Prettig kamperen aan de rand van Parijs: Huttopia Versailles

Wie een bezoek aan Parijs wil brengen, kan een hotel of jeugdherberg overwegen. Is de stedentrip onderdeel van een langere vakantie of is het budget aan de lage kant, dan kan een verblijf op een camping overwogen worden. De reputatie van grote-stadscampings is echter niet onverdeeld positief, maar Huttopia in Versailles, vlak buiten het centrum van Parijs, vormt daarop een prettige uitzondering. Huttopia is een organisatie die een klein aantal campings in Frankrijk en Canada beheert. Deze campings zijn gelegen in een natuurrijke omgeving, zijn comfortabel ingericht en toegespitst op het bieden van kwaliteit. Huttopia Versailles ligt op 5 minuten rijden van het wereldberoemde paleis, en grenst aan het grote Forêt de Porchefontaine. De camping meet 4 hectare, heeft vele plaatsen voor tenten, caravans en campers, maar biedt ook verschillende vormen van huuraccomodatie zoals blokhutten, canadiens en pipowagens aan.

Bereikbaarheid

De meeste Nederlandse gasten zullen de camping via de Parijse ringweg, de Boulevard Périphérique. benaderen. De binnenste ringweg, die na het gereedkomen van de A86 een stuk rustiger is geworden, wordt verlaten bij de afslag Porte Saint-Cloud, waarna men vrij eenvoudig de camping bereikt. Het vriendelijke en meertalige personeel regelt de formaliteiten en wijst je een plek aan. Het reserveren van een plek strekt overigens tot aanbeveling, aangezien deze camping niet alleen groot, maar ook drukbezocht is.

Voorzieningen

Door de indeling van het terrein heb je niet het gevoel dat je op een grote camping bent. Door de economische plaatsing is één van de goed geoutilleerde en schone toiletvoorzieningen altijd in de buurt. Kinderen kunnen spetteren in het zwembadje bij de receptie. Daar bevindt zich ook het restaurantje, waar ’s ochtends op bestelling brood verkrijgbaar is. Op loopafstand van de camping bevinden zich een kleine supermarkt, een kruidenier, een bakker en een pinautomaat.
Op de camping zelf is weinig verkeer, het terrein wordt omgeven door een rustige woonwijk, het bos en een sportpark. Dankzij de rust en de natuurlijke omgeving vormt deze camping een aangenaam contrast met de drukte van de grote stad.

Naar Parijs

De snelste manier om vanaf de camping in het centrum van Parijs te komen is per trein. De RER (de sneltrein die het centrum met de voorsteden verbindt) sta je in 20 minuten onder de Eiffeltoren. Op loopafstand van de camping liggen de stations Porchefontaine en Viroflay Rive Gauche. Op beide stations zijn (meerdaagse) metrokaarten te koop. Deze kaarten zijn er in twee varianten:
  • zone 1 t/m 3: het hele centrum van Parijs.
  • zone 1 t/m 5: het centrum en alle voorsteden.
Wie reist vanaf Viroflay Rive Gauche, gelegen in zone 3, kan volstaan met een kaartje voor de zones 1 t/m 3. Reizigers die kiezen voor Porchefontaine (zone 4) kopen een veel duurdere kaart voor zone 1 t/m 5.

Huttopia Versailles is een prettige, kindvriendelijke en schone camping die uitstekend als uitvalsbasis kan dienen voor een bezoek aan Parijs en waar je, in tegenstelling tot veel andere stadscampings, met plezier ook een middag of hele dag bij de tent kunt doorbrengen. Wie de camping op weg naar het zuiden bezoekt, heeft vanaf de camping zonder opstoppingsgevaar de snelwegen richting de Alpen, Atlantische kust, Pyreneeën en de Cote d’Azur binnen handbereik.

Huttopia Versailles


Lees verder

© 2013 - 2024 Lourmarin, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Parijs bezienswaardigheden top 10Parijs bezienswaardigheden top 10Parijs, de bezienswaardigheden top 10! Parijs staat jaarlijks weer in de top 3 van de meeste bezochte steden ter wereld.…
Winteruitverkoop en zomeruitverkoop in ParijsWinteruitverkoop en zomeruitverkoop in ParijsParijs is een mooie authentieke stad,hij is prachtig verlicht en versierd tijdens de kerstdagen. Een uitstekende periode…
Voor het eerst kamperenWat staat je allemaal te wachten als je voor het eerst gaat kamperen? En, wat heb je eigenlijk allemaal nodig tijdens he…
Shoppen in ParijsShoppen in ParijsParijs: de stad der liefde. Met de trein ben je 3 uur verwijderd van Parijs. En shoppen in Parijs is geweldig. Zie de an…

Kamperen op het waddeneiland TexelTexel is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud. U kunt er terecht in de vele vakantiehuisjes, vakantieparken…
Kindercampings in het Overijssels VechtdalIn het toeristische gebied ‘het Overijssels Vechtdal’ zijn veel campings gevestigd. Een aantal van deze campings hebben…
Bronnen en referenties
  • Eigen ervaring
  • www.huttopia.fr
  • www.ratp.fr
Lourmarin (60 artikelen)
Gepubliceerd: 01-02-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.