Karsten Tenten: een doordacht concept

In het Noordhollandse Zwaag vervaardigt Karsten al meer dan dertig jaar tenten volgens een uniek concept. Alle (basis)tenten worden opgezet zonder dat er een stok aan te pas komt, of het nu gaat om een kampeertent, een voortent of een daktent. Tevens worden er professionele werktenten geproduceerd. Het geheim: kruislings geplaatste brandweerslangen die tot 4 bar belast mogen worden. Via autobandventielen kan de tent met een voetpomp of compressor opgepompt worden. Afhankelijk van de grootte van het model neemt dit tussen de 5 en de 10 minuten in beslag. Lees verder en maak kennis met deze unieke tenten.

Kampeertenten

Karsten Tenten zijn een begrip in de kampeerwereld. Het concept is eenvoudig maar wel effectief en levert een solide tent op die onder alle weersomstandigheden overeind blijft en ook nog mooi is om te zien. De koepeltent is het symbool van Karsten geworden. De basis van de koepeltent wordt gevormd door een vierkant grondzeil. De volgende types worden nu vervaardigd: Type 200, 220, 240, 260, 280, 300, 325, 350 en 380. Type 200 heeft dus als grondvlak 200 x 200 cm. enz. In 1981 werd de eerste Karsten Tent vervaardigd die meteen goed ontvangen werd. Het koepelmodel is nog steeds goed zichtbaar in de huidige modellen. Al snel werd het assortiment uitgebreid en in het moderne atelier in Zwaag kan nu nagenoeg elke wens van de klant vervuld worden.

Gebruikte materialen

Bij Karsten is alleen het beste goed genoeg. Aan de kwaliteit worden geen concessies gedaan. Dat is ook te merken in de materialen die gebruikt worden:
 • grondzeil: stevig bysonil
 • tentdoek: 310 gr/m2 katoendoen KD 48 van Ten Cate , speciaal vervaardig voor oppomptenten
 • ritsen: YKK

De basistent is uit te breiden met:

 • slaapaanbouw, direct bij bestelling aangeven, achteraf plaatsen is niet mogelijk ivm de constructie van de tent
 • koppeltent: een kleinere tent wordt via een koppelstuk verbonden aan de basistent, ook direct bij bestelling aan te geven
 • luifels: comfortluifel, verlengluifel, regenluifel, afsluitwand en de bijzonder fraaie combiluifel. Vanaf type 280 zijn er ook aanritsbare grondzeilen voor de comfortluifel en de afsluitwand of de comfortluifel, de verlengluifel en de afsluitwand. Bij de kleinere typen, de 200, 220, 240 en 260 wordt het grondzeil met spanbandjes aan de luifelrits gehangen. De luifels worden ondersteund door opvouwbare alluminium boogstokken.
Een goed beeld van het opzetgemak en de mogelijkheden van een Karsten Tent krijgt u door het bekijken van deze instructiefilms.
Tip voor beginnende Karsten kampeerders: download het filmpje met de opzetinstructie op uw mobiel of laptop, zodat u die altijd bij de hand hebt. Dat is vooral handig bij het opzetten van de luifels.

Voortenten

Een Karsten voortent aan de caravan zetten gaat verrassend eenvoudig. Ook hier geen geworstel met een buizenframe, maar de compressor die voor u het werk doet. Karsten adviseert hiervoor de 12V/30A uitvoering die rechtstreeks op de accu van de auto wordt aangesloten. Voortenten zijn te krijgen in:
 • Katoendoek van Ten Cate met kunststofdak
 • Polyester met kunststof dak

Overige tenten

Karsten vervaardigt verder nog daktenten, karpertenten (de 220 en de 240 in donkergroen camouflagekleur) en een leuke bijzettent met de naam Mistral Air. Hoewel een tent van 200x325cm fors is voor een bijzettent, maakt de hoogte van 110cm. wel dat hij op de camping vaak toch in de categorie bijzettent valt.

Tentworld Untlimited

Onder deze naam produceert Karsten werktenten, calamiteitententen en feest- en promotietenten. Op de gelijknamige site van Ten World Unlimited zijn de vele mogelijkheden te vinden.

Karsten Travelstore

De Travelstore is gevestigd in Zwaag. Naast de diverse tenten, is er ook een uitgebreide kampeerwinkel, waar alles te verkrijgen is wat een kampeerder nodig heeft om goed uitgerust op pad te gaan. Veel van deze artikelen zijn ook te bestellen via de webshop.
Karsten Tenten heeft in haar pand een aparte afdeling waar ook occassions te kopen zijn. Deze occassions worden grondig gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en met garantie verkocht.

Tenslotte

De Karsten Tent verdient bekendheid bij iedere kampeerder. Voor een echte tentenliefhebber is een bezoek aan de showroom eigenlijk een must, al is het alleen maar om met eigen ogen te zien wat Karsten op de markt brengt. Misschien leuk om te combineren met een bezoekje aan Alkmaar, Enkhuizen of Hoorn.
© 2012 - 2024 Auteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kamperen in oppomptent is gemakkelijk en leukKamperen in oppomptent is gemakkelijk en leukVeel mensen hebben een voorkeur om in de zomer te gaan kamperen. Velen kiezen daarbij voor een tent om lekker in de natu…
Tenten: verschillende soorten, tentzeil en interieurTenten: verschillende soorten, tentzeil en interieurEr zijn verschillende redenen waarom mensen beroep doen op het huren of de aankoop van een tent. Zo worden evenement- en…
De ravage op Pukkelpop 2011: vele doden en gewondenDe ravage op Pukkelpop 2011: vele doden en gewondenPukkelpop is een Belgisch muziekfestival dat jaarlijks bijna 120.000 bezoekers telt. Tijdens de editie van 2011 kwam er…

Kindercampings in het Overijssels VechtdalIn het toeristische gebied ‘het Overijssels Vechtdal’ zijn veel campings gevestigd. Een aantal van deze campings hebben…
Bronnen en referenties
 • www.karstententen.nl
 • www.youtube.nl
 • http://www.tencate.com/8727/TenCate/TenCate-Outdoor-Fabrics/Region-Europe/nl/nl-Outdoor-Fabrics/Oplossingen/Oplossingen-Kampeertenten
Auteur (4 artikelen)
Gepubliceerd: 13-09-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.