Hoe bezoek ik Angkor Wat in Cambodja; tips en adviezen

Hoe bezoek ik Angkor Wat in Cambodja; tips en adviezen Angkor Wat, gelegen in de provincie Siem Reap in Cambodja, is de belangrijkste tempel van het tempelcomplex Angkor, één van de huidige zeven wereldwonderen. De namen Angkor en Angkor Wat worden nog wel eens door elkaar gehaald. In dit artikel leest u wat Angkor Wat is, waar u aan moet denken als u Angkor wilt bezoeken, waar u kunt overnachten, hoe u de tempels kunt bezoeken en wat de verschillende tickets voor Angkor kosten.

Wat is Angkor Wat?

De naam Angkor Wat wordt gebruikt om drie verschillende dingen te benoemen. Angkor Wat is de naam van een belangrijke tempel in de provincie Siem Reap in Cambodja, maar wordt ook gebruikt om het gehele tempelcomplex in deze regio aan te duiden (eigenlijk heet deze officieel Angkor, maar in de toeristische volksmond wordt dit vaker Angkor Wat genoemd). Dit tempelcomplex vormt de overblijfselen van een oude, verloren stad, die ook Angkor wordt genoemd. Het tempelcomplex Angkor Wat bestaat uit een grote verzameling hindoeïstische tempels. De tempel Angkor Wat is één van de overblijfselen uit de Khmer-periode en is waarschijnlijk gebouwd tussen 1113 en 1145. Het tempelcomplex van Angkor wordt internationaal beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Het behoort dan ook onder de huidige zeven wereldwonderen. Een bezoek aan Angkor is een bijzondere ervaring en absoluut de moeite waard.

Een bezoek aan Angkor, waar u aan moet denken

Een bezoek aan Angkor is een behoorlijke onderneming. U dient voor uzelf te bepalen hoe u wilt dat uw bezoek aan Angkor eruit ziet en het liefst nog voordat u aan de poorten van het tempelcomplex staat. Waar overnacht u? Hoe reist u van tempel naar tempel? Hoeveel dagen gaat u het tempelcomplex bezoeken? Welke tempels bezoekt u en welke tempels slaat u over? Een bezoek aan Angkor is dus nog een behoorlijke operatie. Hieronder vindt u tips en adviezen over de mogelijkheden om Angkor te bezoeken.

Accommodatie

De meeste toeristen overnachten in Siem Reap, een grote en goed bereikbare stad vlak bij het tempelcomplex. Hier is accommodatie in alle vormen en maten te vinden. Van luxueuze, dure hotels tot kleine, gezellige low-budget kamers. Accommodatie in Cambodja is, vergeleken met Europese prijzen, absoluut niet duur. Een aanrader voor de lagere budget-klasse is Smiley's Guesthouse, een goed georganiseerd guesthouse met veel kamers, gratis internet en een goede keuken.

Transport

Om van tempel naar tempel te komen binnen het complex dient u een vorm van transport te hebben. Dit kan op allerlei manieren, hieronder worden er een aantal besproken.
  • Moto en remorque-moto: Bij een moto stapt u achterop de motor bij een man die voor een bepaald bedrag uw chauffeur voor de dag is. U kunt ook afspreken dat deze chauffeur u meerdere dagen rondrijdt. Een moto-remorque heeft achter zijn motor een wagentje gehangen, hierin kunt u met 2 personen zitten. Deze twee manieren zijn het populairst. U vergroot hiermee namelijk het gebied dat u kunt bezoeken zonder dat de kosten dramatisch hoog oplopen.
  • Fiets: Niet alle tempels zijn te bereiken met de fiets en zeker niet binnen 1 dag. Maar het is wel mogelijk om een aantal tempels, die wat dichter bij het ticketoffice liggen met de fiets te bereiken. Dit is, op lopen na, de goedkoopste vorm van transport binnen Angkor.
  • Auto: U kunt ook een auto met chauffeur huren, dit is duur maar wel comfortabel.
  • Bijzonder: Het is ook mogelijk om op olifanten te rijden of een vlucht met een luchtballon te maken op het terrein van Angkor, maar deze vormen van transport vormen uiteraard de bijzondere uitzonderlijke manieren om Angkor te bezoeken.

Tickets

U kunt voor uw bezoek aan Angkor 3 soorten tickets kopen. Een 1-dag kaart kost 20 USD, een 3-daagse kaart kost 40 USD en een weekkaart kost 60 USD. Veel mensen nemen een 3-daagse kaart, zo kunt u naast de grootste hoogtepunten ook nog andere, verder weg gelegen tempels bezoeken. Ook hoeft u bij een 3-daags bezoek niet alle mooie tempels op één dag te bezoeken, waardoor u wat meer rust en tijd heeft om de immensiteit van de grote hoogtepunten langzaam op u in te laten werken.
Belangrijke tip: Als u op de avond van tevoren een entreekaartje koopt voor Angkor mag u diezelfde avond nog 'gratis' van de zonsondergang komen genieten.

Welke tempels te bezoeken

Er is een groot aantal tempels te vinden binnen het tempelcomplex Angkor. Om te kunnen beslissen welke tempels u graag wilt bezoeken worden in het artikel Tempelcomplex Angkor, de belangrijkste tempels op een rijtje een aantal tempels kort toegelicht. Uiteindelijk bepaalt u helemaal zelf welke tempels u wilt bezoeken. Als u graag alleen de 3 eerste tempels bezoekt en na 1 dag genoeg heeft van Angkor is dat uw goed recht. En dat geldt ook voor hen die liever 7 dagen lang rondwandelen tussen deze eeuwenoude tempels en kilometers afreizen om de meest ver weg gelegen tempels te bezoeken. Iedereen heeft hierin een eigen voorkeur.

Lees verder

© 2011 - 2024 Ikn280, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cambodja, een land met een wereldwonder!Cambodja, een land met een wereldwonder!Het toerisme is in Cambodja nog maar weinig ontwikkeld, ook al beschikken ze over misschien wel de mooiste tempel ter we…
Zelfstandig rondreizen en Backpacken in CambodjaCambodja is een geweldig en veilig land om te backpacken en op jezelf rond te reizen. Cambodja heeft prachtige tempels,…
Angkor Wat in CambodjaAngkor Wat in CambodjaAngkor Wat in Cambodja en de andere stenen tempels in de oude hoofdstad van de Khmer werden gebouwd voor godkoningen. Om…
Lateriet  Rode aarde en bouwmateriaal van Angkor WatLateriet Rode aarde en bouwmateriaal van Angkor WatLateriet - het wordt ook wel 'magic stone' genoemd vanwege zijn bijzondere eigenschappen - is een kleihoudende zandsteen…

Forteiland Pampus: niet alleen voor pampus liggen!Een ontmanteld fort waar de verhalen van de gidsen de geschiedenis doen herleven. Op het terras uitkijken over het Marke…
Dwars door Cuba: de historische stad van Santiago de CubaEen wandeling doorheen het historische centrum van Santiago de Cuba, Cuba's tweede grootste stad, is een belevenis voor…
Ikn280 (93 artikelen)
Gepubliceerd: 13-03-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.