Vijf tips om goedkoper te reizen

Vijf tips om goedkoper te reizen Heel wat Belgen en Nederlanders onder ons gaan regelmatig op reis. Sommigen zoeken de zon op, anderen hebben zin in een groot avontuur en nog anderen willen gewoon wat rust. Iedereen vindt wel een reden om er even op uit te trekken. Er is echter niet altijd een budget om op reis te gaan. Mensen moeten creatief zijn en daarom zet ik vijf tips op een rij om een trip te maken, maar dit met zo weinig mogelijk geld. Misschien kan er dan wel nog een tweede reisje vanaf. Wanneer je langs een reisbureau passeert, zie je algauw in het oog springende foto's van parelwitte stranden, prachtige monumenten,... De globetrotters onder ons hebben natuurlijk onmiddellijk zin om er op uit te trekken, maar ook de doorsneevolwassene hebben vaak nood aan een jaarlijkse trip. Veel mensen onder ons hebben een jachtig leven en vinden nauwelijks tijd voor zichzelf of voor hun gezin. Daarom maken velen er de gewoonte van om in de zomer hun koffers te pakken en voor één of twee weken te verhuizen naar een zomerse stek. Ook ski- en snowboardreizen zijn de laatste decennia heel populair.

Het is echter niet voor iedereen mogelijk om een droomreis te maken. Wanneer je alle aanbiedingen van touroperatoren bekijkt, moet je al snel een pak euro's neertellen om een zalige vakantie te beleven. Er blijven dan ook heel wat mensen thuis omdat het geld er gewoon niet is. Blijf echter niet te gauw bij de pakken zitten want er zijn heel wat manieren om zo goedkoop mogelijk op reis te gaan. Hier vind je de meest bruikbare tips.

Laagseizoen

Alle periodes die samenvallen met de vakanties van de kinderen zijn een pak duurder dan andere. In de mate van het mogelijke is het dan ook aan te raden om buiten die tijdspannes op reis te gaan. Uiteraard is dat niet voor ieder gezin mogelijk. Sommigen willen hun kinderen er zeker bij, anderen hebben alleen verlof in die periodes. Toch kun je nog besparen. Vergelijk de prijzen van juli en augustus maar en dan zie je dat bijvoorbeeld in Frankrijk augustus nog een pak duurder is dan juli. Kijk dus goed uit en kies voor jou de voordeligste periode.

Last minutes

Veel mensen willen alles maanden van op voorhand vastleggen, maar dan zijn de prijzen meestal nog het hoogste. Heel wat bungalowparken, hotels,... hebben vaak nog plaatsen vrij en om die toch nog te kunnen verhuren verlagen ze de prijzen. Hier kun je je slag slaan. Op die manier kun je je reis niet echt voorbereiden, maar misschien hou je wel van verrassingen. Bij last minutes krijg je dezelfde service en kun je soms tot 40% goedkoper op reis dan mensen die alles veel vroeger hebben vastgelegd.

Via site reserveren

Een kamer in een hotel kan je op heel wat verschillende manieren boeken. Zo kun je het via een reisbureau of via het hotel zelf doen. Dan betaal je meestal de volle pot. Dit is echter niet zo als je naar www.booking.com gaat. Deze site geeft je meestal kortingen en zo kun je ook een pak geld besparen. Met dat geld kan je misschien zelfs een dagje langer op reis. Zelfs wanneer je in een hotel verblijft en je een tijd langer wil blijven, dan nog is het voordeliger om ergens te gaan surfen en via de site je reservatie te verlengen.

Vroegboekkortingen

Om klanten te lokken worden er heel wat vroegboekkortingen uitgedeeld. Heel vroeg boeken is dus ook een mogelijkheid om te besparen. Door je reis vroeg vast te leggen bespaar je niet alleen geld, maar heb je ook de mogelijkheid om je vertrek en je trip zelf goed voor te bereiden. Iemand die niet van verrassingen of onverwachte wendingen houdt, kiest dus beter voor deze besparende tip dan die van een last minute.

Geen vakantieboeken kopen

Voor het vertrek zijn er heel wat mensen die iets meer te weten willen komen over hun vakantiebestemming. Daarom worden er boeken gekocht over het land, de streek,... Een boek kost algauw 20 euro en meestal heb je niet genoeg aan één reisgids. De ene spitst zich meer toe op cultuur, de andere op natuur,... en dan zit je al snel aan een uitgave van meer dan 50 euro. Deze kosten zijn nutteloos als je weet dat je heel wat boeken in de plaatselijke bibliotheek vindt. Daar vind je net dezelfde reisgidsen en het kost je helemaal niks.
© 2012 - 2024 Gietje711, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vroegboekkorting: goedkoop op vakantieVroegboekkorting: goedkoop op vakantieWil jij goedkoop op vakantie? Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de vakantie doorgaans is. Wat zijn nou eigenlijk preci…
Vroegboekkorting voor een goedkope vakantie in 2021Vroegboekkorting voor een goedkope vakantie in 2021Meivakantie boeken, herfstvakantie, kerstvakantie boeken vroegboekkorting, uitverkoop, last minute? Wie vroeg zijn vakan…
Lastminute vakanties en vliegtickets: wat, hoe en waar?Lastminute vakanties en vliegtickets: wat, hoe en waar?"Lastminute" of "last minute" is een begrip in de reiswereld. In dit artikel wordt uitgelegd wat lastminute vakanties en…
De goedkoopste last minute vakanties vindenDe goedkoopste last minute vakanties vindenAfhankelijk van de temperatuur in Nederland, kunt u in de zomer voor zeer aantrekkelijke prijzen nog een last minute boe…

Hoogtemeter voor bergwandelingenWie in de bergen loopt kan veel gemak hebben van een hoogtemeter. Een hoogtemeter die voor bergwandelingen wordt gebruik…
Bergwandelen tijdens vakantieBergwandelen tijdens vakantieBergwandelen is wandelen in de bergen over meestal uitgestippelde paden die een zeker hellingspercentage hebben. Zodra n…
Gietje711 (128 artikelen)
Gepubliceerd: 31-03-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.