Texas Ranch in Puerto del Carmen, Lanzarote

Texas Ranch is een parkje in Puerto del Carmen. Het is een kleine dierentuin met shows en zwembaden. ís Avonds bestaat er de mogelijkheid om daar te dineren en shows te bezoeken. Het park is zeker met kinderen de moeite waard om te bezoeken, ondanks de wat hogere toegangsprijs. Het park is iedere dag geopend van 9:30 tot 17:30 uur en is gelegen aan de Alcalde Cabrera Torres Street in Puerto del Carmen.

Hoe kom je op het park?

Er zijn verschillende mogelijkheden om op het park te komen. Dit kan natuurlijk met een taxi of gehuurde auto. Er is een ruime parkeergelegenheid. Verder kan je gebruik maken van de Rancho Texas busdienst. Deze rijdt vanaf Costa Teguise en vanaf Playa Blanca. Op de site van Rancho Texas Lanzarote Park is het reisschema van de bus met de stopplaatsen en tijden te vinden.

Het dierenpark

Op het dierenpark zijn vooral veel vogels te vinden, zowel uilen als parkieten, papegaaien en roofvogels. Hiernaast kan je er meer roofdieren zien zoals de witte tijger en de poema. Verder zijn er buffels, ezels, paarden, herten en dergelijke. Ook de reptielen zijn ruim vertegenwoordigd. Naast slangen, kameleons en komodovaranen vind je er krokodillen en verschillende schildpadsoorten. Het dierenpark is niet alleen een toeristische trekpleister. Het parkje wordt ook gebruikt voor educatieve doeleinden. Wanneer je het park bezoekt buiten de schoolvakanties zal je dus geregeld (meestal tussen 10:30 en 12:30 uur) een schoolklas voorbij zien komen.

Shows

In het park worden diverse shows gegeven. Zo is er een roofvogelshow waarbij je na afloop op de foto kan met een heuse arend. Er is een papegaaienshow met papegaaien en kaketoes, waarbij voor de show gelegenheid is om op de foto te gaan met twee papegaaien en er is een show met zeeleeuwen en ook hier is weer de mogelijkheid om met één van deze dieren op de foto te gaan. Naast de shows met dieren is er ook een cowboyshow met lassoís en zweep. Kinderen krijgen wanneer zij dat willen de mogelijkheid om de truc met de ronddraaiende lasso ook een keer uit te proberen.

ís Avonds is er een feest in western stijl met eten en drinken, cowboys en indianen. Ook hier is er een zweep en lasso-show, maar daarnaast is er ook comedy en line-dansen. Naast het kijken naar de shows is er ook de mogelijkheid om zelf de dansvloer op te gaan onder begeleiding van een live band. Het restaurant is ook overdag open, dus eten de drinken is er voldoende. Er is een mogelijkheid voor uitgebreid rustig eten, maar daarnaast is er ook gedacht aan de snelle snack.

Zwembad

Naast het dierenpark is er in Texas Ranch ook een zwembad. Het is dus een goed idee om zwemkleding mee te nemen. Er zijn kleedhokjes en douches aanwezig, zodat je weer aangekleed het park kan verlaten. Het zwembad biedt alle mogelijkheden voor waterplezier met glijbanen, waterstralen, speelhuisjes en waterspelen. Er is een badmeester die toeziet op de veiligheid en ook ligstoelen met parasols zijn volop aanwezig.

Aankleding

Het park is niet groot, maar leuk aangekleed met een waterrad en waterval, mooi aangelegde cactustuinen en rotswanden als afscheiding. Ook zijn er verschillende wildwest kenmerken als aankleding gebruikt, denk aan huifkarren, wigwams en totempalen. Kinderen kunnen deze ook gebruiken om op of in te spelen. Er is een kabelbaantje aanwezig en het is mogelijk om tegen betaling een rondje te maken op de rug van een pony of te kanoën over de Indiase lagune. Bij de ingang word je verwelkomd door een cowboy, die graag met je op de foto gaat.

Kortom: Rancho Texas is zeer geschikt voor een hele dag vermaak voor het hele gezin.

Lees verder

© 2015 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Canarische Eilanden - vulkanisch LanzaroteDe Canarische Eilanden - vulkanisch LanzaroteLanzarote, een van de Canarische Eilanden, is een bijzonder eiland. Doordat het eiland vulkanisch is, zijn de stranden e…
Lanzarote: Canarische Eiland van olivijnAchtdaagse reis naar Canarische Eiland Lanzarote: Lanzarote, eiland vol van contrasten. Eenzaam zwart strand vol groene…
Canarische eilanden: LanzaroteCanarische eilanden: LanzaroteLanzarote behoort tot de Canarische Eilanden en hoort bij Spanje. De voertaal is dan ook Spaans. Het eiland is klein, ie…
Lanzarote, één van de Canarische EilandenLanzarote, één van de Canarische EilandenHet subtropische Canarische Eiland Lanzarote is een bijzonder eiland, met een bijzonder gekleurd landschap, vulkanen, kr…
Attractiepark Slagharen en Aqua MexicanaAttractiepark Slagharen en Aqua MexicanaSlagharen is een vakantiepark en attractiepark ineen. Het begon als Ponypark Slagharen dat is uitgegroeid tot een groot…
Bronnen en referenties
  • De website van Texas Rancho, Lanzarote
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 15-10-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.