Vroegboekkorting: goedkoop op vakantie

Vroegboekkorting: goedkoop op vakantie Wil jij goedkoop op vakantie? Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de vakantie doorgaans is. Wat zijn nou eigenlijk precies de voordelen van vroegboekkorting en wat zijn de nadelen? Is het werkelijk zo verstandig om op tijd een vakantie te boeken? Hoe werkt het precies met de vroegboekkorting en waar moet je op letten?

Wat is een vroegboekkorting?

Een vroegboekkorting kun je zien als een soort beloning voor het op tijd boeken van een vakantie. Vaak is dit een korting op de reissom, maar het kan ook een gratis weekendje of overnachting in een hotel zijn. Het is per reisaanbieder anders wat je precies krijgt. Ook hotels en luchtvaartmaatschappijen kunnen gebruik maken van een vroegboekkorting. Vaak moet je in een bepaalde periode een vakantie boeken om van de korting gebruik te kunnen maken. Andere aanbieders willen dat je voor een minimumbedrag boekt. De voorwaarden hiervan verschillen per aanbieder, dus het is raadzaam om dit goed te checken.

Wat zijn de voordelen van vroegtijdig boeken?

Wanneer je op tijd boekt, kun je dus sowieso profiteren van aantrekkelijke kortingen of andere beloningen. Dit is natuurlijk een groot voordeel. Een ander voordeel is dat je ruim van tevoren weet dat je op vakantie gaat. Je kunt dus tijdig vrij vragen en ook alvast in de vakantiestemming komen door boeken te kopen en foto’s te bekijken. Zo weet je van tevoren al wat je kunt gaan doen en zien op je vakantiebestemming.

Nadelen van vroegboekkorting

Nadelen van vroegboekkorting is dat je echt al maanden van tevoren een bestemming en de datum waarop je weg wilt gaan moet kiezen. Ook moet je bij veel reisaanbieders al een bepaald percentage van het totaalbedrag als aanbetaling doen. Dit betekent dat je dus veel eerder moet betalen voor je vakantie, vaak maanden voordat je je vakantiegeld ontvangt. Dit is niet voor iedereen even praktisch.

Aanbieders

Er zijn ontzettend veel aanbieders voor vroegboekkortingen. Hieronder volgt een lijstje van enkele aanbieders, om te zien waar je zoal een vroegboekreis kunt boeken:
 • Arke
 • Expedia
 • Hotels.com
 • Jiba
 • Neckermann
 • Oad
 • PrijsVrij
 • Sunwebs
 • Thomas Cook
 • Vaya
Er zijn uiteraard nog meer aanbieders waar je terecht kunt. Overigens moet er wel bij verteld worden dat een vroegboekkorting bij lang niet elke aanbieder geldt. Ook is het mogelijk dat de vroegboekkorting alleen voor bepaalde reizen of hotels van toepassing is.

Vroegboekkorting of last minute?

Ook bij een last minute reis kun je profiteren van flinke kortingen. Bij een last minute boek je de reis of het hotel echt op het laatst moment. Je kunt de korting krijgen, omdat reisaanbieders op het laatste moment graag willen dat de reizen alsnog worden volgeboekt. Bij een last minute kun je nooit met zekerheid zeggen of de reis die je wilt maken werkelijk nog beschikbaar is. Je loopt er dus wel een risico mee. Voor sommige mensen is dit echter juist de uitdaging. Niet weten waar je heen gaat en kijken wat beschikbaar is. Kies je voor een vroegboekkorting of last minute? Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. Ga voor iets wat voor jou werkt en profiteer van leuke kortingen.
© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vroegboekkorting voor een goedkope vakantie in 2021Vroegboekkorting voor een goedkope vakantie in 2021Meivakantie boeken, herfstvakantie, kerstvakantie boeken vroegboekkorting, uitverkoop, last minute? Wie vroeg zijn vakan…
Vliegvakanties worden kunstmatig duurder gemaaktVliegvakanties worden kunstmatig duurder gemaaktGedurende de zomer trekken wij massaal naar de zon. Bestemmingen als Italie, Spanje en Turkije zijn populaire bestemming…
Wanneer voordelig vakantie en vliegtickets boeken?Wanneer voordelig vakantie en vliegtickets boeken?Waar je ook ter wereld komt, overal kom je Nederlanders tegen. Waarschijnlijk is er geen reislustiger volk te vinden. Er…
Met kinderen op vakantie als alleenstaande ouder?Met kinderen op vakantie als alleenstaande ouder?Wat zijn de mogelijkheden voor op vakantie gaan als je als alleenstaande ouder bent, ook wel eenoudergezin genoemd. Uit…

Met een dakkoffer op je auto op vakantieNog altijd is de auto het meest gekozen vervoermiddel om op vakantie te gaan. Ook is er een nadrukkelijke trend om vaker…
Fjällräven, functionele kleding voor sportieve buitenmensenDe trendgevoelige consument laat zich bij zijn/haar kledingkeuze bepalen door de mode. Avontuurlijke buitenmensen die gr…
Bronnen en referenties
 • www.olezo.nl
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 18-06-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.