Het eiland La Palma

Santa Cruz de La Palma is een prachtige stad gelegen op het eiland La Palma. Santa Cruz is de hoofdstad van het eiland en heeft een mooie binnenstad. Er zijn leuke souvenirwinkeltjes, kunst- en kledingwinkels. In de stad zijn verschillende bezienswaardigheden.

La Palma

La Palma is een vulkanisch eiland en heeft lavasstranden. Het eiland heeft een oppervlakte van 729 vierkante kilometer. Op het eiland zijn vele bananenplantages te vinden. Op het eiland groeien ook de mooie paradijsvogelbloemen. Deze prachtige plant heeft een grijsgroen banaanachtig, lancetvormig blad. De bloem is vaak oranje met blauw gekleurd en bloeit met name in het voorjaar.

Wat is een siësta?

Een siësta is een middagdutje. Dit is traditie in een aantal warme landen. Een siësta wordt vaak gehouden na de lunch, als de zon zijn hoogste positie heeft bereikt. Supermarkten en veel winkels sluiten rond 13:00 uur en openen weer vanaf 17:00 uur. Op La Palma is het een uur vroeger dan in Nederland.

De taal

Op het eiland wordt de Spaanse taal gesproken. In sommige hotels wordt er door het personeel Engels gesproken. Een klein deel van de bevolking spreekt ook Engels.

Valuta

Op La Palma wordt betaald met de euro ().

Het klimaat

De temperaturen op het eiland liggen in de winter tussen de 15 en 20 graden. In de zomer stijgt de temperatuur naar ongeveer 20 tot 25 graden. La Palma heeft een subtropisch klimaat.

Santa Cruz de La Palma

Santa Cruz de La Palma is de hoofdstad van het prachtige eiland La Palma. La Palma is een van de Canarische eilanden, gelegen naast het eiland Tenerife. De stad ligt in het oosten van La Palmaen telt ongeveer 20.000 inwoners. Een aangrenzende badplaats is Los Cancajos. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op Santa Cruz. Ook na zonsondergang is dit echt een aanrader, omdat je de stad dan verlicht ziet. Santa Cruz is een gezellige stad en heeft meerdere terrasjes waar je gezellig wat kan gaan eten of drinken. Ook in Los Cancajos zijn leuke eetgelegenheden te vinden.

Bezienswaardigheden Santa Cruz

Musea Naval

Het museum is gevestigd in een soort replica van het schip van Columbus. Het schip van Columbus heette "Santa Maria". In dit museum zijn verschillende voorwerpen te zien op het gebied van scheepvaart.

Santa Catalina Castle

Santa Catalina Castle is gebouwd om de stad te verdedigen. Vanaf de 16e eeuw is het kasteel opgebouwd in delen. In 1951 is het kasteel benoemd tot historisch artistiek monument. Het monument heeft een vierkante vorm qua oppervlakte en er zit een gevangenis in. Het kasteel heeft een houten ophaalbrug om bij het kasteel te kunnen komen en vijanden buiten te kunnen houden. Het kasteel is een mooie bezienswaardigheid, maar is echter alleen vanaf de buitenkant te bezichtigen.

Santa Domingo Church

De kerk stamt uit de 16e eeuw. De kerk staat bekend om zijn mooie altaars en schilderingen.

Het openbaar vervoer

Op La Palma is het openbaar vervoer vrij toegankelijk. De bussen rijden vaak om de 10 a 15 minuten. Het reizen per bus is redelijk goedkoop. Ook het vliegveld heeft een prima busverbinding met Santa Cruz.
Naast het reizen per bus zijn er ook taxi's en zijn er vele autoverhuurbedrijven, waar je tegen een redelijke prijs een auto kan huren. Op het vliegveld zijn verschillende verhuurbedrijven, maar ook in plaatsjes als Santra Cruz, Los Llanos, Los Cancojos en Puerto Naos zijn verhuurbedrijven.

© 2014 - 2024 Gwendolyn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Santa Cruz de Tenerife - diverse pleinenSanta Cruz de Tenerife, de hoofdstad van Tenerife, bezit een aantal mooie pleinen waar diverse bezienswaardigheden zijn.…
Op ontdekkingsreis naar de Azoren: het eiland FloresOp ontdekkingsreis naar de Azoren: het eiland FloresHet bloemrijke eiland Flores is van onmetelijke schoonheid. De adembenemende kratermeren, de duizelingwekkende hoge klif…
Openbaar vervoer op Tenerife: de tramOpenbaar vervoer op Tenerife: de tramBestaat er een tram op Tenerife? Op Tenerife, Canarische eilanden, Spanje, bestaat twee tramlijnen. Er is een tramlijn v…
Graciosa, het rustige eiland van de AzorenGraciosa, het rustige eiland van de AzorenGraciosa is het op één na kleinste eiland van de Azoren en het levenstempo verloopt er nog rustig en overzichtelijk. Ken…

Luckenbach, Texas - een wereldberoemd gehuchtLuckenbach is een klein gehucht in de Amerikaanse staat Texas, dat zeer druk bezocht wordt door liefhebbers van country-…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Santa_Cruz_de_la_Palma
  • http://www.islalapalma.com/nl/nutshell/index.html?p=whatnot:whatnot
  • http://www.landenkompas.nl/la-palma
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Si%C3%ABsta
  • http://palmvrienden.net/lapalmeraie/2010/05/strelitzia-reginae/
  • http://www.reisgenieten.nl/lapalma/hoofdstad_la_palma.html
  • http://www.spainisculture.com/en/monumentos/palma_la/castillo_de_santa_catalina.html
  • http://www.visitcanaryislands.org/santo-domingo-church
Gwendolyn (17 artikelen)
Gepubliceerd: 16-07-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.