Op ontdekkingsreis naar de Azoren: het eiland Flores

Op ontdekkingsreis naar de Azoren: het eiland Flores Het bloemrijke eiland Flores is van onmetelijke schoonheid. De adembenemende kratermeren, de duizelingwekkende hoge kliffen, kleurige bloemen en de talloze klaterende watervallen maken van Flores een waar paradijs. Lees hier meer over dit prachtige eiland van de Azoren-archipel midden in de Atlantische Oceaan.

Het eiland Flores

Flores is 17 km lang en 12,5 km breed en heeft een oppervlakte van 143,11 km². Het hoogste punt wordt gevormd door de Morro Alto met een hoogte van 914 meter op de centrale hoogvlakte van het eiland dat op 550 m ligt. Het eiland telt ruim 4300 inwoners. De hoofdstad is Santa Cruz das Flores, dat aan de oostkant van het eiland ligt.

Flores is een eiland van onevenaarbare schoonheid. De indrukwekkende kratermeren, de steile kliffen en de diepe dalen, de mysterieuze watervallen die vanaf de hoge kliffen de zee in storten en de kleurige bloemenpracht zullen ieders hart stelen. Op Flores ligt het uiterst westelijke plaatsje van Europa, het dorpje Fajã Grande met zijn 300 inwoners. Flores ligt niet meer op de Europese continentale plaat, maar op de Noord-Amerikaanse continentale plaat. Samen met Corvo ligt Flores afgezonderd van de overige eilanden. De afstand tussen Flores en het meest zuidoostelijkst gelegen eiland Santa Maria is zo´n 500 kilometer.

Santa Cruz das Flores

De hoofdstad van Flores, Santa Cruz das Flores, is een rustig plaatsje aan de oostkust van het eiland. Het plaatsje concentreert zich rond een kleine haventje. In het haventje doen enkele oude walvissloepen nog terugdenken aan de tijd waarin de walvisvaart een belangrijke rol speelde. In Santa Cruz zijn twee interessante bezienswaardigheden:

Museu Etnográfico

In dit museum kun je een beeld krijgen van het leven van de bewoners van Flores door de jaren heen aan de hand van enkele nagebouwde traditionele interieurs en voorwerpen.

Convento de São Boaventura

Het Convento de São Boaventura is een franciscanenklooster uit de 17e eeuw. In de kerk kun je het koor bewonderen dat gebouwd is in barokke stijl en met Spaans-Mexicaanse invloeden.

Bezienswaardigheden op Flores

Ieder stukje van het eiland is de moeite waard om te bezoeken. Ieder stukje zal je bekoren, maar hier toch de aandacht voor een aantal plekken die er in hun schoonheid helemaal bovenuit springen.

Lagoa Funda

In het centrum van het eiland tref je een uniek landschap aan met zeven wonderlijke kratermeren. Vooral het meer met de naam Lagoa Funda is prachtig. .

Rocha dos Bordões

Deze rots bestaat uit verticale basaltzuilen die ontstaan zijn doordat het basalt is gestold.

Fajãzinha

Iets buiten Fajãzinha heb je een spectaculair uitzicht vanaf de hoge kliffen over dit karakteristieke dorpje aan de kust. In Fajãzinha staat een mooie kerk, de Igreja de Nossa Senhora dos Remédios. De kerk stamt uit de 18e eeuw. Daarnaast vind je hier ook de watervallen van Ribeira Grande. Vanaf de hoge steile en groene kliffen komt het water van wel 300 meter hoog naar beneden gestort. Dit is een fantastisch gezicht!

Fajã Grande

Fajã Grande is het meest westelijke plaatsje van Europa. Het is ook het enige badplaatsje van Flores. Aan de voet van gigantische kliffen met watervallen ligt een lang kiezelstrand.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij het toeristenbureau van Flores:

Posto de Turismo das Flores
9580 Santa Cruz das Flores
Tel.: +351 292 52369


Kijk ook eens op Azoren.nl
© 2009 - 2024 Faffie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Flores, het meest westelijke eiland van de AzorenFlores, het meest westelijke eiland van de AzorenFlores is het meest westelijke eiland van de Azoren. Dankzij haar uitbundige natuur is het een paradijs voor wandelaars…
Op ontdekkingsreis naar de Azoren: het eiland GraciosaOp ontdekkingsreis naar de Azoren: het eiland GraciosaGraciosa is na Corvo het kleinste eiland van de Azoren, maar desalniettemin een bezoekje waard. Beleef de authentieke sf…
Graciosa, het rustige eiland van de AzorenGraciosa, het rustige eiland van de AzorenGraciosa is het op één na kleinste eiland van de Azoren en het levenstempo verloopt er nog rustig en overzichtelijk. Ken…
Het eiland La PalmaSanta Cruz de La Palma is een prachtige stad gelegen op het eiland La Palma. Santa Cruz is de hoofdstad van het eiland e…

Groningen - Friesland: route Dokkum - Hogebeintum - AnjumIn Friesland zeggen ze ‘terpen’, in Groningen ‘wierden’. Twee namen voor hetzelfde fenomeen in het noordelijk kustgebied…
Groningen - Friesland: route Winsum - Kollum - Ee - DokkumWierden en terpen – twee woorden voor dezelfde woonheuvels die vanaf plm. 500 voor Chr. tot plm 12e/13e eeuw na Chr. wer…
Faffie (113 artikelen)
Laatste update: 18-12-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.