Cruise of minicruise, wat valt er te beleven?

Cruise of minicruise, wat valt er te beleven? Een cruise maken op een reusachtig cruiseschip, hoe fantastisch moet dat zijn? Houdt u van varen, water, boten, luxe en verre landen? Dan is een cruise echt iets voor u. U moet het eens in uw leven gedaan hebben. U kunt beginnen met een mini-cruise. Heerlijk verwend worden op een super de luxe cruiseschip, liggend aan het dek in het zonnetje, terwijl u glijdend over wateren de wereld ontdekt. Een cruise is een groots avontuur. Een stukje wereld wat over het water drijft, van kust naar kust... Als u altijd al eens een cruiseof mini cruise heeft willen maken, hak de knoop dan door en doe het gewoon eens. U kunt beginnen met een mini-cruise, om te zien of het u bevalt. Natuurlijk zal het u bevallen. Cruises staan bekend om het ultieme vakantie genot. Bij het woord cruise doemen (terecht) zonovergoten witte schepen, dobberend op een spiegelgladde blauwe zee, voor ons geestesoog op. Onder een azuurblauwe hemel liggen gasten op ligbanken op het dek van het schip in de zon. De cruiseboot brengt hen naar gebieden vol palmbomen, witte stranden, vreemde culturen, wereldsteden, heerlijk eten, tropische bloemen en exotische dieren. U reist van bestemming naar bestemming. Aan boord is het lekkerste eten aanwezig en de gasten worden voortdurend in de watten gelegd. En inderdaad, tijdens een cruise is het werkelijk intens ontspannen en genieten van een unieke vakantie.

Cruise maken

Cruiseschepen kunnen tegenwoordig uitgerust zijn met zwembad, glijbanen voor kinderen, sauna, discotheek, kinderopvang, jacuzzi, luxe hutten, entertainment aan boord voor jong en oud, activiteiten zoals lezingen en film, een casino, café, Spa, sportieve bezigheden, en ondertussen steeds maar weer genieten van fantastische kwaliteit eten, buffetten, lekkere snacks en sprankelende drankjes. Een cruise is niet te vergelijken met een gewone vakantie. Het is een verzorgde vakantie gericht op puur genieten, de wereld ontdekken, avontuur proeven, luxe en ontspanning ondergaan. Meestal vaart u s nachts, zodat u overdag kunt genieten van de reis die u maakt en van uw bezoek aan de bestemmingen aan land.

Cruise maken, waarheen?

U kunt een cruise maken naar vele bestemmingen. U kunt al vanuit Nederland naar Newcastle of Kent cruisen, voor een korte cruise. U kunt vanuit Nederland ook vertrekken voor lange verre cruises. U kunt ook door Europa reizen en verder, naar Spanje, Italië of Tunesië. U kunt ook maandenlang onderweg zijn en de halve wereld bevaren. U pakt uw koffer in, stapt op een cruiseboot en pakt uw koffer uit in uw luxe hut. Steeds komt u op nieuwe plaatsen waar de cruise u aan land zet om de omgeving te bekijken en te genieten van vele culturen, schitterende natuurgebieden en u bezoekt daardoor unieke locaties. Steeds keert u weer terug naar uw hut aan boord. U kunt cruisen naar warme landen en tropische werelddelen waar u nog nooit geweest bent. Er worden echter ook cruises georganiseerd naar koude gebieden, zoals de beroemde ijsbrekercruise. Of misschien blijft u liever dicht in de buurt van uw thuisland. Dan kunt u kiezen voor een cruise naar Engeland of een Rijn of Moezelcruise. Waar u ook voor kiest, een cruise is altijd een onvergetelijke reis over water.

Minicruise, wat is dat?

Een minicruise is een kortdurend cruise. Een minicruise kunt u al maken vanaf slechts twee dagen voor zeer weinig geld. Er zijn ook minicruises van 4 dagen of een week cruisen. Aan boord van het schip vindt u alles wat uw hartje begeert. Lekker eten, lekkere slaapplaatsen, vele mogelijkheden om te ontspannen en gezelligheid.

Cruise, een stukje wereld op de oceaan

Een cruise maken is zonder meer een unieke belevenis. Luxe cruiseschepen hebben alles aan boord wat u nodig heeft om heerlijk te genieten. U wordt in de watten gelegd door personeel en bemanning met heerlijk eten en veel comfort. Vaak bereikt het schip dagelijks een nieuwe bestemming. U kunt dan van boord om de omgeving te bekijken. U kunt ook bijzondere cruises maken, zoals naar Alaska of Panama.

Cruise, bijzonderheden

Als u een cruise gaat maken, hou dan rekening met een paar dingen
  • Denk aan voldoende badkleding en vrijetijdskleding. Soms is ook formele kleding noodzakelijk, bijvoorbeeld als u deelneemt aan het Captains Dinner.
  • Sluit een reisverzekering, annuleringsverzekering en dergelijke af, zodat u niet voor grote kosten komt te staan bij ziekte of ongeval. Het is trouwens altijd aan te raden om u goed te verzekeren voor vakanties, ook omdat spullen kunnen zoekraken.

Beste plek voor uw hut

Probeer een hut te boeken, zo midscheeps mogelijk. Daar schommelt het schip het minste als de zee wat woelig is.

Lees verder

© 2010 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een goedkope cruise vakantie, het bestaatEen goedkope cruise vakantie, het bestaatNiets romantischer dan samen met je partner de vakantie doorbrengen op een cruiseschip, of misschien wilt u gewoon eens…
Voor- en nadelen van all-inclusive cruiseschepenVoor- en nadelen van all-inclusive cruiseschepenTerwijl vakanties mooi, noodzakelijk en belangrijk zijn, kunnen ze veel geld kosten. Deze hoge kosten worden vaak geasso…
Middellandse Zee Cruise: Wil je ook op luxe cruise vakantie?Voor een cruise vakantie om nooit meer te vergeten hoef je niet perse naar de Carribean. Ook binnen Europa kun je een zo…
Goedkope cruises  Hoe vind je cruise aanbiedingen?Goedkope cruises Hoe vind je cruise aanbiedingen?Wie wel eens een cruise heeft gemaakt, weet dat cruisevakanties erg duur kunnen zijn. Toch is het mogelijk om goedkope c…
Veilig en vertrouwd vakantie boeken op internetEindelijk, na lang sparen en ernaar uitkijken is het zo ver, je gaat een vakantie boeken! Na het uitzoeken van een leuke…
Bronnen en referenties
  • Cruisetravel.nl
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 09-06-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.