Puerto del Carmen, Lanzarote

Puerto del Carmen is een badplaats op Lanzarote, dichtbij het vliegveld. Het vliegveld ligt tussen Puerto del Carmen en Arrecife, de hoofdstad van het eiland. Puerto del Carmen ligt aan de zuidelijke kustlijn van het eiland en heeft een lange boulevard van enkele kilometers met vele winkeltjes, kleine supermarkten, terrasjes en eetgelegenheden. Ook om medische hulp hoef je niet verlegen te zitten. Om de paar meter vind je een medische hulppost, apotheek of arts. Op vrijdag is er in Puerto del Carmen een wekelijkse markt.

Het stadje zelf

Puerto del Carmen kent geen hoogbouw. Er zijn hier bouwregels die inhouden dat alles wit moet zijn en maximaal vier verdiepingen hoog. Deze bouwregels zijn afkomstig van kunstenaar en architect César Manrique. Er zijn op deze regel twee uitzonderingen, nl. hotel Los Fariones met zeven verdiepingen en het appartementencomplex Fariones Playa, wat vijf verdiepingen hoog is.

Het plaatsje ligt langgerekt langs het strand, wat als voordeel heeft dat je altijd op loopafstand van het strand zit wanneer je een hotel hebt geboekt in Puerto del Carmen. De boulevard is 6,5 kilometer lang met hier en daar flink wat opstapjes, waardoor dit wat lastig is voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. De winkels zitten vrijwel allemaal aan de boulevard. Naast winkels, restaurants en cafeetjes vind je aan de boulevard ook hotels, fietsverhuur, excursiebureaus en duikscholen.

Wanneer je uitgebreid wilt winkelen, kan je in Puerto del Carmen terecht in winkelcentrum Biosfera, gelegen aan de Avenida Juan Carlos. Dit enorme winkelcentrum beslaat maar liefst 25.000 vierkante meter. Bovenin het winkelcentrum vind je eetgelegenheden, een kinderspeelparadijs, amusementshal, een poolcentrum en minigolf.

Het strand

Puerto del Carmen kent enkel zandstranden. Het zand is alleen niet zo wit en zo fijn als dat we dit in Nederland kennen. Er zijn drie grote stranden te vinden, nl. Playa Granda (dit is het drukste strand omdat het gelegen is aan het drukste deel van de boulevard), Playa de los Pocillos en Playa de Matagorda. Dit laatste strand eindigt bij de luchthaven van Lanzarote. Vliegtuigen vliegen hier laag over op weg naar de landingsbaan. Veel last heb je er niet van en het levert leuke fotoís op.

Dit laatste stukje van de boulevard is sowieso een bezoekje waard. Het ligt namelijk direct aan het strand, terwijl over een groot deel van Puerto del Carmen een weg tussen de boulevard en het strand ligt. Dit is iets minder gezellig dan hier aan de Playa de Matagorda. Verder oogt het hier nieuwer en netter. Het stukje voor de Piedras de Cima, aan de Av. de las Playas is wat verpaupert met duidelijk zichtbaar oudere hotels en restaurants en in de zijstraatjes naar de boulevard soms leegstaande panden.

Attracties

  • De grootste attractie in Puerto del Carmen is Texas Rancho. Dit is een kleine dierentuin met zwemmogelijkheden en shows. ís Avonds kan je hier terecht voor dinershows en dansen.
  • Gran Casino de Lanzarote aan de Av. De las Playas, voor degene die graag een gokje willen wagen.
  • Het al eerder genoemde winkelcentrum Biosfera (zie hierboven).
  • Engelse humor met een knipoog vind je aan de Avda de las Playas in The Music Hall Tavern, waar je tijdens je diner kan genieten van een komische travestietenshow.
  • Lanzarote Golf Resort aan de Carretera del Puerto del Carmen. Dit is een moderne 18-holes par 72 golfbaan.
  • Wekelijkse markt met meer dan 60 kramen op vrijdag tussen 10:00 en 15:00 uur in het Plaza del Varadero aan de haven. Wanneer je deze markt wil bezoeken, even van tevoren de tijden checken. Deze zijn in de loop der tijd nogal eens veranderd. Puerto del Carmen is lange tijd de enige badplaats zonder wekelijkse markt geweest. Pas in februari 2014 zijn ze hier mee begonnen.

Lees verder

© 2015 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Canarische Eilanden - vulkanisch LanzaroteDe Canarische Eilanden - vulkanisch LanzaroteLanzarote, een van de Canarische Eilanden, is een bijzonder eiland. Doordat het eiland vulkanisch is, zijn de stranden e…
Lanzarote: Canarische Eiland van olivijnAchtdaagse reis naar Canarische Eiland Lanzarote: Lanzarote, eiland vol van contrasten. Eenzaam zwart strand vol groene…
Canarische eilanden: LanzaroteCanarische eilanden: LanzaroteLanzarote behoort tot de Canarische Eilanden en hoort bij Spanje. De voertaal is dan ook Spaans. Het eiland is klein, ie…
Teguise: Een oude Spaanse stad op het eiland LanzaroteTeguise: Een oude Spaanse stad op het eiland LanzaroteTeguise is een kleine stad in het binnenland van Lanzarote. De stad heeft een zeer historische uitstraling. Nergens ande…

Wat te doen op Lanzarote?Lanzarote is een klein eiland behorende bij de Canarische eilanden. De voertaal is Spaans, maar ook in het Engels kan je…
De Cook-eilandenDe Cook-eilanden vormen een deel van Polynesië waaronder ook Samoa, Tonga, Wallis en Futuna, Frans Polynesië, Hawaii en…
Bronnen en referenties
  • http://www.allesoverlanzarote.nl/puertodelcarmen.htm
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 11-05-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.