Santa Cruz de Tenerife - diverse pleinen

Santa Cruz de Tenerife, de hoofdstad van Tenerife, bezit een aantal mooie pleinen waar diverse bezienswaardigheden zijn. Bezoek de hoofdstad van het grootste Canarische Eiland en ontdek iets nieuws.

Plaza de España

Plaza de España lijkt op een vergrote rotonde en ligt in het hart van Santa Cruz. Begin de ontdekkingstocht van de stad hier en loop over en om het plein heen om de sfeer te proeven. U vindt hier winkels, kunt een heerlijk hapje eten of een wandeling langs het water maken.

Bezienswaardigheden

In het midden van Plaza de España staat een monument dat de omgekomen Spanjaarden eert. Het is een herdenkingsteken van dictator Generaal Franco. Het hoofdkwartier van de regering vindt u ook aan Plaza de España, het Cabildo Insular. Na de Burgeroorlog werd Plaza de España weer opgebouwd, daar waar Castillo de San Cristóbal stond (het verdedigingsfort), totdat het in 1929 werd verwoest. De haven van Santa Cruz vindt u ook aan de Plaza de España. Het ligt ongeveer halverwege van de haven. In het eerste stuk bevinden zich containers en aan de andere kant dichtbij het plein liggen er veerboten, cruise- en handelsschepen.

Carnaval wordt op dit plein drie weken lang in februari gevierd.

Plaza de la Candelaria

Dit plein is verbonden met Plaza de España en doet denken aan een breed voetgangerspad. Helaas heeft het veel charme verloren. Plaza de la Candelaria heette tot 1787 Plaza Real (Koninklijk Plein) en Plaza de Constitución (Plein van de Constitutie). U herkent Plaza de la Candelaria aan het Palacio de la Carta, wat nu een bankgebouw is. Binnen vindt u een patio met de bekende houten balkons. Dichtbij vindt u hier het casino van Santa Cruz en Virgen de la Candelaria kijkt uit over Plaza de la Candelaria.

Bezienswaardigheden

In Calle Castillo vindt u diverse winkels, waar de Spanjaarden maar ook buitenlanders hun slag slaan. In Teatro Guimerá worden diverse theater-, opera stukken en klassieke muziekconcerten uitgevoerd. Dit theater is rond de 19e eeuw gebouwd en vernoemd naar de toneelschrijver Ángel Guimerá.

Plaza de la Iglesia

Op dit plein vindt u de mooiste kerk van Santa Cruz: Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción. Op verschillende plekken in Santa Cruz is deze kerk te herkennen aan de lange klokkentoren. Deze klokkentoren is in de stijl van Portugese barok en Moorse stijl gebouwd. Sinds de 15e eeuw staat op deze plek een kerk, maar is helaas in de 17e eeuw door een brand verwoest. De kerk is gebouwd en veranderd in de 17e en 18e eeuw. Binnen vindt u een mix met vijf schepen verdeeld door pilaren en bogen.

Alonso Fernández de Lugo

Alonso Fernández de Lugo is de veroveraar van het eiland. In 1493 viel hij binnen en zette een kruis in Santa Cruz. Dit kruis is nog steeds te vinden in de kerk Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción en heeft de naam Santa Cruz de la Conquista (het Heilige Kruis van de Overwinning). Zo komt Santa Cruz aan zijn naam.
© 2012 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Santa Cruz de Tenerife, Canarische eilandenSanta Cruz is de hoofdstad van Tenerife, Canarische eilanden, Spanje en regeringscentrum van de westelijke Canarische ei…
Openbaar vervoer op Tenerife: de tramOpenbaar vervoer op Tenerife: de tramBestaat er een tram op Tenerife? Op Tenerife, Canarische eilanden, Spanje, bestaat twee tramlijnen. Er is een tramlijn v…
Tenerife - Het noordoosten & La Laguna, de universiteitsstadHet noordoosten van Tenerife wordt relatief weinig bezocht. Het heeft echter veel te bieden. In het Anaga gebergte kunt…
Canarische eilanden: Het vakantie eiland TenerifeBen je nog op zoek naar de ideale vakantieplek? Tenerife is dankzij de vele zonuren, prachtige natuur en het levendige n…

Avignon: het Pauselijk paleisAvignon: het Pauselijk paleisSinds de veertiende eeuw wordt het Place du Palais in Avignon gedomineerd door het Palais des Papes, het Pausenpaleis. O…
Van Christiansborg naar AmalienborgTot 1794 woonde de Deense koninklijke familie op het Kopenhaagse eiland Slotsholmen. De laatste residentie heette Christ…
Bronnen en referenties
  • Wat&Hoe reisgids
Jootje (353 artikelen)
Gepubliceerd: 14-11-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.