Kindercampings in het Overijssels Vechtdal

In het toeristische gebied ‘het Overijssels Vechtdal’ zijn veel campings gevestigd. Een aantal van deze campings hebben zich volledig gericht op gezinnen met kleine kinderen. Deze familiecampings worden met recht ook wel kindercampings genoemd, want alles is voor hun aanwezig.

Thema’s

Veel familiecampings hebben een thema op en rond hun camping en een verhaal, dat gespeeld wordt door een aantal typetjes. Enkele kindercampings hebben zelfs een theatershow met deze typetjes. De aankleding van het thema is niet alleen terug te vinden in het knutselhonk, maar vaak ook op de velden, in het zwembad, in het restaurant en in de sanitaire gebouwen. Er is een druk activiteitenprogramma en er is volop ander vertier te vinden.

ANWB/ADAC

Zowel de ANWB als de Duitse ADAC beoordelen de Nederlandse en buitenlandse campings. In het Overijssels Vechtdal zijn er vaak kindercampings, die hoog scoren bij de beoordeling door deze toeristische organisaties. Camping de Kleine Wolf in Ommen, De Beerze Bulten in Beerze, Sprookjescamping De Vechtstreek in Rheeze en Kampeerdorp de Zandstuve zijn allemaal wel eens genomineerd geweest voor een mooie vermelding en enkele hebben zelfs de titel ‘Camping van het Jaar’ of ‘Superplatz’ al eens behaald.

Kindercampings

Hieronder een korte beschrijving van een aantal kindercampings die zich compleet in een thema ingeleefd hebben.

Beerze Bulten

De Beerze Bulten in Beerze staat bekend als kindvriendelijke camping. Het konijn Bultje zorgt ervoor dat de kinderen veel plezier kunnen maken, bijvoorbeeld in het Giga Konijnenhol, het binnen- of buitenzwembad, of op het Giga Konijnenveld. Klimmen, klauteren, spelen; kinderen kunnen zich hier prima uitleven. Ook voor de volwassenen is het hier goed vertoeven, want ook zij kunnen zich vermaken in het zwembad, maar beter nog in het Spa, Welness & Fun gedeelte met onder andere sauna’s en een beautysalon.

Sprookjescamping de Vechtstreek

Op Sprookjescamping de Vechtstreek in Rheeze vind je Hannah de Heldhaftige, die samen met haar broer Buddy Brave, Bumpie de Beer, Tati de Toverfee, Lodewijk de Kikkerprins, Droesem de Draak, Kabor Kabouter, Maartje Mensbloem, Wanda de Waterelf allerlei avonturen beleeft, want de Botterik de Botterbaas heeft steeds snode plannen. Kinderen kunnen zich vermaken in het Sprokkeltheater, het Waterspeelparadijs en waterspeeltuin en de vele speeltuintjes.

Kampeerdorp de Zandstuve

Kampeerdorp de Zandstuve in Rheeze; je kampeert hier op het Stuufeiland, waar de kinderen met de bewoners Bella en Berk aan vele activiteiten kunnen meedoen. In de Waterspeeltuin, het Stuuftheater en het Speelkasteel kunnen ze zich ook prima vermaken. Alle activiteiten draaien om de avonturen die de bewoners op het Stuufeiland meemaken.

Jungle Avonturencamping

Op Jungle Avonturencamping in Rheeze waan je jezelf in een echte jungle. Samen met Tinka, het tijgerkind, beleven de kinderen de spannendste avonturen. De kinderen kunnen genieten van de verhalen in het theater of tijdens hun eigen wateravontuur in het subtropische overdekte waterspeeltuin, Aqua Jungle. Op de kampeervelden zijn verschillende speeltuintjes, voor diverse leeftijdscategorieën.

De Kleine Wolf

Camping de Kleine Wolf in Ommen is een echte familiecamping en daarmee geschikt voor jong en oud. Bab en Babet zorgen voor veel plezier in het meeleeftheater. Naast verschillende themadagen zijn er dagelijks diverse activiteiten, zoals speurtochten, kinderdisco’s en sportactiviteiten. Er is een uitgebreide mogelijkheid om te zwemmen. Zowel het binnen- als buitenzwembad is verwarmd en voorzien van diverse glijbanen, speelobjecten en ligbedden. Daarnaast is het ook mogelijk om uit te rusten op het strand onder de palmbomen.

Vakantiepark Slagharen

Vakantiepark Slagharen in Slagharen. Door de ligging bij het attractiepark Slagharen, is dit vakantiepark uitermate geschikt voor families. Het vakantiepark biedt verschillende verblijfsmogelijkheden; van campingplaatsen, tot vakantiehuisjes en zelfs wigwams. Kinderen zullen hier optimaal genieten van de attracties, het zwembad en de voorstellingen, terwijl de ouders het gemak en de rust hebben die het complete arrangement hun biedt.
© 2012 - 2024 Evie99, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wandelen en Fietsen in het Overijssels VechtdalHet Overijssels Vechtdal is een prachtig gebied, met vele verschillende landschappen. Om het Overijssels Vechtdal optima…
Rondje Hardenberg Beerze: fietsroute in het VechtdalRondje Hardenberg Beerze: fietsroute in het VechtdalRondje Hardenberg Beerze is een fietsroute die u meevoert door het Vechtdal met zijn afwisselende en glooiende landschap…
De leukste uitstapjes in en rond HardenbergHardenberg, met z'n bijna 18.000 inwoners, is een snelgroeiend stadje in het oosten van Nederland. Door de prachtige omg…
Het Rondje Dalfsen Ommen: fietsrouteHet Rondje Dalfsen Ommen: fietsrouteRondje Dalfsen Ommen is een fietsroute in de Overijsselse streek Salland en loopt na Dalfsen ten zuiden en na Ommen ten…

Prettig kamperen aan de rand van Parijs: Huttopia VersaillesWie een bezoek aan Parijs wil brengen, kan een hotel of jeugdherberg overwegen. Is de stedentrip onderdeel van een lange…
Karsten Tenten: een doordacht conceptIn het Noordhollandse Zwaag vervaardigt Karsten al meer dan dertig jaar tenten volgens een uniek concept. Alle (basis)te…
Bronnen en referenties
  • www.vvvvechtdaloverijssel.nl
  • www.beerzebulten.nl
  • www.sprookjescamping.nl
  • www.zandstuve.nl
  • www.jungle-avonturencamping.nl
  • www.kleinewolf.nl
  • www.slagharen.com
Evie99 (18 artikelen)
Gepubliceerd: 13-11-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.