Stedentrip: Rome

Stedentrip: Rome Wanneer je van plan bent om een stedentrip te maken, moet je zeker Rome een kans geven. Rome is bekend om zijn historische cultuur en gebouwen en zijn heerlijke klimaat. Wat zijn de plekken die je absoluut gezien moet hebben bij een bezoek aan Rome?

Een vakantie boeken naar Rome

Rome hoeft helemaal niet duur te zijn en je kunt zeker bezuinigen op enkele zaken. Gebruik voornamelijk het internet om voldoende onderzoek te doen naar goedkope vluchten en hotels. Bij vluchten moet je zeker eens kijken om van een vliegveld over de grens te vliegen, deze zijn vaak stukken goedkoper en makkelijker bereikbaar. Rome heeft twee internationale vliegvelden namelijk Fiumicino International airport en Leonardo da Vinci - Ciampino Rome airport. Voor hotels zijn er tegenwoordig vele internetpagina’s waar je terecht kunt, dus genoeg keuze. Zorg er echter wel voor dat je in het centrum zit, dit scheelt namelijk veel tijd en geld wat je anders zou besteden aan het openbaarvervoer en taxi’s. Denk er ook aan dat juli en augustus erg hete maanden zijn, die je beter kunt ontwijken als je niet goed tegen de hitte kunt.

Wat moet je gezien hebben in Rome?

Er zijn een aantal toeristische plekken die je gewoon gezien moet hebben, wanneer je Rome bezoekt. Anders is het net Parijs bezoeken zonder de Eiffeltoren gezien te hebben.

De Trevi Fontein
De Trevi fontein is een toeristische attractie die helaas niet te bezichtigen is zonder de talloze andere toeristen. Iedereen probeert natuurlijk een foto te maken van de fontein en om drie munten in de fontein te gooien voor geluk in het leven. Het zou er ook voor moeten zorgen dat je nog een keer de stad zult bezoeken in je leven. Pas echter wel op dieven en vraag niet zomaar een willekeurig iemand om een leuke foto van jullie te maken, want voor dat je het weet is deze persoon weg.

De fontein is de grootste fontein van de barok periode en is ongeveer 26 meter hoog en 20 meter breed en gelegen aan het Piazza di Trevi.

Om deze attractie te bezoeken kun je het beste de metro pakken en wel Lijn A metrostop Barberini.

Het Forum

Het Forum was 2000 jaar geleden de machtigste plek van heel Europa. Het was het politieke Den Haag van het Romeinse Rijk waar Julius Ceasar rondliep. Momenteel zijn het alleen nog maar ruïnes, maar je krijgt een goed beeld van hoe het vroeger was. Het is ruim opgezet en je hebt de mogelijkheid om een toer te volgen waardoor je alle details te horen krijgt van alle gebouwen en belangrijke plekken.

Het Forum is te vinden aan de Via dei Fori Imperiali, Metrolijn B stop Colosseo en is gratis te bezichtigen. Let wel even op dat het Forum in de winter 2uur eerder dichtgaat, namelijk om 16.30 in plaats van 18.30 en het gaat om 9uur open, zowel in de zomer als in de winter.

De Spaanse trappen

Van de Spaanse trappen wordt gezegd dat het de langste en breedste trappen zijn van Europa. Ze bestaan uit 138 treden en gaan van Piazza di Stagna naar de kerk boven op gelegen aan de Piazza Trinita dei Monti. Vooral in de zomer zijn deze erg indrukwekkend versierd met allerlei kleurvolle bloemen. Het grappige aan deze trappen is dat Frankrijk juist het geld gegeven heeft om deze trappen te betalen, maar dat ze naar Spanje zijn vernoemt, omdat de Spaanse Ambassade aan deze trappen lag.

De Spaanse trappen zijn gelegen aan de Piazza di Spagna en te bereiken met de metro lijn A stop Stagna.

Het Colosseum van Rome
De voornaamste attractie is het Colosseum. Dit eeuwen oude Amfitheater is gelegen in het midden van het oude Rome en was het grootste in zijn soort. Het wordt gezien als het schouwvoorbeeld van wat de Romeinen konden bouwen. Het is nog redelijk in goede staat, gezien hoe het oud het is, en nog zeker indrukwekkend. Vooral een groot deel van de buitenkant is goed bewaard gebleven om een indruk te krijgen van hoe het gebouw was eeuwen geleden. Dit was de plek waar gladiatoren moesten vechten om hun leven, tegen elkaar, maar ook tegen dieren. Het had een ondergronds tunnel systeem waardoor dieren en mensen snel verplaats konden worden. Maar in het colosseum kon daarnaast de binnenplaats zelfs vollopen met water om zeegevechten na te bootsen en had het grote zonneschermen om de mensen te beschermen tegen de zon. Tegenwoordig zijn deze er niet meer, maar wat is er staat is nog zeker indrukwekkend.

Het Colosseum is gelegen aan het Piazza del Colosseo en is te bereiken met de metro lijn B stop Colesseo.

Het Vaticaanstad

Het bekende Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke land ter wereld en bevindt zich in Rome. Het staatshoofd is natuurlijk de Paus. In de Vaticaanstad bevinden zich enkele bezienswaardigheden als het Vaticaanse Museum met een zeer grote hoeveelheid oude kunstwerken. Maar ook de Sint Pietersbasileik, de Sixtijnse Kapel en het paleis. In de Sixtijnse vindt je onder andere de fresco’s van Michelangelo.

Het Vaticaanstad is te bereiken via de metro lijn A, stop Ottaviano.

Het Pantheon
Het Pantheon is een indrukwekkend gebouw gelegen aan het Piazza della Rotonda. Het is meer dan 2000 jaar geleden gebouwd als een tempel voor de god Mars en godin Venus. Het gebouw kenmerkt zich als een grote koepel met daarin een ronde opening in het midden voor de zon en men heeft deze zelfs na gebouwd in Parijs. Het Pantheon is het grootste gebouw wat bewaard is gebleven uit de oudheid van Rome en heeft indruk gemaakt met zijn bouwstijl.

Het Pantheon is te bereiken met onder andere de tram lijn 8 en ligt aan Piazza della Rotonda.
© 2010 - 2024 Misterlak, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Senioren: stedentripWat is er nou leuker dan op zijn tijd een prachtige stad te bezoeken, waarbij u in enkele dagen tijd een stad goed leert…
Vijf tips om goedkoper te reizenVijf tips om goedkoper te reizenHeel wat Belgen en Nederlanders onder ons gaan regelmatig op reis. Sommigen zoeken de zon op, anderen hebben zin in een…
Tips om vaker op vakantie te kunnen gaanVeel mensen hebben de wens om vaker dan één keer per jaar op vakantie te gaan. Hier hangt echter doorgaans een prijskaar…
Naar welke stad ga jij voor een citytrip?Naar welke stad ga jij voor een citytrip?We maken graag een citytrip en in Europa zijn er veel leuke steden om te bekijken. Het aanbod is ontzettend groot, waard…

Lier, pittoreske stad aan de Nete in de provincie AntwerpenLier, pittoreske stad aan de Nete in de provincie AntwerpenOp zo'n dertig kilometer ten zuiden van Antwerpen, aan de Nete, ligt het groene en pittoreske stadje Lier. Niet erg groo…
Mexico: Guadalajara, koloniale stad en schitterende gebouwenMexico: Guadalajara, koloniale stad en schitterende gebouwenWie Mexico zegt, denkt onmiddellijk aan cultuur in Mexico City en Chiapas of aan de stranden van Acapulco. De hoofdstad,…
Misterlak (90 artikelen)
Laatste update: 13-03-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.