Goedkoop in een hotel overnachten in het buitenland

Goedkoop in een hotel overnachten in het buitenland De meeste mensen willen op vakantie het maximale uit hun geld halen, en het liefst in een mooie hotelkamer overnachten als het even kan. Het idee van geldbesparing en overnachten in een mooie hotelkamer klinkt behoorlijk tegenstrijdig. Maar gelukkig liggen luxe en comfort, met een paar slimme tips, ook binnen handbereik bij een kleiner budget.

Booking.com, goedkoopste prijs per nacht per stad

Eén van de populairste en meest betrouwbare websites om hotelkamers te boeken, is de website www.booking.com. Er zijn veel opties op deze website. Zo kan men de stad invoeren waar men wil overnachten, het aantal personen en de datum. Vervolgens is er de optie om de beschikbare hotelkamers weer te geven van goedkoopste naar duurste hotelkamer, zodat er gemakkelijk een gunstige keuze kan worden gemaakt. Er is ook de mogelijkheid om overnachtingen in een slaapzaal te selecteren, hierbij is men meestal nóg goedkoper uit.

Overnachten in een slaapzaal

De goedkoopste manier om in het buitenland in een hotel te overnachten, is door in een slaapzaal te overnachten. Bij veel low budget hotels is het tegenwoordig mogelijk om in een slaapzaal te overnachten. Doorgaans slaapt men dan in een slaapzaal waarin vier tot twaalf bedden staan. Een nadeel hiervan is dat men niet de privacy heeft die een aparte hotelkamer biedt. Bovendien maakt men in de meeste gevallen bij een overnachting in een slaapzaal ook gebruik van gedeelde badkamers. Het grootste voordeel van een overnachting in een slaapzaal, is de grote prijsbesparing. Bij een overnachting van meerdere nachten bespaart men al snel honderden euroís door in een slaapzaal te overnachten.

Hotelkamer met een gedeelde badkamer

Soms wil men de luxe en/of de privacy van een eigen hotelkamer, maar niet de hoge kosten die hier meestal bij komen kijken. In dit geval is het verstandig om op zoek te gaan naar hotelkamers met een gedeelde badkamer. Meestal zijn hotelkamers met een gedeelde badkamer tot wel tientallen euroís per nacht goedkoper dan hotels waarbij men over een eigen badkamer beschikt. Bij een langer verblijf in het hotel, kunnen er ook op deze manier honderden euroís worden bespaard.

Met zín tweeën, prijs delen

Een eenpersoonskamer boeken in een hotel is vaak de duurste manier om in een hotel te overnachten. Wordt er gereisd met twee of meerdere personen, dan is het bijna altijd goedkoper om met meerdere personen in één hotelkamer te overnachten dan een overnachting waarbij iedereen een aparte hotelkamer boekt. Een tweepersoonskamer kost bijna nooit het dubbele bedrag van een eenpersoonskamer. Door de kosten van een tweepersoonskamer over beide personen te verdelen, zijn beide personen een stuk goedkoper uit. Bij sommige (low budget) hotels betaal je zelfs dezelfde prijs per nacht, ongeacht of er één of twee personen overnachten in de hotelkamer. In dit geval betaal je de helft minder door met zijn tweeën in één kamer te overnachten.

Hotel net buiten het centrum

Bij het reizen is het vaak het handigst om een hotelkamer midden in het centrum te boeken. Hotelkamers in het centrum zijn dan ook zeer in trek. Een nadeel van een gunstig gelegen hotel, is dat de prijzen logischerwijs meestal een stuk hoger liggen. Het kan daarom slim zijn om op zoek te gaan naar hotels die in minder populaire wijken of net buiten het centrum liggen. Op deze manier kan er veel geld worden bespaard op de hotelkosten. Let er in dit geval wel op dat er in de omgeving gebruik kan worden gemaakt van openbaar vervoer, wanneer er niet met de auto wordt gereisd.
© 2014 - 2024 Nataliya, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie: hoe een goedkope hotelkamer boeken?Vakantie: hoe een goedkope hotelkamer boeken?In het vooruitzicht van een deugddoende vakantie is iedereen op zoek naar een goedkope vakantie zonder al teveel aan com…
Wat kost een hotelkamer?Wat kost een hotelkamer?Indien u een weekendje weg gaat, gaat u waarschijnlijk overnachten in een hotel. De meeste mensen boeken geen hotelkamer…
Geld besparen op vakantieGeld besparen op vakantieVakanties kunnen erg duur zijn en daarom is het raadzaam om geld te besparen op vakantie. Er zijn veel manieren om goedk…

Tips om vaker op vakantie te kunnen gaanVeel mensen hebben de wens om vaker dan één keer per jaar op vakantie te gaan. Hier hangt echter doorgaans een prijskaar…
Uittips Terherne: De Blije PapegaaiUittips Terherne: De Blije PapegaaiHet dorp Terherne, ook wel bekend als het Kameleondorp, is één van de bekendste en mooiste en toeristische watersportdor…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Olichel, Pixabay
  • www.booking.com
Nataliya (19 artikelen)
Laatste update: 04-02-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.