Goedkope inkopen doen op populaire markten Bangkok

Goedkope inkopen doen op populaire markten Bangkok Omdat de koers van de Bath zeer gunstig is ten opzichte van de Euro, is het land voor Europeanen relatief goedkoop. Het houdt in dat vele bezoekers na hun reis nog een dag uittrekken om uitvoerig inkopen te doen om zo de overgebleven Baths op te maken. Er zijn vele verschillende markten, populaire winkelcomplexen enzovoorts, waar je erg veel keus hebt. In verschillende delen van de stad heb je uiteraard de bekende Mallís, department stores of Centralís waar vele winkels samen komen. De opzet daarvan is groot en het lijkt allemaal op elkaar. Wat voor andere goedkope markten zijn er om aankopen te doen danwel om een leuke tijd in Bangkok te hebben?

Populaire markten Bangkok


Gunstig inkopen doen voor thuis

De prijs in Thailand is voor praktisch alle aankopen lager dan in Nederland of België. Ben je op bezoek in het land dan is het ook het uitgelezen moment om grootschalig inkopen te doen, zodat je er thuis weer tegen aankunt of juist prachtige kleding tegen een gunstige prijs op de kop tikt. Daarbij geldt eveneens dat de vraagprijs niet de kostprijs hoeft te zijn, omdat afdingen er vaak bijhoort. Zo kun je handig een koffer vol kleding of spullen in de wacht slepen, zodat je aan je familie bijvoorbeeld cadeautjes of herinneringen kunt geven. Op welke plekken heb je rondom Bangkok een leuk aanbod, waarbij de winkelervaring plezierig is?

Leuke locaties om aankopen te doen

Legenda
A. Bang Nam Phueng Floating Market (voornamelijk eten)
B. Pratunam Market (alle soorten kleding spotgoedkoop)
C. The Platinum Fashion Mall (mode tegen gunstige prijs)
D. Phantip Plaza Store (IT
E. Central World (grootste winkel centrum)
F. Siam Paragon (alle wereld merken te koop)
G. MBK Shopping Center
H. China Town (Sampheng) vele straatjes met aangesloten marktjes
I. Chatuchak Market
J. Asiatique Harbour Market
K. Flower market (Saphan Phut)
L. Bo Bea Market (oudste en goedkoopste kleding markt)
M. Bo Bae Tower
N. Nang Loeng (Floating) Market (1899 uitbundig aanbod eten)
O. Taling Chan Floating Market
P. Wat Sai Floating Market
Q. Damnoen Saduak Floating Market
R. Amphawa Floating Market

Relatief goedkope markten Bangkok

De laatste dag in Bangkok kun je gebruiken om uit te rusten, maar ook om inkopen te doen. Je bent met een half lege koffer aangekomen en kun je compleet vullen, zonder dat het teveel kost. Denk onder andere aan de volgende leuke locaties om inkopen te doen.

Bo Bae Market

De oudste en goedkoopste whole-sale (moderne en traditioneel Thaise) kleding- en fruitmarkt. Het staat bekend om grote hoeveelheid goede kwaliteitskleding welke je veelal tegen een gunstige prijs kunt verkrijgen. ďMerknaamĒ T-shirts kun je al vanaf 50 Bath scoren.

Bang Nam Phueng Floating Market

Een uitgebreide variëteit aan standjes langs het water geven je veel aanbod in Thaise gerechten en streek producten. Geopend in het weekend tussen acht uur s' ochtends en drie uur 's middags.
Bron: Http://geinformeerd.infoteur.nlBron: Http://geinformeerd.infoteur.nl

Chatuchak

De grootste markt van Bangkok met vermoedelijk tot op 15.000 kraampjes. Alles wat je maar wilt hebben van Thais tot buitenlands van kleding, vissen tot eten kun je hier krijgen. Heb je speciale wensen dan zul je het op deze markt kunnen vinden.

Sampheng

China Town: een aaneengesloten rij van verkopende straten. Goudwinkels, eettenten, sieraad en snuisterij winkels zijn hier straat in straat uit aaneengeschakeld. Alleen de ervaring al van het zien van de mensen zee en handel is indrukwekkend. Uiteraard kun je hier ook heerlijk Chinees gaan eten (let wel dat de smaak van Chinees anders is dan in Nederland).

Nang Loeng Market, Saphan Phut

Een markt daterend 1899 met fantastische Thaise gerechten (Nang Loeng Market). Het is een sfeervolle authentieke markt waar de smaakpapillen goed worden gestimuleerd. Saphan Phut Flower Market: de traditionele bloemenmarkt met uitbundige geuren en knallende kleuren, afgewisseld met goedkope kledingstands.

Pratunam

De kledingmarkt bij uitstek. Wat je maar aan kleding wilt hebben kun je hier tegen een spotprijs verkrijgen. T-shirts met een speciaal motief, rokken, broeken, onderkleding, traditioneel, noem het maar op, je kunt het hier vinden. Hier kun je je koffer gevuld krijgen door aantrekkelijke aanbiedingen mee te nemen.

