Rhodos, het mooiste eiland van Griekenland

Rhodos, het mooiste eiland van Griekenland Volgens een eeuwenoude mythe was het zo dat de zonnegod Helios met Rhodos trouwde en haar zegende met vegetatie, licht en vooral veel warmte. Het eiland Rhodos straalt dit dan ook uit. Door dit goddelijke huwelijk is op dit eiland een overvloed aan bloemen te vinden en zijn er de meeste zonnige dagen dan de andere eilanden in Griekenland.

Het klimaat in Rhodos

Rhodos is een tamelijk groot eiland, namelijk het vierde grootste eiland van Griekenland. Het eiland behoort tot de Dodecanese eilandengroep. Het eiland kenmerkt zich door de hoeveelheid aan mooie natuur. Buiten het feit dat Rhodos het meest groene eiland is van allemaal heeft het vele vruchtbare groene dalen, bergen met veel bosgebied en natuurlijk stromend water. De azuurblauwe zee grenst aan een schitterende grillige kustlijn met tal van mooie baaien en zeer lange stranden. Dankzij de noordoosten wind heeft dit prachtige eiland niet al te hete zomer en zachte winters. Een echt middellands zeeklimaat. Gemiddeld heeft het eiland maar liefst 300 zonnige dagen per jaar. In de voorzomer (april en mei) ligt de temperatuur meestal rond de 20 graden met een watertemperatuur van 18 graden. In de midzomer (juli en augustus) ligt de temperatuur boven de 30 graden met een watertemperatuur rond de 25 graden. De oostkust van het eiland Rhodos is warmer dan de westkust, dit vanwege de constante koele westenwind. Aan de westkust zijn ook daardoor meer wind- en kitesurfers te vinden.

De belangrijkste steden van Rhodos

Met ongeveer 42.000 inwoners is de hoofdstad Rhodos-stad de belangrijkste stad van het eiland. Het ligt tegenover, op korte afstand, van het Turkse vaste land. Er zijn ook veel Turkse invloeden terug te zien in de stad, zoals in de vele overblijfselen, leuke rommelmarkten, terrasjes, winkels en pittoreske pleintjes. Op ongeveer 10 kilometer van de hoofdstad ligt de populairste badplaats van Rhodos-stad, Trianda. De stad heeft vele grote hotel, lange stranden, veel winkels, restaurants en leuke bars. De badplaats ligt in het noordoosten van Rhodos en in een vlak groen landschap.

De bezienswaardigheden van Rhodos

Op een lekker strand liggen is natuurlijk heerlijk vertoeven, maar als je meer dan dat wilt zijn er ook zat mogelijkheden op dit prachtige eiland te vinden.

De vlindervallei

Op ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van Rhodos-stad ligt de vlindervallei. In de maanden juni, juli en augustus barst het hier van de vlinders. Mooie bruggetjes over kleurrijke beekjes. De vlinders worden daar vooral aangetrokken door de hars van de bomen die daar te vinden zijn.

Rhodos-stad

De hoofdstad van het eiland Rhodos is een ware bezienswaardigheid. Je hebt de nieuwe en de oude stad. In de nieuwe stad kan je onder ander een nationaal theater, een kerk, een paleis en een moskee bezoeken. In het oude gedeelte van de stad kun je via de marinepoort oude opgravingen bekijken in het zuidwesten van de stad, zoals de tempel Pythion Apollo en het kleine amfitheater.

De havenstad Lindos

Mocht je een keer op Rhodos zijn is een bezoek aan de mooie havenstad Lindos zeker een goed idee. Deze historische havenstad is ongeveer rond 1150 voor Christus ontstaan, nadat de Doriërs de Myceense overheersers hadden verjaagd. Er staan twee schitterende tempels op de heuvel. De eerste werd gebouwd ter ere van koningin Athena Lindia en tijdens de Romeinse periode kwam er nog een tweede tempel bij.

Lees verder

© 2012 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie naar RhodosVakantie naar RhodosRhodos, ook wel geschreven als Rodos, is het derde grootste eiland van Griekenland. Het eiland is een populaire vakantie…
Rhodos, een leuk plekjeRhodos, een leuk plekjeRhodos een Grieks eiland waar heel veel over te vertellen valt. Een eiland met veel mooie en leuke plekken. Rhodos met v…
Griekenland, vakantie op HalkiEen klein eiland tussen Tilos en Rhodos is Halki, ook wel Chalki genoemd. Het heeft maar 300 inwoners en gedurende het t…
Wereldwonder 6: De Kolos van RhodosHet beeld is gemaakt als een dankoffer voor de zonnegod Helios. Helios was de beschermheer van het eiland Rhodos. In 305…

Fietsen in de BourgogneFietsen in de BourgogneVeel mensen fietsen graag in hun vrije tijd. Daar hebben de Fransen op ingespeeld door in de Bourgogne een netwerk van v…
Wat kan je allemaal doen in de Duitse Sudeifel?Wat kan je allemaal doen in de Duitse Sudeifel?De Sudeifel is een klein stukje Eifel, geprangd tussen België, Luxemburg en de Vulkaaneifel. Het Naturpark Sudeifel is e…
Bronnen en referenties
  • www.griekenland.net
  • www.rhodos.startpagina.nl
Mayorfrits (220 artikelen)
Gepubliceerd: 02-05-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.