Ruitervakanties in Nederland

Ruitervakanties in Nederland De meeste mensen zullen het woord ponykamp wel herkennen. Een heel weekend je eigen pony waarmee je allerlei leuke ritten en activiteiten onderneemt. De meeste ponykampen zijn tot 18 jaar. Er zijn echter heel wat mensen die ouder zijn en ook graag nog op kamp zouden willen. Dan is een ruitervakantie uitermate geschikt.

Wat doe je met een ruitervakantie?

Bij een ruitervakantie staat het paardrijden centraal. Wat je precies doet is per manege en arrangement verschillend. Er worden vaak dagtochten gemaakt, maar er zijn ook maneges die trektochten organiseren. Ook zijn er nog maneges die trainingsweekenden aanbieden. Tijdens deze trainingsweekenden kun je jezelf trainen op bepaalde doelen. Bijvoorbeeld dressuur, springen of crosstraining. Vaak zit er ook een stukje theorie bij. Sommige maneges bieden ook de mogelijkheid om je ruiterbewijs te halen tijdens je verblijf.

Hieronder volgen een aantal arrangementen.

Trainingsweekend - Stal 't Reelaer

Dit weekend loopt van zaterdag 10:00 uur tot zondag 17:00 uur. Je kunt kiezen uit verschillende onderdelen, onder andere: dressuur, politietraining, leren springen, training voor het ruiterbewijs, crosstraining, beter galopperen of de verlichte zit. Op zaterdag wordt er intensief getraind, meestal op paarden van de manege. Er is ook de mogelijkheid om je eigen paard mee te nemen. Op zondag wordt er een dagtocht gemaakt met een picknick onderweg. Je dient daar wel voldoende rijervaring voor te hebben.


Ruiterbewijsweekend - Stal 't Reelaer

In een weekend je ruiterbewijs halen is mogelijk. Het is wel raadzaam om goed de theorie geleerd te hebben alvorens je deelneemt aan dit weekend. Je kan tijdens dit weekend je eigen paard meenemen of gebruik maken van een manegepaard. Als je gebruik maakt van en manegepaard wordt er eerst gekeken of er een geschikt paard voor jou is. Hiermee ga je dan de laatste trainingen doen voordat je definitief examen gaat doen.

Westernweekend of week - Rancho de Verano

Altijd al willen kennismaken met het westernrijden? Op Rancho de Verano kan dat. Er wordt namelijk western gereden, maar niet getreurd, je kan ook kiezen voor een Engels zadel. Je dient dit wel van tevoren aan te geven. Tijdens dit weekend wordt er veel paard gereden, voornamelijk buitenritten. Met mooi weer wordt er ook gezwommen met de paarden in het meer bij de ranch. Natuurlijk wordt er ook gebruik gemaakt van de barbecue.

Camping

Als je geen zin hebt in een weekend of week met alleen maar paardrijden, dan kun je ook verblijven op een camping. In Drenthe zijn een aantal campings waar je goedkoop kunt overnachten, deze campings beschikken soms ook over paarden en pony's die je kunt huren, met of zonder begeleiding. Zo kun je toch paardrijden en heb je ook nog tijd over voor andere leuke dingen. Plus op een camping is het een stuk goedkoper. Als je goed zoekt zijn er vele mogelijkheden voor een leuke vakantie.
© 2012 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ponykamp met eigen verzorgponyPonykamp met eigen verzorgponyWat is er nu mooier dan op ponykamp gaan en dan de hele week je eigen pony verzorgen? Gelukkig zijn er verschillende pon…
Ponykamp voor 18+'ersPonykamp voor 18+'ersDroom jij ook nog weleens van de onbezorgde ponykampen van toen je nog een jonge ruiter was? Houdt het dan niet bij drom…
Ponykamp met FjordenPonykamp met FjordenEen ponykamp waar je de gehele vakantie omringt wordt door Fjorden. Wanneer de Fjord je lievelingspaardenras is, klinkt…
Ponykamp en ruitervakantie voor jong en oudIedere ‘paardengek’ wil niets liever dan dag en nacht bij de paarden en pony’s doorbrengen. Soms organiseert je eigen ma…
Hendrik de Cock - FietsknooppuntenrouteIn 1834 vond in het Noord-Groninger dorp Ulrum onder leiding van dominee Hendrik de Cock de Afscheiding plaats. Zo ontst…
Bronnen en referenties
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 04-06-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.