Een goedkope cruise vakantie, het bestaat

Een goedkope cruise vakantie, het bestaat Niets romantischer dan samen met je partner de vakantie doorbrengen op een cruiseschip, of misschien wilt u gewoon eens proeven van het luxere vakantieleven, maar er niet het volle pond voor hoeven te betalen. Dat kan, nu ook de cruisebranche zijn prijsvechters kent. Een vakantie per cruise schip is een vakantie die al daadwerkelijk begint bij de reis. Een modern cruiseschip biedt tal van vormen van vermaak aan voor de passagiers. Aan boord vind je genoeg faciliteiten, van casino's en fitnessruimtes tot winkeltjes en bioscopen. En cruise vakanties zijn al lang niet meer alleen voor de ouderen en rijken onder ons, het is bij uitstek een ideale vakantie voor bijvoorbeeld een jong stel. De verandering in doelgroep is mede resultaat van de drastische prijsverlagingen die deze vervoersvorm mee heeft gemaakt. Toen nieuwe aanbieders de markt betraden en uitstekende vakanties ging aanbieden tegen veel lagere tarieven, werd de cruise een optie voor veel meer vakantievierders.

Prijsvechters

Een van die prijsvechters is het 'zusje' van Easyjet: Easycruise, opgericht door de Griekse zakenman Stelios. De Griek verkocht het bedrijf in 2009 aan Hellenic Seaways, maar precies volgens de insteek van Stelios wilt Easycruise cruises beschikbaar maken voor jongeren. De prijzen liggen een stuk lager dan voorheen normaal was in de branche, omdat reserveren alleen via internet kan, er meer hutten op de boot zitten, die bovendien niet extreem groot zijn. Verder worden niet veel extra's van tevoren inbegrepen in de prijs, er wordt dus niet betaald voor zaken die men niet wenst.

Aanbieders genoeg

De rest van de aanbieders kon niet achterblijven bij de gewiekste Griek, dus ook de Nederlandse reisbureaus bieden nu cruises aan voor minder dan 100 euro. Een romantische minicruise naar Newcastle kost tegenwoordig dan ook niet veel meer dan zo'n 60 euro, als u goed zoekt. Mooie bestemmingen voor een cruise zijn de Zuid-Europese landen als Spanje en Italië, maar ook voor wie de andere kant op wilt varen zijn er reizen, bijvoorbeeld richting Scandinavië.
Omdat de markt door deze ontwikkelingen vergroot is, bestaan er inmiddels ook veel (onafhankelijke) sites waarop u de prijzen van de verschillende aanbieders kunt vergelijken, zoals u dat van vliegvakanties wellicht al gewend bent.

Goedkoop

Een cruise hoeft dus niet duur te zijn. Als u niet per se naar een bepaalde bestemming wilt, maar gewoon een cruisevaart naar een ander land wilt ervaren, zit een goedkope vakantie er zeker in. Wanneer u de prijzen gaat vergelijken ziet u dat natuurlijk ook gewoon de 'regels' van een gewone vakantie gelden. Zo boekt u goedkoper wanneer u dit last minute doet en kost een reis aanzienlijk minder buiten het seizoen. Natuurlijk is een cruise naar een ver land stukken duurder dan een tocht richting een Europees land.

Avontuur

Voor de echte avonturier is er ook de mogelijkheid om mee te reizen op een vrachtschip. Klinkt wellicht wat soberder dan het is, want een zwembad aan boord is geen uitzondering en eten en drinken is vanzelfsprekend aanwezig. Helaas zijn de prijzen in tegenstelling tot die van de pleziercruises juist gestegen de laatste jaren.

Verslingerd

Raakt u echt verslingerd aan het leven op een cruiseschip dan kunt u natuurlijk ieder jaar een reisje boeken, maar misschien is het ook wel een idee om eens te kijken of u aan de slag kunt op een schip. Er zijn namelijk tal van beroepen te vinden op het schip, van kok en kapper tot kapitein of schoonmaker. Ook hier zijn specifieke bureaus voor, maar begint u eerst maar eens met een welverdiende vakantie.
© 2010 - 2024 Mathematics, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voor- en nadelen van all-inclusive cruiseschepenVoor- en nadelen van all-inclusive cruiseschepenTerwijl vakanties mooi, noodzakelijk en belangrijk zijn, kunnen ze veel geld kosten. Deze hoge kosten worden vaak geasso…
Met een cruiseschip op vakantieMet een cruiseschip op vakantieEen cruise maken wordt steeds populairder, lees hier hoe een boordrekening werkt en alles over het eten, drinken en verm…
Middellandse Zee Cruise: Wil je ook op luxe cruise vakantie?Voor een cruise vakantie om nooit meer te vergeten hoef je niet perse naar de Carribean. Ook binnen Europa kun je een zo…
Cruise Vakantie Tips voor een goede reisCruise Vakantie Tips voor een goede reisKun je je iets luxer voorstellen dan een cruise vakantie? Het reizen naar exotische plaatsen aan boord van een luxe schi…

Het land MarokkoHet land MarokkoMarokko, het land dat in het Noord-Westen van Afrika ligt. Het grenst aan de Middellandse zee, de Atlantische oceaan, Al…
De mooiste streken in de Belgische ArdennenDe Belgische Ardennen is een bezoek meer dan waard, de talloze groene bossen en ongerepte natuur behoren tot de streek d…
Mathematics (22 artikelen)
Gepubliceerd: 19-05-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.