Vanuit Cusco met de bus naar Copacabana (Bolivia)

De meest populaire toeristische stad in Peru is Cusco. Vanuit Cusco is ook het Titicaca meer te bezoeken, dit kan door een bezoek aan Puno, maar ook over de grens is het meer te bereiken. Net over de Peruaanse grens in Bolivia ligt het stadje Copacabana, meer dan een bezoek waard!

Cusco

Cusco is één van de meest populaire toeristische trekpleisters in Zuid Amerika. Een bezoek aan Cusco wordt meestal gecombineerd met een bezoek aan Machu Picchu. Naast Machu Picchu is ook het Titicaca meer een aanrader om een bezoek aan te brengen. Een bezoek kan gebracht worden aan Puno met haar drijvende eilanden, maar ook aan het kleine stadje Copacabana in Bolivia.

Met de bus naar Copacabana

Vanaf het busstation in Cusco zijn diverse busondernemingen die een busticket aanbieden voor Copacabana. Zelden zijn dit rechtstreekse bussen naar Copacabana. Ze geven de informatie wel, maar bij het boeken komt het vaak voor dat je tot Puno kunt boeken en vanuit Puno een apart ticket moet kopen naar Copacabana. Het is met name in het hoogseizoen aan te raden om een busticket op tijd te kopen. Het liefst een paar dagen van te voren. De lijn Cusco naar Puno is een veelgebruikte door met name toeristen. De bus van Cusco naar Puno is over het algemeen van een goede tot zeer goede kwaliteit. De bussen van Puno naar Copacabana zijn over het algemeen minder lux en meestal veel krapper. Let op, niet in elke bus zit een toilet aan boord. De bussen vertrekken aan het einde van de avond vanuit Cusco.

Het busstation van Puno

Bij het vertrekken in de avond van Cusco kom je vroeg in de ochtend in Puno aan. Van daaruit kun je eerst het Titicaca meer bezoeken en de toeristische uitjes doen. Wil je direct door naar Copacabana vanaf het busstation dan is het aan te raden om de tickets te kopen ter plekke. Wil je na Copacabana terug naar Puno en Cusco, dan is het aan te raden om alle tickets voor de terug reis ook te kopen. De tickets vanuit Copacabana zijn aanzienlijk duurder en door de vele toeristen is het mogelijk dat er geen plek meer is in de bus naar Cusco, zelfs in het laagseizoen. Op het busstation zijn vele winkeltjes en is een klein restaurantje waar je kunt ontbijten.

Van Puno naar Copacabana

Copacabana ligt een paar uur van Puno en het is een rit langs het Titicaca meer. Op tien kilometer van Copacabana is de grenspost van Peru naar Bolivia. Over het algemeen kunnen Nederlanders zonder problemen de grens passeren. Er hoeft niet betaald te worden aan de grens. De bus stopt voor de grenspost en iedereen stapt uit om een stempel te halen voor het verlaten van Peru. Vervolgens loop je de heuvel op om aan de linkerhand de grenspost van Bolivia te komen. Daar haal je de stempel voor het binnen komen van Bolivia en vul je de formulieren in.

Aankomst Copacabana

Het kleine stadje heeft geen busstation en stopt op een straat waar je vervolgens ook weer de bus vandaan neemt. Het stadje heeft een hoofdstraat waaraan veel souvenirwinkels liggen. Het is aan te raden je souvenirs hier aan te schaffen in plaats van in Peru, de prijzen liggen aanzienlijk lager. Let er wel op dat er bijna geen mogelijkheden zijn om geld uit de muur te halen. Neem daarom voldoende geld mee naar Copacabana. Ter plekke kun je wel geld inwisselen, zoals euros, dollars en reals.

Overnachten in Copacabana

In Copacabana zijn veel hostels en hotels. Alleen in het hoogseizoen is het aan te raden om vroegtijdig te boeken. In de andere delen van het jaar zijn er genoeg kamers beschikbaar. De kwaliteit ligt onder die van Peru en het is aan te raden om de kamer van te voren te bekijken. Let er ook op of er warm water beschikbaar is in de douche, dit is geen vanzelfsprekendheid in Bolivia.

Lees verder

© 2011 - 2024 Annfinance, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Inca's: de Romeinen van de AndesHoe kon de precolumbiaanse cultuur van de Inca's op een eeuw tijd een heus wereldrijk in Zuid-Amerika uitbouwen en de sa…
De Inca's: historische situeringNa de verovering van Mexico op de Azteken trokken een aantal avontuurlijke Spanjaarden in het begin van de 16de eeuw ver…
Rio de Janeiro, stad van grote sociale ongelijkhedenRio de Janeiro is een hectische en levendige stad aan de oostkust van Brazilië. De naam alleen al doet vele harten snell…
Bolivia - rijk aan cultuurBolivia is door de geïsoleerde ligging eeuwenlang afgesneden geweest van de bewoonde wereld en heeft daardoor zijn eigen…

De omgeving van Puerto Madryn (Argentinië)De omgeving van Puerto Madryn (Argentinië)Argentinië is een veelzijdig land en één van de bestemmingen die je als reiziger niet kunt overslaan is de stad Puerto M…
Antiochie ofwel Antakya: hoofdstad van Hatay in TurkijeAntiochie ofwel Antakya: hoofdstad van Hatay in TurkijeAntiochië dankt zijn naam hoogst waarschijnlijk aan Seleucos Nikator. In de eerste eeuw na Christus was het de uitvalsba…
Annfinance (119 artikelen)
Gepubliceerd: 19-12-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.