Leuke manieren van vervoer in Bangkok, een dag veel bekijken

Leuke manieren van vervoer in Bangkok, een dag veel bekijken Bangkok is een veelzijdige stad, waarbij jong en oud van de rijke Thaise cultuur kan genieten. De stad met meer dan 8 miljoen inwoners heeft vele attracties voor overdag, maar ook een bruisend nachtleven. Het vormt het begin en veelal eindpunt voor iedere reiziger die de stad aandoet. Omdat je relatief weinig tijd hebt in de stad – je hebt een strak reisschema en dus heb je een beperkte verblijfstijd in de stad –zoek je een leuke manier van vervoer waarbij je files vermijdt. Wat zijn de belangrijkste methoden van vervoer in Bangkok, zodat je op een prettige manier wordt vervoerd?

Vervoer in Bangkok


Drukte van de stad ontwijken

De binnenstad is druk tot zeer druk, waarnaast de hitte en eventuele smog drukkend kunnen zijn. Je zoekt dus een leuke manier om te worden vervoerd, zonder dat je er te gestrest van wordt. Graag wil je een aantal hoogtepunten bekijken, echter je hebt slechts beperkte tijd. Hoe kun je ervoor zorgen dat je weinig tijd aan vervoer kwijt bent, zodat je relatief veel tijd kunt spenderen aan de bezichtiging van locaties. Je moet dus geen tijd verdoen in het vinden van de juiste busaansluiting, omdat het een aardige opgave wordt. Op welke manieren kun je dan wel snel door de stad verplaatsen?

De Tuk Tuk en motor

Bron: Http://geinformeerd.infoteur.nlBron: Http://geinformeerd.infoteur.nl
Om relatief kleine afstanden te overbruggen maak je bij voorkeur geen gebruik van de taxi of bus. Uiteraard geldt voor diegene met tijd en geen haast dat de taxi wel een comfortabele methode is. Voor westerlingen is het een relatief goedkope manier van vervoer. Het neemt echter veel tijd in beslag, omdat er in de binnenstad vaak files staan en oponthoud is. De Tuk Tuk is een relatief klein vervoersmiddel, waarin je met twee tot drie personen kunt zitten. Het stuurt zich handig tussen het drukke verkeer door en dus kun je relatief snel op een andere plek zijn. Let wel dat het comfort minder is en dus geschikt voor de relatief korte afstand. Een andere manier is via de motor, echter dat is relatief gevaarlijk en is slechts aan te bevelen als er even geen andere methode van vervoer is.

Aan de andere kant van de rivier kijken

De grote rivier is een belangrijke scheiding in de stad. Veel toeristen blijven aan één zijde van de rivier, terwijl er ook aan de andere kant veel is te zien. Bezoek je de stad neem dan eens een pontje naar de andere kant, zodat je weet wat daar afspeelt. Vaak kom je dan
Bron: Http://geinformeerd.infoteur.nlBron: Http://geinformeerd.infoteur.nl
in de minder toeristische gebieden, waar je dus meer de dagelijkse activiteiten van de normale burger vindt. Let wel dat je als toerist in druk bezochte gebieden anders wordt behandeld dan als je buiten die gebieden komt. Het is dus wel eens interessant om een andere straat dan normaal in te gaan of juist aan de andere kant van de rivier te kijken. Ben je bij het grote Phra Keaw Temple loop dan naar Tha Chang pier (door de markt lopen), zodat je met de pont kunt oversteken. Dan kom je bij Wat Rakhang terecht en tref je dagelijkse spirituele rituelen, waarnaast je indrukwekkend grote vissen in grote getale langs de rivier kunt voeren.

