Drie dagen kunst in Londen, wat te bezichtigen?

Drie dagen kunst in Londen, wat te bezichtigen? Een reisje naar Londen hoeft maar drie dagen te duren en u kunt precies al het moois bezichtigen wat Londen te bieden heeft. De Big Ben, de Houses of Parliament, maar ook de meer onbekende dingen als het John Soane-museum. In dit artikel enkele tips om uw 3-daagse reis naar Londen het beste in te delen.

Informatie vooraf

De reis begint met een bustocht richting Calais. Vanaf daar vertrekt er een boot richting Dover. Per boot reizen is handig voor reizigers die zich zelf per auto door Londen willen voortbewegen. Het is ook mogelijk om per trein of vliegtuig af te reizen naar Engeland. De boten vertrekken niet alleen vanuit Calais, maar ook vanaf Hoek van Holland. Deze boten komen meestal aan op Harwich. Vanuit Calais duurt de reis per boot ongeveer een uurtje. Op de boot zijn allerhande faciliteiten aanwezig als winkeltjes, een casino en luxe loungeruimten waar u kunt genieten van het uitzicht over zee. Het beste is om een zo vroeg mogelijke boot te nemen, zodat u in Londen alle tijd heeft voor de mooie bezienswaardigheden.

Aankomst in Londen: dag 1

Na aankomst in Londen is het leuk om eerst even ergens te lunchen. Houd er rekening mee dat dichtbij de toeristische trekpleisters vaak meer betaalt moet worden voor het eten. Na de lunch kunt u de National Gallery bezoeken. In dit museum hangen schilderijen van bekende en minder bekende schilders uit Engeland en overige delen van West-Europa. Musea in Engeland zijn (bijna) allemaal gratis. Voor tentoonstellingen kan soms wel een bijdrage worden gevraagd.

De National Gallery herbergt onder meer schilderijen van Johannes Vermeer, Titiaan, Rubens, Rembrandt, Cézanne, van Gogh, van Eyck, Michelangelo, Raphael en nog veel meer andere beroemde schilders. Bijzonder is het werk van Hans Holbein de Jongere. Het schilderij 'De Ambassadeurs' weet iedere bezoeker in verwarring te brengen en zorgt voor een bijzondere kijk op en ervaring van het schilderij. De truc is om rechts van het schilderij te gaan staan en zie wat er met de schedel gebeurt.

Wanneer u op vrijdag aankomt in Londen kunt u 's avonds nog een bezoekje brengen aan het British Museum. Het museum is dan geopend tot 20:30. Hier zijn de bijzondere artefacten uit de oudere wereld te aanschouwen, zoals de Elgin Marbles, het fries van het Parthenon op de Akropolis in Athene. Ook de bijzondere 'Steen van Rosetta' uit Egypte is in dit museum te aanschouwen. Wegens deze steen werden de hiëroglyfen, het oude Egyptische symbolenschrift, ontcijferd. Op de site van het museum kunt u zelf plannen wat u wilt zien. Ze bieden zelfs een compleet programma aan voor een '1 hour visit', zodat u niets van de hoogtepunten van het museum mist.

Architectuurwandeling: dag 2

Londen is een stad van zeer uiteenlopende stijlen van gebouwen. De architectuur verdient dus ook zeker een plaatsje tijdens de driedaagse reis. Allereerst kunt u 's ochtends langs het Soane Museum gaan. Dit kleine museum was oorspronkelijk het huis van Sir John Soane. Hij verzamelde van alles en heeft zijn hele huis met zijn verzameling ingericht. Het is een bijzondere ervaring om vlak langs alle kunst op de muur te lopen en het is bijna niet voor te stellen dat er daadwerkelijk een familie in het huis heeft gewoond. Sir John Soane was tevens de architect van de Bank of England. Hij bouwde voornamelijk in de Neoclassicistische stijl.

Bijzonder is ook om even langs te gaan bij het Barbican. Dit is het grootste cultuurcentrum van Londen. Het gebouw bestaat uit 13 blokken en de drie grootste woontorens van Londen, Cromwell Tower, Shakespeare Tower en Lauderdale Tower behoren ertoe.

