De leukste uitstapjes in en rond Hardenberg

Hardenberg, met z'n bijna 18.000 inwoners, is een snelgroeiend stadje in het oosten van Nederland. Door de prachtige omgeving en de vele activiteiten die in en rondom worden georganiseerd, is Hardenberg met name in de zomermaanden een toeristische trekpleister geworden. In dit artikel komen de leukste en mooiste uitstapjes in en rond Hardenberg aan bod. Dus mocht u plannen hebben om naar Hardenberg te gaan, dan is het zeker de moeite waard dit artikel door te lezen!

Typisch Hardenberg

Klepperstad

In de zomer staat Hardenberg in het teken van 'de klepperman'. De klepperman was vroeger de nachtwacht van de stad. Ieder jaar worden er in het zomerseizoen activiteiten georganiseerd, welke bij de 'klepperstadperiode' horen. Alle klepperstadactiviteiten kunt u vinden op: www.stichtinghardenbergpromotie.nl/klepperstad.html

Markt

De markt van Hardenberg biedt iedere maandagochtend oerhollandse gezelligheid. Wie de markt van Hardenberg wil bezoeken, kan terecht op het nieuwe, moderne marktplein in het centrum. Op maandagochtend zijn ook de pasgebouwde winkels rondom het marktplein open; handig voor de grote boodschappen.

Ballonnenfestival

Aan het begin van het zomerseizoen (eind juni) wordt ieder jaar het ballonnenfestival gehouden aan de uiterwaarden in Hardenberg. Tijdens dit festival worden tal van kleurrijke en grote luchtballonnen opgelaten. Ook is er een grote feesttent te vinden waar drie dagen volop feest wordt gevierd.
Meer informatie: www.stichtinghardenbergpromotie.nl

Natuur en cultuur

De Vecht (op)

Dwars door Hardenberg loopt de rivier de Vecht. Deze rivier leent zich uitstekend om heerlijk een dagje bij te vertoeven, maar ook kunt u ervoor kiezen om de Vecht op te gaan. Om een dagje te gaan varen of kanoën kunt u het beste terecht bij vaar- en kanocentra in Ommen of Gramsbergen.

Natuurcentrum 'de Koppel'

In dit centrum worden verschillende exposities gehouden m.b.t. de natuur. Voor kinderen zijn er leuke natuuractiviteiten te doen en ook worden er dagelijks natuurexcursies verzorgd. Zeker de moeite waard!
Meer informatie: www.dekoppel.com

Theater 'de Voorveghter'

In dit mooie en moderne theater worden voorstellingen gegeven op het gebied van dans, zang en toneel. Voor het programma en reserveringen kunt u terecht op: www.voorveghter.nl

Het jodenbergje

Tussen twee woonwijken in, ligt midden in een weiland het 'jodenbergje'. Het jodenbergje wordt door historici gekenmerkt als een van de merkwaardigste Joodse begraafplaatsen en is alleen al daarom een bezoekje waard. Om het bergje te bezoeken moet u richting de woonwijk 'Baalder' rijden (vanuit het centrum).

Op de camping!

Wie in Hardenberg is geweest, weet vast te vertellen dat er rondom Hardenberg tal van campings te vinden zijn. Jaarlijks komen hier tijdens schoolvakanties veel toeristen die de rust, de ruimte en niet te vergeten de gezelligheid opzoeken. Hier een aantal campings die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken:

Sprookjescamping 'de Vechtstreek'

De naam doet het al vermoeden, maar deze camping is helemaal opgezet rond het thema 'sprookjes'. Voor aan de camping is een groot theater te vinden waar voor de kinderen (en de volwassenen) voorstellingen worden gegeven. Als bezoeker kunt u op deze camping heerlijk eten in het restaurant of gaan zwemmen met de kinderen in het mooie binnen- en/of buitenspeelbad. De camping heeft in 2007 een prijs gewonnen voor 'beste camping van het jaar' en is daarom alleen al de moeite waard voor een bezoekje.

Jungle-avonturencamping 'de Belten'

Deze 'stoere' camping heeft een eigen subtropisch (overdekt) zwembad, en is daarom voor u als bezoeker aan te raden. Ook kunt u op deze camping een lekker hapje eten of een visje vangen in de vis-en roeivijver met eigen zandstrand.

Camping 'Beerze Bulten'

Iets verder buiten Hardenberg, dichtbij het stadje Ommen, ligt camping de 'Beerze Bulten'. Deze camping is in 2009 uitgeroepen tot 'ANWB's beste camping van het jaar'. De camping heeft een eigen spa en welness waar ook bezoekers welkom zijn, beschikt over een luxe restaurant en heeft een groot zwemparadijs. Kortom: alle ingrediënten voor een leuk dagje uit.

Attracties

Ponypark Slagharen

In de nabije omgeving van Hardenberg ligt Ponypark Slagharen. Dit attractiepark heeft een achtbaan en talloze snelle en rustige attracties. De naam zegt het al, maar dit park is van oudsher rondom het thema 'pony's' bedacht. Dit thema is dan ook nu nog in het park terug te vinden. Voor een leuk dagje uit met de kinderen is dit park zeer geschikt.

Uitgaan

Bioscoop

Naast het theater 'de Voorveghter' staat een gloednieuwe, moderne bioscoop. Filmliefhebbers zijn hier aan het goede adres.
Voor het filmprogramma gaat u naar: www.voorveghter.nl

Grand Café 'de Troubadour'

Dit prachtige café, gelegen aan de Vecht, is een leuke plek om 's avonds een drankje te drinken. Er is een dansvloer te vinden en de mooie inrichting en aankleding van het café staan garant voor Hardenbergse gezelligheid.
© 2009 - 2024 Jolene1984, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rondje Hardenberg Beerze: fietsroute in het VechtdalRondje Hardenberg Beerze: fietsroute in het VechtdalRondje Hardenberg Beerze is een fietsroute die u meevoert door het Vechtdal met zijn afwisselende en glooiende landschap…
Wandelen en Fietsen in het Overijssels VechtdalHet Overijssels Vechtdal is een prachtig gebied, met vele verschillende landschappen. Om het Overijssels Vechtdal optima…
Rondje Gramsbergen Duitsland: fietsrouteRondje Gramsbergen Duitsland: fietsrouteRondje Gramsbergen Duitsland is een fietsroute in het Nederlandse en Duitse Vechtdal. De route voert u langs weilanden,…
Het Pieterpad, een wandelroute van noord naar zuidHet Pieterpad is de bekendste wandelroute van Nederland. Ook bij niet-wandelaars gaat er ergens een lampje branden bij h…

Wierdenroute Noord-Groningen: Baflo-Loppersum-Bedum-WinsumOm zich te beschermen tegen te hoog wassend zeewater wierpen de bewoners van het noordelijk kustgebied, vóór de bedijkin…
Groningen - Friesland: route Anjum - Ulrum - BafloHet noorden van Friesland en Groningen is bezaaid met wierden/terpen. Ooit, voor de periode van de bedijking, werden dez…
Jolene1984 (221 artikelen)
Laatste update: 26-08-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.