Taling Chang Floating Market

Iets buiten Bangkok gelegen echter snel te bereiken. Hier vindt je alle soorten plaatselijke lekkernijen en overige goederen. Let wel dat deze markt erg druk kan zijn en er bij iedere stand moet worden onderhandeld. Sommige mensen ervaren het eveneens als minder positief of noemen het een negatieve ervaring. Advies hierbij is ga er met een vooraf geregelde tour vroegtijdig heen of bestuur zelf een auto om er te komen. Een eventuele taxirit erheen zou niet meer dan 350 tot 400 Bath mogen kosten. Door de grootschaligheid van het aantal verkopers en drukte van de bootjes past er praktisch geen toerist meer tussen.

Goedkope warenhuizen bij uitstek

Naast markten zijn er ook vele complexen waar je gunstig geprijsde detailhandel kunt krijgen. Denk aan de volgende locaties:
 • Bo Bae Tower: whole-sale (moderne en traditionele kleding). Geef je de voorkeur aan een gekoelde omgeving nabij Bo Bae met hetzelfde kledingaanbod ga dan naar de Bo Bae Tower;
 • Panthip Plaza: de minder legale manier om aan IT, software of computers te komen doe je in dit goedkope complex. De DVDís worden je als het ware ter plaatse gekopieerd. Daarnaast kun je vele soorten elektronica voor een wel heel gunstige prijs aanschaffen;
 • Platinum Fashion Mall: net tegenover de Pratunam Markt ligt dit gebouw. Het herbergt vele verdiepingen met leuke winkels, stands en kraampjes waar je moderne of eigentijdse kleding tegen een relatief gunstige prijs kunt krijgen. Heb je een speciale smaak dan kun je hier terecht waarbij het niet teveel hoeft te kosten;
 • overige Central's, departmentstores en Mall's.
Naast voorgaande goedkope markten en warenhuizen heb je ook de keus uit meer luxueuze koopadressen.

Duurdere warenhuizen met wereld merknamen

Aankopen kun je zo duur maken als dat je wilt. Ook in Bangkok zijn er Jetset en merknaamwinkels volop aanwezig. Deze hebben zich voornamelijk geconcentreerd in de volgende ruim opgezette wel bekende shopcomplexen:
 • Asiatique Harbour market: een nieuw ontwikkelde locatie aan de oever van de Chao Phraya rivier. Een goed klimaat (wind van het water) in combinatie met een unieke shopping experience is de moeite waard. Meerdere boetieks, shops en ateliers worden je aangeboden;
 • Central World: het grootste winkelcentrum van Thailand kun je hier vinden. Vele verdiepingen kun je aan bedrijfjes, winkels, enzovoorts op ieder gebied vinden;
 • MBK Shopping Center: vergelijkbaar met een standaard Central of Department store echter in een modern jasje gestoken;
 • Siam Paragon: de parel van winkelend Bangkok is mogelijk wel Siam Paragon. Alle trendy winkels van duur tot exclusief bieden prachtige hoog kwaliteitsproducten aan voor diegene met een goed gevulde portemonnee.

Buiten Bangkok Floating Market

Naast voorgaande interessante locaties om aankopen te doen, liggen er buiten de stad ook geweldige kooplocaties. Denk aan:

Deze en andere markten zijn prachtig opgebouwd, zien er netjes uit waarnaast je vriendelijk wordt behandeld. Je hebt veel ruimte om langdurig veel winkeltjes te bekijken maar ook om lokale producten uit te proberen.

Lees verder

© 2013 - 2024 Geinformeerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Drijvende markt Bang Nam Phueng in het groene hart BangkokDrijvende markt Bang Nam Phueng in het groene hart BangkokThailand, het land van de glimlach, het overheerlijke eten en diversiteit qua landschap. Veel toeristen komen jaarlijks…
Stedentrip BangkokStedentrip BangkokBangkok is de hoofdstad van Thailand en veruit de grootste stad in het land met een geschatte inwonersaantal van meer da…
Bangkok: Airport Link, BTS Skytrain & MRTA subwayNa een lange vliegreis wil je graag snel naar je hotel. Dit kan op verschillende manieren. Suvarnabhumi airport ligt ong…

Duitsland: wat kan je doen in de streek van de Lahn?Duitsland: wat kan je doen in de streek van de Lahn?De Moezel en de Rijn kennen we allemaal. Wie in diezelfde regio wil genieten van een meer idyllische en rustigere rivier…
Italië: Como en het ComomeerHet Comomeer is met zijn oppervlakte van 146 vierkante kilometer het op twee na grootste meer van de Italiaanse Alpenmer…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: http://geinformeerd.infoteur.nl
 • http://www.passportchop.com/asia/thailand/bangkok-shopping-platinum-mall-pratunam/
 • http://www.muangthai.com/thaidata/
 • http://voices.yahoo.com/top-five-things-buy-bo-bae-market-bo-bae-8476921.html
 • http://www.lonelyplanet.com/thailand/bangkok/restaurants/thai/nang-loeng-market
 • http://www.tripadvisor.nl/Attraction_Review-g293916-d1499098-Reviews-Taling_Chan_Floating_Market-Bangkok.html
 • http://www.thaiwaysmagazine.com/thai_article/2505_floating_markets/floating_markets.html
 • Afbeelding bron 1: http://geinformeerd.infoteur.nl
Geinformeerd (1.029 artikelen)
Laatste update: 20-03-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.