Vanaf het water de stad bekijken

Veel prachtige tempels en andere indrukwekkende sites kunnen handig worden bereikt via de boot. De Chao Phraya Express Boat is daarbij een zeer geschikt vervoermiddel, omdat je op het water een spectaculair zicht op de stad hebt. Vele prachtige gebouwen en tempels passeren de revue en als je het wilt stap je even uit om verder te kijken. De Express Boat route is relatief lang, waarbij je een goede indruk van de stad krijgt. De tocht is vrij aangenaam, omdat de boot vrij snel gaat en er dus een aanzienlijke bries ontstaat. De meeste toeristen die uiteindelijk het eiland Kho Kret willen bezoeken reizen tot aan Nontaburi pier, waarna een aanvullende boottocht wordt gedaan om dit speciale eiland te bezoeken. Je kunt er vele soorten lokale keramiek, producten en natuurlijke Thaise heerlijkheden verkrijgen. De boot stopt onderweg op de grootste belangrijke tussen punten van waaruit je vele interessante bezienswaardigheden kunt aandoen. Een aanvullende leuke bezigheid is het doen van een kanaaltocht bijvoorbeeld in Thonburi, waarbij je door kleine kanalen op aantrekkelijke locaties komt en meer met de lokale bevolking in contact komt. Je kunt in de volgende link informatie en reacties vinden omtrent de aangeboden kanaaltocht: Thai Canaltour.

Kaart Chao Phraya Expres Boat route en stops

Legenda
A. Bang Pho
B. Wat Soi Thong
C. Rama 7 Bridge
D. Pibul Songkram
E. Wat Khema
F. Wat Tuek
G. Wat Kien
H. Pibul 2
I. Nonthaburi (overstap naar Kho Khret)
J. Wat Poramaiykawas Kho Kret
K. Memorial Bridge
L. Rajini
M. Tha Tien
N. Tha Chang
O. Wang Lang Siririai
P. Wang Lang Prannok
Q. Phra Pinklao
R. Phra Arthit
S. Rama 8 Bridge
T. Thewes
U. Krung Thon Bridge
V. Wat Thepnari
W. Payap
X. Immigration Department
Y. Khiew Khai Ka
Z. Kiak Kai

Snel verplaatsen door de stad

Heb je een hotel in het centrum van de stad, dan is het altijd druk. Vierentwintig uur per dag zijn mensen in de weer en zeker over dag gaat het verkeer traag. Tijdens je korte bezoek wil je niet in de file staan en dus biedt de BTS Skytrain goede mogelijkheden. Het traject gaat van Mo Chit (bekend van de grootste markt van Bangkok Chatuchak) tot de kust nabij Meuang Boraan de oude stad en Crocodile Farm, en van Wongwian Yia tot vliegveld Suvarnabuhmi. Kom je aan met het vliegtuig dan ben je snel op plaats van bestemming via de Airport-link. Het zorgt ervoor dat je na het uitchecken snel in de stad bent. Ook als back packer kun je snel ter plaatse zijn, zodat je op zoek gaat naar een aantrekkelijk verblijf. Wil je slechts een overview van de stad hebben waarbij je met airco razendsnel alle uiteinden van de stad kunt bezoeken maak dan gebruik van het BTS Skytrain systeem. Je komt daarmee altijd weer terecht op Siam Central van waaruit je vele attracties kunt bezichtigen.

Kaart BTS route en stations

Legenda
A. Suvarnabumhi Airport
B. Chit Lom
C. Phloen Chit
D. Nana
E. Asok
F. Phrom Phong
G. Thong Lo
H. Ekkamai
I. Phra Khanong
J. On Nut
K. Bang Chak
L. Punnawithi
M. Udom Suk
N. Bang Na
O. Bearing
P. Saphan Khwai
Q. Chatuchak Mo Chit
R. Ratchaprarop
S. Makkasan
T. Khong Tan
U. Ramkhamhaeng
V. Huamark
W. Thab Chang
X. Ban Thapchang
Y. Wat Lan Bun
Z. Lat Krabang

De MRT metro

Ook Bangkok heeft in het centrum een metro systeem, waarmee je goed door de stad kunt verplaatsen. Het sluit aan op het BTS railsysteem bij Silom, Asok (Sukhumvit), Makkasan (Phetchaburi iets van elkaar verwijderd) en Chatuchak Mo Chit. Het vormt dus een handige aanvulling op het BTS systeem, omdat je er een extra deel van de stad mee kunt bereiken. Kies dus een hotel nabij het BTS of MRT systeem uit, zodat je handig en snel vele delen van de stad kunt bezoeken. Je verliest daarmee weinig tijd en je kunt dus in een beperkt tijdsbestek veel plekken van de stad bezoeken.

