InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Diversen > Een leuk ponykamp kiezen

Een leuk ponykamp kiezen

Een leuk ponykamp kiezen Wanneer je van paarden en pony's houdt en graag ook je vakantie doorbrengt met je lievelingsdier is een ponykamp misschien iets voor jou! Er bestaan verschillende soorten ponykampen dus het kan lastig zijn een pony kamp te vinden dat bij jou past. In dit artikel vind je tips hoe een leuk ponykamp te kiezen. Tal van pony- en paardenkampen adverteren met hun mogelijkheden. Bij het ene ponykamp kan je bijvoorbeeld terecht wanneer je gek op Fjorden bent terwijl het andere ponykamp meer divers in de rassen van de paarden en pony's is. Sommige ponykampen zijn specifiek voor kinderen in een bepaalde leeftijdsgroep, bijvoorbeeld van 6 tot 12 jaar. Andere ponykampen bieden speciale weken aan voor kinderen van 15 jaar en ouder. Het ene ponykamp is meer gericht op het overdragen van kennis terwijl het andere ponykamp puur voor de lol is. Welk ponykamp voor jou geschikt is hangt van diverse factoren af.

Je leeftijd

Het is natuurlijk het leukste wanneer je op ponykamp gaat en de andere ponykampgangers zijn ongeveer van jouw leeftijd. Veel ponykamp aanbieders stellen daarom eisen aan je leeftijd. Stal 't Reelaer in Aalten biedt bijvoorbeeld ponykampen aan voor kinderen van 8 tot 14 jaar en trektochten voor kinderen vanaf 14 jaar. Duinmanege van Poelenburgh in Schoorl biedt ruiterkampen aan voor kinderen vanaf 7 jaar. Bij Les Chevaux in Buinen kan je terecht voor ponykampen wanneer je tussen de 9 en 16 jaar bent.

Je rijervaring

Het programma van ponykampen is dikwijls aangepast aan de rijervaring van de vakantiegangers. Bij veel ponykampen is het echter mogelijk om zowel als beginnende als gevorderde ruiter mee te doen, de activiteiten zijn dan aangepast aan je ervaring.

Je wensen

Wat voor jou het ideale paardenkamp is, is natuurlijk afhankelijk van de wensen die je hebt. Wil je het liefst de hele dag in het zadel doorbrengen of vind je andere activiteiten ook wel erg leuk?

Grootte van de groep

Sommige mensen voelen zich het prettigst in een kleinschalige groep mensen. In dat geval is het verstandig om te kiezen voor een kleinschalig ponykamp. Andere mensen vinden het juist leuk zo veel mogelijk mensen te leren kennen. Zij kunnen het beste voor een grootschaliger ponykamp kiezen.

Omgeving

Heb je altijd al eens een strandrit willen maken? Of ga je toch liever voor het bos? De meeste ponykampen worden op de mooiste locaties in ons land gegeven. Voor welk ponykamp je dan gaat is afhankelijk van je voorkeur voor de omgeving. Les Chevaux in Buinen kent bijvoorbeeld een prachtige bosrijke omgeving waar je dagenlang in kunt rijden. Duinmanege van Poelenburgh biedt een combinatie van bos, duinen en strand.

Soort ponykamp

Je hebt ponykampen die in de vorm van trektochten gegoten zijn en ponykampen op een vaste locatie. Een trektocht maken kan prachtig zijn maar vergt wel behoorlijk wat rijervaring en vooral: een heleboel zitvlees, want je brengt een groot deel van de dag in het zadel door.

Sommige ponykampen bieden verschillende soorten paarden aan, anderen hebben zich op een bepaald ras of bepaalde tak van de paardensport gericht. Ponykamp het Fjordenpaard heeft bijvoorbeeld Fjorden, Haflingers en Pinto's. Ponykamp Les Chevaux heeft ook veel Tinkers. Bij manege Japero in Berlikum staat het gehele kamp in het teken van western en westernrijden. De Silver Ranch in Oosterwolde geeft ook speciale western ponykampen.

Lees verder

© 2009 - 2019 Melod, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Ponykamp voor 18+'ersPonykamp voor 18+'ersDroom jij ook nog weleens van de onbezorgde ponykampen van toen je nog een jonge ruiter was? Houdt het dan niet bij drom…
Ponykamp en ruitervakantie voor jong en oudIedere ‘paardengek’ wil niets liever dan dag en nacht bij de paarden en pony’s doorbrengen. Soms organiseert je eigen ma…
Ruitervakanties in NederlandRuitervakanties in NederlandDe meeste mensen zullen het woord ponykamp wel herkennen. Een heel weekend je eigen pony waarmee je allerlei leuke ritte…
Paardrijden: een strandrit. Inclusief overzicht met manegesDe meeste mensen die goed paard kunnen rijden hebben weleens op het strand gereden. Dat is een prachtige ervaring. Ook a…
Paardrijden in de vakantie: met/voor kinderen en tienersPaardrijden in de vakantie: met/voor kinderen en tienersWanneer de hobby van jou of een van je gezinsleden paardrijden is, dan is de kans groot dat er tijdens de vakantie ook w…

Reageer op het artikel "Een leuk ponykamp kiezen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Melod
Laatste update: 07-03-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Special: Ponykamp
Schrijf mee!