Bezienswaardigheden Londen

Bezienswaardigheden Londen Londen is één van de grootste toeristen trekkende steden. Elk jaar komen er ruim 27 miljoen bezoekers de stad bewonderen. Zij komen voor de schitterende paleizen en kathedralen, theaters en musea, tuinen en parken en het bruisende nachtleven. Daarnaast kent Londen grote warenhuizen en staat Londen bekend om de rode dubbeldekkers.

Londen

Londen is de hoofdstad en de grootste stad in Engeland. In de stad Londen wonen ongeveer 7,5 miljoen inwoners. Londen is erg divers. Wanneer je naar Londen gaat zijn er bezienswaardigheden die zeker bezocht moeten worden zoals, The London Eye, de Big Ben en The Shard!

Bezienswaardigheden

Buckingham Palace

Dit was het buitenverblijf van de hertog van Buckingham. Het gebouw werd gekocht in 1761 door George III voor zijn vrouw Charlotte. Koningin Victoria was in 1837 de eerste monarch die er kwam te wonen en liet een vleugel bijbouwen. Dit deed zij omdat zij vond dat er te weinig slaapkamers waren. In 1914 kreeg het gebouw de huidige uitstraling. Voor het paleis vindt het wisselen van de wacht plaats. In mei en juli is dit dagelijks om 11:30 uur. In augustus tot april is dit om de twee dagen om 11:30 uur. De ceremonie duurt 40 minuten en wordt begeleid door muziek.

The London Eye

The London Eye is het grootste reuzenrad ter wereld ontworpen door het architectenpaar David Marks en Julia Barfield. The London Eye heeft 32 afgesloten cabines. Eén ritje duur 30 minuten en gaat langzaam genoeg om mensen, al draaiend, in en uit te laten stappen.

Big Ben

De Clock Tower is 96 meter hoog. Er hangen vijf klokken in die om het kwartier te luiden. De grootste klok, die elk uur luidt, is de Big Ben, de op twee na zwaarste klok van Engeland. Hij weegt 13,76 ton. De naam Big Ben verwijst officieel alleen naar deze klok, maar vaak wordt de naam gebruikt voor de hele toren. Het uurwerk is bekend om zijn betrouwbaarheid en wordt geregeld door een stapeltje pennys. Door een penny toe te voegen of weg te halen verandert de snelheid van de klok.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus is één van de bekendste plekken in Londen. Op het grote plein zijn goed de beroemde neonlichten te zien, de elektrische reclameboodschappen verschenen hier al in 1910. In het midden op het plein staat een fontein met een standbeeld, Eros. Het werd in 1892-1893 opgericht voor een politicus die streed voor betere werkomstandigheden in de fabrieken en steenkoolmijnen.

British Museum

Het British Museum is één van de bekendste musea ter wereld. Het museum werd opgebouwd in 1753 en geopend in 1759. De collectie in het museum bestaat uit 6,5 miljoen voorwerpen. In het museum zijn slechts 50.000 voorwerpen tentoongesteld. Er zijn vele verschillende hoogtepunten te zien. Van Egyptische mummies tot Angelsaksische scheepsgraven.

Tower of London

In 1078 gaf Willem de Veroveraar de opdracht om de Tower of London te bouwen. In de loop van de eeuwen heeft het dienst gedaan als fort, koninklijk paleis, staatsgevangenis en museum.

St. Paul's Cathedral

De kathedraal was in 1708 klaar. Het gebouw heeft een centrale koepel die 108 meter hoog is. In en om de koepel zijn er drie ronde galerijen. De eerste is de Whispering Gallery, deze is 259 treden hoog. De andere twee galerijen zitten aan de buitenkant. De Stone Gallery is 378 treden hoog en de Golden Gallery is 530 meter hoog.

Tate Modern

In 1998 nam Tate de gedurfde beslissing om de krachtcentrale Bankside te kopen. De architecten transformeerden het gebouw tot een kunstgalerie. De permanente tentoonstelling is verspreid over vier afdelingen en twee verdiepingen. Het concentreert zich op beslissende momenten in de kunstgeschiedenis, na-oorlogse abstracte kunst en de drie met elkaar samenhangende bewegingen kubisme, futurisme en vorticisme van de twintigste eeuw.

Millennium Bridge

Voor Tate Modern ligt de Millennium Bridge. Een voetgangersbrug die naar St. Paul's Cathedral leidt. In 2000 klaar was de brug over de Themes klaar.

The Shard

The Shard is een wolkenkrabber in Londen. De toren is 310 meter hoog en telt 72 verdiepingen. Het gebouw is volledig bedekt met glas. De hoogste verdieping is in de open lucht.
© 2015 - 2024 Remembertolaugh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen? Londen trekt elk jaar weer erg veel toeristen aan. De stad biedt dan ook ontzettend veel beziensw…
Een stedentrip naar LondenLonden is de grootste stad van Europa, er is daarom genoeg te beleven en te zien voor een stedentrip.
Bezienswaardigheden in LondenAls je voor een romantische weekend naar Londen gaat wil je graag zoveel mogelijk in zo weinig mogelijk tijd zien. Met b…
Londen: leuke en bekende wijken en bezienswaardighedenLonden: leuke en bekende wijken en bezienswaardighedenLonden staat bekend als een van de leukste steden van Europa. Londen is natuurlijk bekend om de bekendste bezienswaardig…

Londen bezoeken met kerst: 5 tipsLonden bezoeken met kerst: 5 tipsDe kerstperiode is een ideaal moment om een bezoekje te brengen aan de wereldstad Londen. De stad is er prachtig versier…
Tien boeken over RomeTien boeken over RomeRome - de Eeuwige Stad. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen de grote trekpleisters van de stad die ooit het centrum v…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Unsplash, Pixabay
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Shard
  • Boek: Londen Stap voor Stap; ISBN 9789066558649
Remembertolaugh (27 artikelen)
Laatste update: 29-12-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.