Beste plaatsen om te bezoeken in Londen

Beste plaatsen om te bezoeken in Londen Londen een van de oudste steden in Europa, een magneet voor de toerist die komt naar het Verenigd Koninkrijk. Met zijn vele hotels die van low-budget tot duur gaan is Londen goed uitgerust om te gaan met iedere toerist. Londen heeft boven alle andere steden in het Verenigd Koninkrijk vele historische gebouwen, van enorme kathedralen tot aan een fort dat duizend jaar geleden gebouwd werd. Londen heeft alles wat een toerist ooit zou willen.

Tower Bridge

Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrij en heeft zodanig vele attracties. Door het midden van Londen loopt de rivier de Theems en om van de ene kant van de rivier naar de andere te komen moet je een van de bruggen oversteken die Londen rijk is. Een van de bruggen die de moeite waard is, is de beroemde Tower Bridge, gebouwd in 1876 en is beroemd om zijn twee torens en de brug die opent om grote schepen door te laten. De brug is gelegen net in het zicht van de Tower of London en door een meer toeristische attractie St Katharine's Dock.

Je kunt een bezoek brengen aan deze brug van april tot september en de openingstijden zijn 10.00 tot 1830 en van oktober tot maart van 0930 tot 1800 en de prijs voor de tour is 7,00 pond voor volwassenen en 3,00 pond voor kinderen (5-15) en een familie ticket kost vanaf 11,00 pond. Met de toer zal je zien hoe de brug functioneert zoals het deed toen hij voor het eerst werd gebouwd en je zult zien hoe deze nu werkt in deze moderne tijd en als je de tijd van je bezoek precies goed gepland hebt zie je de brug werken om een schip door te laten.

De Tower Bridge is een must see voor iedereen die naar Londen komt uit het buitenland of uit Groot-Brittannië zelf. De toren is eigenlijk een Koninklijk Paleis en het Koninklijk Paleis heeft dan ook ceremonies en bewakers. De geschiedenis van dit koninklijk paleis is goed gedocumenteerd en met zijn bloederige verleden zal de bezoeker versteld staan.

St. Katharine’s Dock

St. Katharine's Dock is net aan de overkant van de Tower of London en het kan gezegd worden dat het een van de top geheimen is van Londen. Veel mensen lopen er eigenlijk voorbij zonder het echt te zien omdat ze niet weten dat het bestaat. Echter deze site bestaat al voor een duizend jaar en het is een middeleeuws ziekenhuis en een klooster, tijdens de Queen Elizabeth 1 regeerperiode werd het een plek voor boten om aan te meren.

Tegenwoordig is het een marinewerf met meer dan 200 luxe boten in alle maten die hier aanmeren. Je hebt er een grote hoeveelheid restaurants en vele winkels. Een van de meest beroemde Londense pubs kan hier worden gevonden in St Katherine’s Dock, geopend in 1976 door de kleinzoon van Charles Dickens; Cedric Dickens. Het Dickens pub staat trots in het oorspronkelijke gebouw van een gereconstrueerde houten pakhuis dat rond 1700 voor de opslag van thee werd gebruikt.

St Pauls Cathedral

Londen heeft vele attracties waaronder St Pauls Cathedral, de trouwlocatie van Prinses Diane en prins Charles. St Pauls herbergt in zijn crypten twee van Engeland’s grootste helden. De eerste Engelse held was Lord Nelson, de held van de slag bij Trafalgar, die zijn leven verloor op de dag van de strijd en op zijn mooiste moment in zijn leven. De tweede Engelse held was de hertog van Wellington, bekend van de Slag van Waterloo.

St Pauls is een mijlpaal in Londen met zijn grote koepel die de bezoeker niet kan missen. Het is open 7 dagen per week, hoewel zondag uitsluitend voor de eredienst.

Beroemde winkels

Echter Londen is niet alleen om het zien van de bezienswaardigheden van de Engelse geschiedenis. Londen heeft een van 's werelds beroemde winkels, in feite heeft Londen twee beroemde winkels zaosl Harrods. Fortnum & Mason is de tweede winkel waar de Koningin van Engeland winkelt. Je haar echter nooit zien winkelen gezien ze alles laat bezorgen. Gelegen in Piccadilly heeft deze winkel alles wat een shopper ooit zou kunnen vragen.

Overige

Om jezelf te verwennen waarom niet binnen lopen in het beroemde hotel The Ritz. Proef een van de beste 'afternoon tea's die je ooit zult proeven in de foyer van het Palm Court en de thee wordt geserveerd in zilveren servies.

Londen is een drukke stad, maar vind je aangename plekken om gewoon te zitten en te picknicken of om gewoon te ontspannen. Londen heeft een aantal van 's werelds meest beroemde parken, ze heten Royal Parks maar je kent ze waarschijnlijk meer onder de namen: Hyde Park, Green Park, Regent Park, St. James Park en Richmond Park. Alle parken bieden de vermoeide bezoeker een aangename paar uur verwijderd van de drukte en de hectiek van het stadsleven.

Londen de stad die nooit slaapt, is een plaats van geschiedenis, winkelen en te aanbidden en te ontspannen. Een stad die je zult genieten wanneer je komt en ongeacht de tijd van het jaar.
© 2010 - 2024 Misterlak, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen? Londen trekt elk jaar weer erg veel toeristen aan. De stad biedt dan ook ontzettend veel beziensw…
Bezienswaardigheden LondenBezienswaardigheden LondenLonden is één van de grootste toeristen trekkende steden. Elk jaar komen er ruim 27 miljoen bezoekers de stad bewonderen…
De Tower Bridge in Londen: achtergrond en bouwDe Tower Bridge in Londen: achtergrond en bouwDe Tower Bridge is een van de bekendste bruggen in Londen. Sinds zijn voltooiing in 1894 hebben duizenden mensen zich ov…
Drie dagen kunst in Londen, wat te bezichtigen?Drie dagen kunst in Londen, wat te bezichtigen?Een reisje naar Londen hoeft maar drie dagen te duren en u kunt precies al het moois bezichtigen wat Londen te bieden he…

Le Jardin du Luxembourg, een bijzonder park in ParijsParijs kent talloze parken waar kinderen zich vermaken, joggers hun parcours vervolgen, wandelaars over paden lopen, gel…
Segovia, onder het aquaductSegovia, onder het aquaductDe stad Segovia is vooral bekend vanwege het enorme aquaduct, dat er in de tijd van Romeinse keizer Trajanus (53-117) ge…
Misterlak (90 artikelen)
Laatste update: 13-03-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.