Tips om vaker op vakantie te kunnen gaan

Veel mensen hebben de wens om vaker dan één keer per jaar op vakantie te gaan. Hier hangt echter doorgaans een prijskaartje aan die veel mensen afschrikt. Gelukkig zijn er manieren om voor minder geld vaker op vakantie te kunnen gaan, waardoor het voor veel mensen mogelijk wordt om vaker dan één keer per jaar op vakantie te gaan.

Houd aanbiedingen in de gaten

Wanneer men de wens heeft om vaker op vakantie te gaan, is het verstandig om aanbiedingen goed in de gaten te houden. Er zijn tegenwoordig veel plaatsen waar men aanbiedingen voor vakanties kan tegenkomen. Denk hierbij aan reclames op tv en in de krant, vakantiesites en billboards op het treinstation.

Boek lang van tevoren

Over het algemeen geldt dat zowel hotelkamers als vliegtickets een stuk goedkoper zijn wanneer er lang van tevoren wordt geboekt. Wanneer er op het laatste moment wordt geboekt, liggen de prijzen vaak het hoogst. Door een half jaar tot een jaar van tevoren te boeken, kan er daarom veel geld worden bespaard. Doordat er veel geld wordt bespaard, is het wellicht mogelijk om nog een keer op vakantie te gaan.

Voordelige stedentrips

Soms is het om uiteenlopende redenen simpelweg niet mogelijk om twee of meerdere keren per jaar uitgebreid op vakantie te gaan. Misschien is het onmogelijk om vrij te krijgen op het werk, is het om financiële redenen onmogelijk of zijn er simpelweg te veel verplichtingen om voor langere tijd op vakantie te gaan. In dit geval kan er gekeken worden naar stedentrips waarbij men bijvoorbeeld een weekend of een midweek op reis gaat. Een bijkomend voordeel is dat er vaak aanbiedingen zijn voor stedentrips, waardoor men nóg voordeliger uit is door voor een stedentrip te kiezen in plaats van een lange vakantie. Een slimme, geldbesparende tip is hierbij om voor een korte autovakantie te kiezen naar een bestemming die niet ver weg is. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige Monschau in Duitsland of de stad Luxemburg.

Flexibele reisdata

De duurste periodes om op reis te gaan, is wanneer kinderen schoolvakanties hebben. In deze periodes gaan de meeste mensen op vakantie en logischerwijs liggen de prijzen dan een stuk hoger. Het is daarom een stuk goedkoper om, indien mogelijk, in de lente en/of herfst op vakantie te gaan, buiten de schoolvakanties om. Een bijkomend voordeel is dat er in deze periode doorgaans ook minder toeristen zijn, zodat men rustig kan genieten van een welverdiende vakantie. Houd er wel rekening mee dat de vakantiebestemming dan wellicht aangepast zal moeten worden. Op vakantie gaan naar een vakantieland dat net in opkomst is als vakantiebestemming, is iets wat uiteraard niet in het laagseizoen wordt aangeraden omdat de kans groter is op onvoldoende beschikbare faciliteiten.

Laat je omgeving weten dat je vaker wilt reizen

Het kan verschillende voordelen hebben om de mensen vanuit de omgeving op de hoogste te brengen van iemand wens om vaker te reizen. Hoe meer mensen weten van jouw wens om vaker te reizen, hoe groter de kans is dat iemand een goede reisaanbieding tegenkomt. Wie weet vindt de buurvrouw een prachtige deal terwijl ze de krant aan het lezen is, of misschien ziet je achternicht een mooie aanbieding op tv terwijl ze aan het zappen is. Daarnaast is er ook de kans om uitgenodigd te worden om met iemand samen te reizen. Het komt namelijk wel eens voor dat iemand graag op reis wil gaan, maar geen reismaatje heeft.
© 2014 - 2024 Nataliya, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperkingU heeft vast wel eens gedacht, kon ik maar op vakantie. Kon mijn kind maar op vakantie. Konden we zelf maar eens een kee…
Voor weinig geld op vakantieVoor weinig geld op vakantieGoedkoop op vakantie kan zeker! Tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer met de acties op internet. Krijg je…
Lastminute vakanties en vliegtickets: wat, hoe en waar?Lastminute vakanties en vliegtickets: wat, hoe en waar?"Lastminute" of "last minute" is een begrip in de reiswereld. In dit artikel wordt uitgelegd wat lastminute vakanties en…

Gewichtloosheid in parabolische vluchtenGewichtloosheid in parabolische vluchtenSedert de jaren vijftig zijn parabolische vluchten door middel van vliegtuigen mogelijk. De unieke ervaring van gewichtl…
Goedkoop in een hotel overnachten in het buitenlandGoedkoop in een hotel overnachten in het buitenlandDe meeste mensen willen op vakantie het maximale uit hun geld halen, en het liefst in een mooie hotelkamer overnachten a…
Nataliya (19 artikelen)
Laatste update: 04-02-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.