Vliegvakanties worden kunstmatig duurder gemaakt

Vliegvakanties worden kunstmatig duurder gemaakt Gedurende de zomer trekken wij massaal naar de zon. Bestemmingen als Italie, Spanje en Turkije zijn populaire bestemmingen voor vliegvakanties. In de maand januari beginnen wij te boeken om nog een plekje te krijgen op de populaire vakantie oorden. Steeds vroeger gaan mensen hun zomervakantie boeken. Begin januari kunt u beter al gaan boeken om ervoor te zorgen dat u de gewenste bestemming nog kunt boeken. Eind januari zijn de beste hotels aan de kust alweer volgeboekt en gaat u achter het net vissen. De reisorganisaties maken hier misbruik van door goedlopende bestemmingen in prijs te verhogen. U moet er niet van op kijken dat de vakanties die u vandaag kunt boeken, morgen gewoon tientallen euro’s per persoon duurder zijn geworden.

Vroegboekkorting

De vroegboekkorting is een gouden greep geweest van de reisorganisaties. Door vroegtijdig te boeken krijgt u kortingen. Andere consumenten gaan juist voor een last minute, maar de meeste mensen durven daar niet op te vertrouwen. U moet namelijk niet een wensenlijst hanteren bij last minute. Mensen die naar de zon willen en geen kinderen hebben waar ze rekening mee moeten houden, kunnen het boeken van de vakantie uitstellen tot het laatste moment.

Doordat men steeds vroeger gaat boeken, worden ook andere consumenten verplicht om vroeg te boeken. Dit geldt zeker in het geval u wenst te reizen via een andere luchthaven dan Schiphol. De regionale luchthavens hebben namelijk maar beperkte vluchten beschikbaar.

Vergelijken en reserveren

Op het internet kunt u zeer eenvoudig zelf uw vakantie boeken. Het bezoeken van een reisbureau is niet meer noodzakelijk. Op het internet kunt u een bestemming kiezen en de meest geschikte organisatie en prijs erbij zoeken. Om te voorkomen dat u een kwalitatief slechte vakantie krijgt, kunt u op het internet zoeken naar referenties. De meeste reisorganisaties bieden dit aan, maar u kunt ook via Zoover.nl referenties opvragen. U typt gewoon de naam van uw resort in en u kunt de reacties lezen die bezoekers hebben achtergelaten.

De macht ligt bij de reisorganisaties

De reisorganisaties vechten om uw gunsten op het internet. Ze proberen om een ze hoog mogelijke positie te krijgen in de zoekresultaten van Google. Een top vijf notering op zoekwoorden als “vakantie Spanje” of “vliegvakantie” kan hun veel geld opleveren.

Ook op het internet moet u goed op blijven letten. De prijs die zij vandaag vragen voor de vakantie, hoeft niet de prijs van morgen te zijn. Binnen één dag kunnen ze de prijzen aanpassen aan de hand van hun verwachtingen. Op het moment dat een bepaalde bestemming zeer goed verkoopt, gooien ze gewoon de prijs omhoog. Dit mogen zij doen, maar het kan zeer slecht uitvallen. Stel, u hebt de geschikte vakantie gevonden, maar u wilt er toch nog even over na denken. U loopt de kans dat de vakantie morgen honderden euro’s duurder is geworden.

Vroegboeken of afwachten?

U moet zich niet blindstaren op de vroegboekkorting. In aanloop naar de zomermaanden, zullen de reisorganisaties wel vaker aanbiedingen hebben. U moet er echter wel rekening mee houden dat sommige vakanties al uitverkocht zijn, maar er blijven voldoende geschikte vliegvakanties over.
© 2011 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geen lening afsluiten voor een vakantieGeen lening afsluiten voor een vakantieIn de zomer een paar weekjes naar de zon, of in de winter op wintersport, kunt u echt aan toe zijn. Het kost u veel geld…
Op vakantie met de auto en goedkoop tankenOp vakantie met de auto en goedkoop tankenGoedkoop tanken op vakantie. Wie met de auto door Europa rijdt en op de kosten wil besparen, kan nog flink wat pecunia i…
WK voetbal 1934In 1934 werd voor de 2e maal het Wereld Kampioenschap Voetbal gehouden. Dit jaar was Italië het gastland, nadat andere l…
Ontspannen vliegreis zonder gesjouw met zware koffersOntspannen vliegreis zonder gesjouw met zware koffersElke vliegvakantie opnieuw blijkt dat we veel onnodige spullen mee sjouwen in onze koffer. Je kunt daarom vaak beter met…

Dwars door Cuba: Granma in de geschiedenisDe provincie Granma is op Cuba misschien wel één van de provincies met het hoogste aantal historische plaatsen. Van de k…
Het Titicacameer verkennenHet Titicacameer verkennenDit meer is het grootste meer van geheel Zuid Amerika en ligt in zuid-oost Peru. Het vormt de grens met Bolivia dat aans…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 19-01-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.