De omgeving van Mendoza (Argentinië)

De omgeving van Mendoza (Argentinië) De stad Mendoza kan bij een rondreis door Argentinië niet overgeslagen worden. Deze stad die in een oase ligt aan de voet van het Andesgebergte is vooral bekend om haar wijnen. Naast de vele wijngaarden zijn er ook veel olijfbomen. De stad ligt centraal in het land en is vanuit diverse steden goed te bereiken. Een artikel over de stad en de omgeving van Mendoza.

De stad Mendoza

De stad Mendoza is gelegen in een oase en de hoofdstad van de provincie Mendoza. De stad ligt aan het Andesgebergte en centraal in het zuiden van Zuid Amerika. Binnen een dag zijn de volgende steden over de weg te bereiken: Buenos Aires, Santiago (Chili), Bariloche en Cordoba. De stad heeft een mediterraan klimaat en daardoor is het een stad die het gehele jaar door aangedaan kan worden. Er valt weinig neerslag en de temperaturen kunnen hoog oplopen. De stad heeft een groot busstation en met name voor backpackers een ideale uitvalbasis voor de rest van Argentinië. Naast een wegennet beschikt Mendoza ook een vliegveld net buiten de stad. Voor alle uitjes zijn in Mendoza goede gidsen, die naast Spaans ook Engels spreken.

De stad is vooral bekend door zijn wijnen die ontstaan zijn uit diverse Franse druivenrassen. Vandaar dat er veel wijntours georganiseerd worden door toeristenbureaus. Daarnaast ligt Mendoza tegen de Andes en is een uitstapje naar het gebergte ook zeer aan te raden. Voor bergbeklimmers ligt er nog een uitdaging: de Aconcagua, de hoogste piek van heel Amerika ligt in de Andes vlakbij Mendoza.

Een wijntour rond Mendoza

Mendoza staat bekend om haar wijnen, vooral de Malbec en de Cabernet Sauvignon zijn geliefd en geprezen uit deze streek. Een wijntour langs diverse wijnhuizen kan geboekt worden in de stad. Meestal biedt een hostel of hotel ook die mogelijkheid en wordt je opgehaald met een minibusje om vervolgens naar de wijnhuizen te gaan. Er zijn verschillende in het uitgestrekte gebied aan de voet van de Andes. Door het uitstekende klimaat, namelijk veel zon en weinig regen, groeien druiven in deze streek goed. Het smeltwater van de Andes wordt over de landerijen geleid en zorgt voor het 'geheim' van de heerlijke wijnen uit Mendoza.

Ook mogelijk is het bij een aantal wijntours om een olijfperserij te bezoeken, dit is ook zeer de moeite waard. Naast druiven groeien ook olijfbomen in deze streek goed. Wil je een wijntour maar dan anders? Dat is ook mogelijk! Je kunt ook per fiets de wijnhuizen bezoeken en er is zelfs een 'biergarten' in deze streek. De beste tijd om te bezoeken is tijdens de oogst rond februari en maart.

Een bezoek aan het Andes gebergte

Vanuit Mendoza zijn ook dagtrips te maken naar het Andes gebergte. Dit kan met een gehuurde auto of via een toeristenbureau, deze verzorgen ook de gidsen voor de rit door het gebergte. Te bezoeken zijn een oude brug aan de voet van het gebergte en het meest bijzondere is de natuurlijke brug die ligt bij een sulfaatbron. Door het sulfaat zijn de rotsen geel gekleurd en in combinatie met de natuurlijke brug kan het mooie plaatjes opleveren. De brug is een incatrail geweest en momenteel gesloten voor publiek. Het is te gevaarlijk om de brug nog te betreden. Ook het badhuis boven de sulfaatbron is niet meer toegankelijk voor publiek.

Voor de echte klimmer is er een mooie uitdaging met de hoogste piek van Amerika. De Aconcagua is met zijn 6962 meter een mooie uitdaging en niet de moeilijkste berg om te beklimmen. Alleen de hoogte kan voor klimmers problemen opleveren. In het winterseizoen zijn er diverse skipistes open in de Andes. Ook pistes voor dagjesmensen vanuit Mendoza. Alle spullen zijn te huur in de stad, maar let wel op dat je ruim van te voren gaat reserveren in het hoogseizoen.

Lees verder

© 2011 - 2023 Annfinance, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De beste wijngebieden ter wereldDe beste wijngebieden ter wereldVoor velen, zeker voor Europeanen, is Frankrijk het bekendste wijnland ter wereld en de Fransen hebben door de jaren hee…
Argentinië; Uspallata en omgevingIn het uiterste westen van Argentinië op tachtig kilometer afstand van Mendoza ligt het kleine plaatsje Uspallata. Het i…
Argentinië in Zuid-AmerikaArgentinië is een Spaanstalig land en een republiek in het zuiden van Zuid-Amerika. Argentinië is het grootste land van…
Het Metropole Orkest: het orkest voor filmmuziek, jazz & popHet Metropole Orkest: het orkest voor filmmuziek, jazz & popHet Metropole Orkest is één van de meest bekende jazz- on poporkesten ter wereld. Met zijn bijzondere bezetting van zowe…
Vanuit Cusco met de bus naar Copacabana (Bolivia)De meest populaire toeristische stad in Peru is Cusco. Vanuit Cusco is ook het Titicaca meer te bezoeken, dit kan door e…
Annfinance (119 artikelen)
Gepubliceerd: 20-12-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.