De omgeving van Puerto Madryn (Argentinië)

De omgeving van Puerto Madryn (Argentinië) Argentinië is een veelzijdig land en één van de bestemmingen die je als reiziger niet kunt overslaan is de stad Puerto Madryn. Met name de omgeving van Puerto Madryn is het bezoeken waard. Een artikel over de stad, de pinguïnkolonie van Punta Tombo en het schiereiland Valdés.

Puerto Madryn

Puerto Madryn is een stad aan de atlantische kust van Argentinië en telt een kleine 60.000 inwoners. De belangrijkste activiteiten voor de inwoners zijn de toeristen en de aluminiumfabriek die dicht bij de stad staat. De stad is vanuit Buenos Aires te bereiken per vliegtuig, per bus of auto. Het vliegveld bevind zich niet bij de stad, maar in de naburige stad Trelew. Met de bus vanuit Buenos Aires is het ongeveer 20 uur. De meeste bussen zijn nachtbussen en vertrekken halverwege de avond vanuit Buenos Aires en komen aan het begin van de middag aan in Puerto Madryn.

Overnachten in Puerto Madryn

De stad heeft een klein busstation en van daaruit zijn alle hostels en hotels lopend goed bereikbaar. Ook bevinden zich hostels vlakbij het busstation. Buiten het hoogseizoen kun je zonder te boeken terecht in de hostels en hotels. Alleen in het hoogseizoen zijn er veel bezoekers en kan het moeilijk zijn om een slaapplaats te vinden. De trips rondom Puerto Madryn zijn meestal te boeken via de hostels of op het busstation.

Wat te doen in Puerto Madryn?

Puerto Madryn heeft een erg gunstig klimaat voor de zonaanbidder door weinig regen en veel zon. De badplaats is op loopafstand vanuit de stad te bereiken. Naast het zonnen en zwemmen in de oceaan is er ook goed te duiken. De marine van Argentinië heeft Puerto Madryn als standplaats. Ook zijn de zeeleeuwen te bezichtigen vlakbij Puerto Madryn, deze zijn het beste te bereiken per fiets. De meeste hostels of hotels hebben fietsen te huur of kunnen helpen om fietsen te huren. Toch zijn de belangrijkste toeristische trekpleisters buiten de stad.

De pinguïnkolonie van Punta Tombo

Punta Tombo is een beschermd gebied voor de grootste kolonie van Magelhaese pinguïns op de wereld. Rondom augustus komen de pinguïns terug van Brazilië en leggen ze tussen september en april hun eieren op Punta Tombo. Het is een groot gebied met een lengte van 3 km en het is ongeveer een halve kilometer breed. Het landschap is woenstijnachtig met veel zand, grind en dorre struiken. Onder deze struiken leggen de pinguïns hun eieren om ze te beschermen tegen vijandige roofdieren. Een paar keer per dag duikt één van de ouders in de oceaan om voedsel te halen. De toeristen kunnen langs een pad lopen die afgezet is met beige stenen, het wordt ook wel de pinguïnhighway genoemd. Binnen deze stenen kun je wandelen door Punta Tombo. De pinguïns hebben altijd voorrang en mogen niet gestoord worden, dus niet aaien, achterna lopen, enz. Er lopen veel parkwachters rond om het te controleren.

Beste bezoektijd: februari, maart (jongen) en september, oktober, december en januari (broeden)

Het schiereiland Valdés

De meest toeritische trekpleister van Valdés zijn de walvissen, ofwel zuidkapers. Het natuurpark is per bus te bereiken vanuit Puerto Madryn en stop in Punto Piramides. In de laatste stad is het mogelijk om te blijven overnachten en bijvoorbeeld vroeg in de ochtend of laat in de avond nog naar walvissen te gaan kijken. Naast de walvissen biedt het reservaat nog een tal van wilde dieren aan. Door reisorganisaties uit Puerto Madryn worden tochten aangeboden over het gehele schiereiland naar zeeleeuwen, dolfijnen, zeeolifanten, zuidkapers en zelfs orka's. Het hangt van het seizoen af welke dieren te zien zijn op het schiereiland.

De walvissen zijn vanaf juli in de baai te vinden tot ongeveer december. De beste tijd is rond het broedseizoen in de maanden september en oktober. Dan zijn er veel moeders met jongen en is er veel activiteit in de baai. Er wordt alleen bij goed weer uitgevaren en bij veel wind en regen worden tochten niet gedaan. Kijk dus vooraf naar de weersvoorspelling! De kaarten voor de walvisvaart zijn te kopen via hostels, hotels of reisorganisaties. Ook is het mogelijk om buiten het hoogseizoen de kaarten ter plekke in Puerto Piramides te kopen.

Beste bezoektijd: september, oktober (jongen) rest van de maanden is divers

Wat te bezoeken na Puerto Madryn?

Na Puerto Madryn is het aan te raden om verder naar het zuiden te trekken naar El Calafate of naar het westen naar Bariloche. Dit kan zowel per vliegtuig als per nachtbussen.

Lees verder

© 2011 - 2023 Annfinance, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een rondreis Patagonie makenEen rondreis Patagonie makenEr is een aantal bestemmingen in de wereld die bij velen tot de verbeelding spreken, maar die vaak zo onbereikbaar lijke…
Patagonië is een mooi vakantiegebied in Zuid-AmerikaPatagonië is een mooi vakantiegebied in Zuid-AmerikaPatagonië is een gebied dat gelegen is ten zuiden van de rivier de Colorado. Patagonië ligt in Zuid-Amerika. Zowel in Ch…
Argentinië, van de Andes tot aan Vuurland, land van MaximaArgentinië, van de Andes tot aan Vuurland, land van MaximaAls tweede grootste land van Zuid-Amerika strekt Argentinië zich uit van de Pilcomayo rivier in het noorden tot Kaap Hoo…
Argentinië: Omgeving Patagonië en VuurlandIn Patagonië en op Vuurland is veel te beleven. Varen tussen de walvissen en zeehonden, wandelen in nationale parken, de…
Vanuit Cusco met de bus naar Copacabana (Bolivia)De meest populaire toeristische stad in Peru is Cusco. Vanuit Cusco is ook het Titicaca meer te bezoeken, dit kan door e…
Annfinance (119 artikelen)
Gepubliceerd: 20-12-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.