Italië: Como en het Comomeer

Het Comomeer is met zijn oppervlakte van 146 vierkante kilometer het op twee na grootste meer van de Italiaanse Alpenmeren. De stad Como heeft daarbovenop een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden, waardoor de plaats bekend staat als een toeristische trekpleister.

Algemeen

Het Comomeer, ook wel Lago di Como of Lario genoemd en vernoemd naar de stad Como, ligt op 198 meter hoogte en heeft een diepte van 410 meter. Daarmee is het Comomeer, dat helemaal omgeven is door bergen, het diepste meer in Italië. Het meer is kleiner dan het Lago Maggiore en het Gardameer, maar heeft toch de langste kustlijn. Dit komt omdat het Comomeer de vorm heeft van een omgekeerde letter ‘Y’.
In het meer ligt een klein eilandje, genaamd het Isola Comacina. Daar werden ateliers voor kunstenaars gebouwd.

De stad Como is ongeveer 84.000 inwoners groot. De belangrijkste en tevens meest bekende plaats is de Piazza Cavour, waar de veerboten en cruiseschepen aanleggen. Hier kan je ook de meeste hotels en restaurants terugvinden.
Ook staat Como bekend als zijdestad. Dit omdat Como haar welvaart dankt aan de bewerking en productie van zijde, dat er nu ook nog volop wordt geproduceerd. Sinds 1990 is er een zijdemuseum, namelijk het Museo didattico della Seta di Como, geopend.

Bezienswaardigheden

  • Bellagio: Bellagio is het raakpunt van de twee armen van het Comomeer. Deze plaats wordt beschouwt als een chique badplaats. Het vraagt wel enige inspanning om in Bellagio te geraken omdat het dorpje tegen een heuvel is gebouwd. Je kan er mooie huizen, kerkjes, winkeltjes en restaurants terugvinden.
  • Bellagio-Lecco: is de oostelijke arm van het Comomeer. Hier kan je de historische kern van Como terugvinden en zien hoe de ijzerindustrie er ontwikkeld is.
  • Bellagio-Como: is de westelijke arm van het Comomeer. Hier kan je langs de hele oever van het meer mooie huizen en villa’s terugvinden.
  • Como-Laglio: de westelijke oever. Hier bevinden zich vele gezellige dorpjes en luxueuze villa’s. De bekendste villa is Villa d’Este in Cernobbio, dat al sinds 1873 één van de duurste hotels van Europa is. Onder andere Sharon Stone, Paul McCartney en Arnold Schwarzenegger hebben er al overnacht.
  • Brienno-Mezzegra: in Brienno-Mezzegra ligt Villa del Balbianello. Hier werden scènes opgenomen voor onder andere Star Wars, Oceans Twelve en Casino Royale. Vanuit de tuin zie je Isola Comacina liggen, het enige eilandje in het Comomeer.
  • Tremezzo-Menaggio: in Tremezzo ligt Villa Carlotta, die ooit de woonplaats was van prinses Charlotte van Beieren. Vandaag de dag is het een museum met meubilair en kunst uit de 18de eeuw. In de tuin van de villa kan je picknicken.

George Clooney

De Amerikaanse acteur George Clooney heeft een vakantiehuis in het stadje Laglio aan het Comomeer. In Laglio moet je onder een voetgangersbrug doorrijden die Clooney’s twee villa’s met elkaar verbindt. Vanop het water kan je soms zelfs een glimp van hem opvangen.

Lees verder

© 2013 - 2024 Sarahh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ronde door Europa – Van Stelviopas naar Meer van LuganoRonde door Europa – Van Stelviopas naar Meer van LuganoMet de camper een rondje door Europa rijden levert een fantastische vakantie op. De camper biedt het gemak van het mobie…
Spaans: KennismakingSpaans: KennismakingMensen leren kennen in Spanje, best lastig als je geen Spaans kent. Spanje wordt steeds geliefder onder de vakantieviere…
Porlezza in ItaliëPorlezza ligt aan het begin van het meer van Lugano. Het is een uitstekende vakantieplek door het mediterrane klimaat. I…
Spaanse woordenschat: Begroeten en ontmoetenWanneer u een vreemde taal wil leren, dan begint u altijd bij het begroeten en ontmoeten. Een gesprek zal namelijk altij…

Goedkope inkopen doen op populaire markten BangkokGoedkope inkopen doen op populaire markten BangkokOmdat de koers van de Bath zeer gunstig is ten opzichte van de Euro, is het land voor Europeanen relatief goedkoop. Het…
De belangrijkste tempels van Bangkok: tradities en don’tsDe belangrijkste tempels van Bangkok: tradities en don’tsLekker op vakantie, dan kun je naar het zonnige Thailand gaan. De eerste halte onderweg is na een lange vliegreis hoofds…
Bronnen en referenties
  • http://www.hln.be/hln/nl/2/Reizen/article/detail/885910/2009/06/11/De-mooiste-plekjes-rond-het-Comomeer.dhtml
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Comomeer
Sarahh (77 artikelen)
Gepubliceerd: 23-03-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.