Canarische eilanden: Het vakantie eiland Tenerife

Ben je nog op zoek naar de ideale vakantieplek? Tenerife is dankzij de vele zonuren, prachtige natuur en het levendige nachtleven een perfecte bestemming voor veel mensen. Het eiland hoort bij de Spaanse Canarische eilanden en ligt op ongeveer vier en een half uur vliegen van Amsterdam. Met de levendige hoofdstad Santa Cruz en strandplaatsen als Playa de las Américas kun je hier altijd goed terecht. Wandelaars kunnen hun hart ophalen in het gebied rond de Teide.

Tenerife

Tenerife is één van de Canarische eilanden en ligt tussen La Gomera en Gran Canaria in. Het is een dichtbevolkt eiland dat is ontstaan dankzij de vulkaan de Teide. Deze enorme vulkaan zorgt ook voor de verdeling van Tenerife in het noorden en het zuiden. Het noorden van het eiland is prachtig groen. Hier groeien bijzondere planten. Wel is het hier een stukje koeler en regent het er vaker dan aan de andere kant. Het zuiden van het eiland is het toeristische deel van Tenerife. Hier bevinden zich de lange zandstranden, hotels, winkels en boulevards. In het zuiden van Tenerife schijnt de zon het grootste deel van het jaar. De temperaturen zijn hier dan ook altijd prima. In de zomer wordt het ongeveer dertig graden.

Plaatsen

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van het eiland. Deze stad bevindt zich in het noordelijke deel van Tenerife. Santa Cruz staat vooral bekend om de enorme haven. Vanuit hier vertrekken veel schepen naar de andere eilanden. De hoofdstad is dan wel de grootste stad op het eiland, toch is het niet heel erg gericht op het toerisme. De meeste toeristen gaan naar het zonnige deel van het eiland toe.

Playa de las Américas

Playa de las Américas is juist wel gericht op het toerisme. Sterker nog: deze plaats is gebouwd voor het toerisme. Hier zul je dan ook geen mooie oude Spaanse gebouwen tegenkomen. Alles is nieuwbouw en speciaal ontworpen voor het toerisme. Dit houdt in dat je veel enorme hotels zult tegenkomen met grote zwembaden, veel terrasjes en restaurants maar ook veel winkels. Zowel dure winkels van Chanel of Ray-Ban als goedkope souvenirwinkels kun je hier vinden.

Los Cristionos

In Los Cristionos is het prima vertoeven voor de toerist die op zoek is naar een vakantie vol zon en gezelligheid. Het ligt direct naast Playa de las Américas, maar is een stuk minder druk. Bovendien is dit een oud vissersdorpje en kun je er dus wel oude gebouwen tegenkomen. In de haven kun je gezellig wat drinken. De prijzen zijn hier veel lager dan in Playa de las Américas. Het strand is er ook een stuk rustiger.

Doen

El Teide

De Teide is een prachtige grote vulkaan van ruim 3700 meter hoog. Van bovenaf heb je een spectaculair uitzicht over het eiland, maar ook over de buureilanden La Gomera en Gran Canaria. Met een kabelbaan kun je helemaal naar de top van de vulkaan komen. De kabelbaan is echter lang niet altijd open in verband met het weer. Boven kun je slechts twintig minuten rondlopen omdat er weinig zuurstof in de lucht zit.

Siam Park

Het Siam Park is het grootste waterpark van Europa met een golfslagbad met de grootste golven ter wereld. Je kunt hier urenlang waterplezier hebben met de vele glijbanen waarvan je met of zonder bootje naar beneden kunt.

Loro Park

In het Loro Park worden shows met waterdieren gegeven. Zo hebben ze bijvoorbeeld orka’s en dolfijnen. Vooral voor kinderen is dit fantastisch om te zien.

Uitgaan

Je kunt op Tenerife prima uitgaan. Op de boulevard tussen Los Cristianos en Playa de las Américas zijn veel kleine strandtentjes te vinden waar Spanjaarden vanuit het vasteland op af komen. Je kunt hier heerlijke cocktails drinken en dansen met uitzicht op de zee. In Playa de las Américas zijn wat chiquere (en bovendien duurdere) uitgaansgelegenheden te vinden.
© 2012 - 2024 Mk92, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tenerife, wereld vol contrastenTenerife, wereld vol contrastenHet veelzijdige en zonnige Tenerife heeft letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt dat je niet mag missen: De Pico del Te…
Openbaar vervoer op Tenerife: de tramOpenbaar vervoer op Tenerife: de tramBestaat er een tram op Tenerife? Op Tenerife, Canarische eilanden, Spanje, bestaat twee tramlijnen. Er is een tramlijn v…
Winterzonvakantie, bijzondere zonvakanties tijdens de winterWinterzonvakantie, bijzondere zonvakanties tijdens de winterHeerlijk op vakantie in de zon terwijl het winter is in Nederland. Waar schijnt de zon voor een perfecte strandvakantie?…
Het vakantie-eiland TenerifeHet vakantie-eiland TenerifeWilt u in de winter naar een zonnige bestemming die betaalbaar is en niet al te ver vliegen? Dan is het eiland Tenerife…

Het Vorstendom LiechtensteinHet Vorstendom LiechtensteinEen van de kleine landjes in Europa is het Vorstendom Liechtenstein. Liechtenstein is gelegen tussen de Alpenlanden Zwit…
Vakantieparken: Center ParcsVakantieparken: Center ParcsCenter Parcs is de naam van een keten van vakantieparken in Nederland, maar ook in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Bel…
Mk92 (81 artikelen)
Laatste update: 21-11-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.