Kaart Metro MRT route en stations

Legenda
A. Hua Lamphong
B. Sam Yan
C. Lumphini
D. Khlong Toei
E. Queen Sirikit National Convention Center
F. Sukhumvit
G. Phetchaburi
H. Rama 9
I. Thailand Cultural Center
J. Huai Khwang
K. Suttisan
L. Ratchadaphisek
M. Lat Phrao
N. Phahon Yothin
O. Chatuchak
P. Kamphaeng Phet
Q. Bang Sue

Lekker fietsen

Het klinkt vreemd maar je kunt in Bangkok op achteraf wegen, verharde bos en mangrove paden een goed beeld krijgen van de stad. Je kunt zelfstandig of georganiseerd een tour doen, waarbij je een groot aantal historische hoogtepunten van de stad kunt bezichtigen. Het geeft je op een alternatieve manier een goed beeld van wat de stad te bieden heeft. Wil je op een sportieve manier de stad bekijken ga dan fietsen.

Snelverbinding met Pattaya

Op dit moment is de belangrijkste manier om in Pattaya te komen met de bus, taxi of geregelde transfer. Deze populaire badplaats trekt vele toeristen, voornamelijk aangetrokken door het spetterende nachtleven. Er wordt gewerkt aan een snelverbinding van Bangkok naar Pattaya zodat je als toerist snel ter plaatse kunt zijn.

Let wel, benadert een Thai jou om ergens heen te gaan dan moet je oppassen. Vaak gaat het om een toeristenscam, waardoor je teveel betaalt en soms niet op de juiste plek aankomt. Je zoekt zelf de methode van vervoer uit en laat je niet leiden door een ander. Zo voorkom je dat je wordt bedonderd. Neem je de taxi zorg er dan voor dat het met werkende kilometerteller is. Zo weet je dat je een betrouwbaar tarief betaalt.

Tip vervoer in Bangkok

Je kunt tegenwoordig handig via Google-Maps routes binnen de stad uitzetten, waarbij verschillende vervoersmiddelen worden aangegeven. Je kunt zo kiezen voor de auto, bus, tram, BTS of metro. Zo kun je het gewenste vervoersmiddel handig uitzoeken en kom jij op de juiste plek van bestemming aan.

Lees verder

© 2013 - 2024 Geinformeerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bangkok: Airport Link, BTS Skytrain & MRTA subwayNa een lange vliegreis wil je graag snel naar je hotel. Dit kan op verschillende manieren. Suvarnabhumi airport ligt ong…
Stedentrip BangkokStedentrip BangkokBangkok is de hoofdstad van Thailand en veruit de grootste stad in het land met een geschatte inwonersaantal van meer da…
Ko Kret - het aardewerkeiland nabij BangkokKo Kret - het aardewerkeiland nabij BangkokBangkok is meer dan alleen Khao San Road waar je meer backpackers ziet dan Thais. Het is meer dan alleen clubs, bars en…
Tips voor kort verblijf in BangkokEen tussenstop in Bangkok, twee dagen gedwongen rust op weg naar Zuidoost-Azië? Laat u niet door de drukte van de miljoe…

Italië: de stad LuccaLucca is één van de rijkste steden van Italië en is met zijn rustige, pittoreske straatjes zeker een bezoekje waard.
Italië: VolterraVolterra is gelegen in de provincie Pisa in de Italiaanse stad, Toscane. Volterra trekt voornamelijk toeristen aan omwil…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: http://geinformeerd.infoteur.nl
  • http://www.chaophrayaexpressboat.com/en/home/
  • http://www.thaicanaltour.com/
  • http://www.southeast-asia-travel-guide.com/bangkok-map.html
  • http://www.fietseninbangkok.nl/
  • Afbeelding bron 1: http://geinformeerd.infoteur.nl
  • Afbeelding bron 2: http://geinformeerd.infoteur.nl
Geinformeerd (1.029 artikelen)
Laatste update: 08-09-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.