De Canarische Eilanden - vulkanisch Lanzarote

De Canarische Eilanden - vulkanisch Lanzarote Lanzarote, een van de Canarische Eilanden, is een bijzonder eiland. Doordat het eiland vulkanisch is, zijn de stranden er zwart, een bijzondere ervaring! Maar niet alleen voor strandliefhebbers is Lanzarote een goede bestemming, er is namelijk van alles te zien op dit mooie eiland!

Algemene informatie over Lanzarote

Lanzarote is het meest oostelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden. Het is tevens het meest vulkanische eiland. Op Lanzarote zijn er drie typische toeristenplaatsen waar men kan verblijven: Playa Blanca, Costa Teguise en Puerto del Carmen. Op Lanzarote spreekt men Spaans maar met Engels kan men ook overal terecht. De Canarische Eilanden worden ook wel "De eilanden van de eeuwige lente" genoemd, de gemiddelde temperatuur is er dan ook 21ºC. Op Lanzarote is het een uur vroeger dan in Nederland. Lanzarote is net als Gran Canaria en Tenerife geschikt voor families en jongeren. Je kan er vrij goed stappen (in Puerto del Carmen).

Bezienswaardigheden op Lanzarote

La Geria

La Geria is het wijnteeltgebied van Lanzarote, leuk om even doorheen te rijden, het hele landschap is bezaaid met sikkelvormige steenheuveltjes.

El Golfo

El Golfo is een groen kratermeer met een naar verluidt hoger zoutgehalte dan de Dode Zee. Er is ook een strandje.

Playa de Papagayo

Het mooiste strand van Lanzarote, maar wel erg klein. Met enkele mooie uitzichtspunten.

Nationaal Park Timanfaya

In dit Nationaal Park vindt men vulkanen en kraters, zeer indrukwekkend om doorheen te rijden. Ook is er een geiser en een barbeque op aardwarmte.

Cueva de los Verdes

Grottenstelsel met het best bewaarde geheim van Lanzarote. Hier ga ik dan verder ook niet op in..

Jameos del Agua

Grottenstelsel met zwembad, geheel ingericht door Cesar Manrique. In de grot is een meer vol met 3cm lange, witte kreeftjes. Tevens is hier een museum.

Jardin de Cactus

Cactustuin van de hand van de lokale kunstenaar Cesar Manrique. De tuin is gevestigd in een oude steengroeve. Men vindt er ontelbaar veel soorten cactussen. Klinkt saai, maar is zeker een aanrader! Zeer mooi!

Mirador del Rio

Een van de mooiste stukjes Lanzarote! Mirador del Rio is een uitzichtspunt aan het noordelijkste puntje van het eiland. Men kijkt uit over het eiland La Graciosa.

Taro de Tahiche

Hier vind je het vroegere woonhuis van de Canarische kunstenaar Cesar Manrique.

Tips

Excursies: Op Lanzarote zijn diverse excursies mogelijk, ik heb de Noordtour gedaan, hierbij bezoek je onder begeleiding van een Nederlandse gids de Cueva de los Verdes, Jameos del Agua en Mirador del Rio.

In de toeristenplaats Puerto del Carmen kun je langs het strand naar het vliegveld lopen, de vliegtuigen vliegen dan op ongeveer 30m hoogte over je heen, heel indrukwekkend!
© 2011 - 2024 Funkyfish, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Canarische eilanden: LanzaroteCanarische eilanden: LanzaroteLanzarote behoort tot de Canarische Eilanden en hoort bij Spanje. De voertaal is dan ook Spaans. Het eiland is klein, ie…
Lanzarote: Canarische Eiland van olivijnAchtdaagse reis naar Canarische Eiland Lanzarote: Lanzarote, eiland vol van contrasten. Eenzaam zwart strand vol groene…
Puerto del Carmen, LanzarotePuerto del Carmen is een badplaats op Lanzarote, dichtbij het vliegveld. Het vliegveld ligt tussen Puerto del Carmen en…
Wat te doen op Lanzarote?Lanzarote is een klein eiland behorende bij de Canarische eilanden. De voertaal is Spaans, maar ook in het Engels kan je…

Maxorata Beach, Corralejo op FuerteventuraMaxorata Beach, Corralejo op FuerteventuraMaxorata Beach is een appartementencomplex, gelegen in het noorden van het eiland Fuerteventura in de kustplaats Corrale…
Wat leer je van backpacken?Wat leer je van backpacken?Backpacken is een vorm van toerisme die erg populair is onder jongeren. Buiten het feit dat het erg leuk is om de wereld…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Barni1, Pixabay
Funkyfish (226 artikelen)
Laatste update: 27-12-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.