worden Koninklijke boten bewaard welke de afgelopen 65 jaar slechts 16 keer zijn gebruikt. De 200 met vakmanschap gemaakte rijkversierde boten zijn 46-50 meter lang en worden bestuurd door 14 bemanningsleden en 50 roeiers. De boten werden gebruikt voor de begeleiding van Koning Louis 14-de van Frankrijk maar ook bij vele oorlogen en religieuze processies. Laat je gezin onder de indruk zijn van deze prachtige boten door naar de Wang Lang Pier N10 af te reizen met de Chao Phraya Express Boat. Het is open van 09.00-17.00 (eind november en begin december bestaat de kans dat de boten worden voorbereid op een processie waardoor de boten mogelijk niet aanwezig zijn).

Speciale uitgebreide verzamelingen

Vele soorten verzamelingen kunnen in een grote hoeveelheid eindigen als museum. Zowel particulieren als instellingen hebben in de stad vele spullen bijeengebracht. De volgende aparte musea kunnen interessant zijn om bij een bezoek aan de stad te bezichtigen.

House of Museums

Het herbergt een grote verzameling objecten en gebruiksvoorwerpen uit de geschiedenis van Thailand. De verzameling is opgebouwd sinds 1960 en vormt dus een aardige kijk op wat voor producten er met de tijd te koop zijn of waren geweest. Het is geopend in het weekend van 10.00-17.00 met 40 Bath als prijs.

Bron: Http://geinformeerd.infoteur.nlBron: Http://geinformeerd.infoteur.nl
Philatelic Stamp Museum
Ben je liefhebber van postzegels dan moet je hier zondermeer heen gaan. Speciale postzegels van vele jaren terug kun je hier vinden, waarnaast er ook een uitgebreide bibliotheek over internationale postzegels aanwezig is. Je moet even vragen of je daar mag gaan kijken. Het is direct naast BTS Kwai gesitueerd bij het postkantoor tussen Soi 3 en 5. Normaal geopend op woensdag tot zondag van 8.30-16.30.

Museum of Counterfit Goods

Dit museum aan Rama III geeft een goed beeld van alle soorten producten en merknamen, waarvan een kopie is of wordt gemaakt. Het laat uitgebreid zien, waaraan de Thai zoal zijn geld mee verdient door nep materiaal aan de man te brengen. Het bevindt zich in de Supalai Grand Tower op de 26-ste verdieping. Bezoekuren van maandag tot vrijdag van 10.00-16.00, waarbij je het bezoek van tevoren moet aanmelden.

Bank of Thailand Museum

Een uitgebreide display van alle met de jaren gebruikte geldstukken in Thailand kun je in de Bank of Thailand Museum vinden. Je vindt in de collectie ook muntstukken uit de perioden Funan, Sri Vijaya en Sukhothai periode. Maandag tot vrijdag geopend van 09.30-16.00.

Voor de sterke maag

Een speciaal museum is het Siriraj Forensisch Museum van het grote Koninklijk Siriraj Ziekenhuis. Vind je het interessant om meer over het menselijke lichaam te weten te komen dan is het zeker een aanrader. Je krijgt een goed beeld van de anatomie van het lichaam, maar ook hoe terechtgestelden eruitzien. Het is opgedeeld in twee afdelingen met standaard gevallen en werkelijk de anatomische afdeling speciaal ingericht voor artsen en studenten. Je moet er wel een sterke maag voor hebben om hier heen te gaan, omdat sommige vertoonde restanten zeer shockerend of luguber kunnen zijn. Het is niet geschikt voor jongeren, kinderen of mensen die snel misselijk worden. Van maandag tot zaterdag geopend tussen 09.00-16.00 en kun je voor 40 Bath bezoeken. Het is handig te bereiken met de pont vanaf Chang Pier waarbij je de oversteek naar de Pranok Pier maakt.

Overig museum Bangkok

Naast voorgenoemde musea zijn er nog vele populaire musea. Let wel dat onderstaande vrij toeristisch zijn ingericht en dus veel bekijks hebben:
 • Bangkokian Museum;
 • Jim Tompson Museum;
 • MR Kukritís House;
 • Museum of Siam (National Discovery Museum);
 • Kamthieng House Museum;
 • The Suan Pakkad Palace Museum.
 • Correctional Museum van het Thaise gevangenissysteem. Gelegen in het kunstenaarspark Romaneenart Park waar vroeger een traditioneel Thais gevang heeft gestaan.

Lees verder

© 2013 - 2024 Geinformeerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Musea in BoedapestDe twee belangrijkste en grootste musea in Boedapest zijn het Hongaars Nationaal Museum en de Hongaarse Nationale Galeri…
Kanchanaburi en de brug over de rivier KwaiKanchanaburi en de brug over de rivier KwaiKanchanaburi is een stad in Centraal Thailand die door veel reizigers wordt bezocht vanwege zijn historie. Hier kunnen t…
Bijzondere gebouwenGebouwen zijn er wereldwijd in allerlei soorten en maten. Er zijn ook speciale gebouwen; 5 hiervan zijn voor u op een ri…

Uitwaaien, slenteren en vermaak in de parken van BangkokUitwaaien, slenteren en vermaak in de parken van BangkokEen bezoek aan Bangkok kan een indrukwekkende ervaring zijn, maar kan daarbij ook behoorlijk warm en beklemmend overkome…
Duitsland: wat kan je doen in de streek van de Lahn?Duitsland: wat kan je doen in de streek van de Lahn?De Moezel en de Rijn kennen we allemaal. Wie in diezelfde regio wil genieten van een meer idyllische en rustigere rivier…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: http://geinformeerd.infoteur.nl
 • http://www.bacc.or.th/
 • http://www.tour-bangkok-legacies.com/bangkok-corrections-museum.html
 • http://travel.cnn.com/bangkok/play/faking-it-bangkoks-museum-counterfeit-goods-255219
 • http://www.examiner.com/article/love-stamps-visit-bangkok-s-philatelic-museum-for-a-history-of-thailand-stamps
 • http://www.bangkok.com/attraction-museum/
 • Afbeelding bron 1: http://geinformeerd.infoteur.nl
 • Afbeelding bron 2: http://geinformeerd.infoteur.nl
 • Afbeelding bron 3: http://geinformeerd.infoteur.nl
 • Afbeelding bron 4: http://geinformeerd.infoteur.nl
Geinformeerd (1.029 artikelen)
Laatste update: 08-06-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.