Na de lunch kunt u verder gaan met de architectuurwandeling langs St. Paul's Cathedral. Het gebouw komt uit de 17de eeuw en is gebouwd in Renaissance- en Barokstijl. Bijzonder aan het gebouw zijn vooral de imposante dubbele zuilen aan het voorportaal en de dominerende koepel. Hierna kunt u verder gaan over de Millenium Bridge. De naam zegt het al, deze brug werd gebouwd in het jaar 2000 en verbindt vanaf die tijd de Tate Gallery of Modern Art aan de Zuidoever van de Theems met St. Paul's. Wanneer u de brug over bent (kijk ook even naar links, dan ziet u de beroemde Tower Bridge) komt u uit bij de "Tate Modern", zoals het museum in de volksmond wordt genoemd. Het museum is een omgebouwde energiecentrale. Het gebouw zelf is dus al de moeite van het bekijken waard. Vooral de turbine hal is een interessant architectonisch element van het gebouw.

De Tate Modern herbergt allerlei moderne kunst uit binnen- en buitenland. Voornamelijk werken van de stromingen Surrealisme, Futurisme en Minimal Art zijn er te vinden. Na het bezoek aan de Tate Modern kunt u een kroegentocht langs allerlei echte Engelse pubs doen. In het centrum zitten allerlei gezellige, kleine en grote, cafés waar u kunt genieten van een heerlijke pint.

Dag 3: Big Ben, London Eye, Tate Britain

Op deze laatste dag is een bezoekje aan de Big Ben natuurlijk wel een hoogtepunt. De prachtige Houses of Parliament, waar de Big Ben een onderdeel van is, zijn ontworpen door A.W. Pugin. De stijl van de architectuur is neogotisch. Tevens ziet u aan de overkant de beroemde 'London Eye'.

Na een bezoekje aan deze gebouwen zijn er natuurlijk nog vele musea niet aan bod gekomen. U kunt er nog voor kiezen om naar het Victoria and Albert Museum te gaan. In dit museum staat de kunstnijverheid centraal. Ook een bezoekje aan het Museum of Natural History is bijzonder. Hier ziet u een grote collectie skeletten van dinosauriërs en andere bijzondere dieren en natuurobjecten.

Voor de ware kunstliefhebber mag een bezoekje aan de Tate Britain niet ontbreken. Dit museum heeft de grootste collectie van de Engelse schilder William Turner. Hij was een romantisch kunstschilder uit de 19de eeuw en was vooral goed in het weergeven van drama in de natuur. Stormen op het water lijken op zijn schilderijen echt tot leven te komen. Verder heeft het museum ook werken van Constable, Holbein, Moore en Bacon.

Afsluiting

Deze driedaagse reis is er wel een voor mensen die graag en veel willen lopen. Londen is een grote stad en het is makkelijker om te voet naar de bezienswaardigheden te gaan dan met de auto. Per bus, tram of metro is het ook goed te doen. U kunt de reis naar hartenlust aanpassen met eigen suggesties, dit is een reis die ik zelf heb gemaakt met mijn studie.
© 2011 - 2024 Irisvdpost, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een stedentrip naar LondenLonden is de grootste stad van Europa, er is daarom genoeg te beleven en te zien voor een stedentrip.
Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen? Londen trekt elk jaar weer erg veel toeristen aan. De stad biedt dan ook ontzettend veel beziensw…
Het culturele LondenLonden, een wereldstad waar zoveel valt te beleven. Je kunt er shoppen, je kunt Buckingham Palace of The Big Ben bezoeke…
Stadswandeling door LondenStadswandeling door LondenWanneer je Londen bezoekt, wil je wel graag alle bezienswaardigheden aandoen. Zoveel mogelijk zien en zoveel mogelijk do…

Huaraz, een kleine gids voor eendaagse trekkingenVoor zij die van berglandschappen houden, graag één- of meerdaagse trekkingen doen of gewoon opzoek zijn naar de rust en…
Vakantie op CorfuVakantie op CorfuGriekenland is een vakantieland met tientallen bestemmingen die op een eiland zijn gelegen. De vele eilanden zijn geclus…
Bronnen en referenties
  • www.britishmuseum.org
  • www.nationalgallery.org.uk
Irisvdpost (39 artikelen)
Gepubliceerd: 21-10-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Reisverhalen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.