Bezienswaardigheden op Malta: Gozo en Comino

Wanneer je op Malta op vakantie bent wil je, naast genieten van het heerlijke weer, ook wat zien van de omgeving. Neem deze tip van aan: neem een heerlijke verzorgde boottrip naar de eilanden Gozo en Comino.

Boottrip

Via uw touroperator kunt u verschillende tripjes op en rond Malta boeken. Natuurlijk wil uw reisleider u zoveel mogelijk tripjes aansmeren. Echter is er één zeker de moeite waard. Een compleet verzorgde bootreis rond Malta met stops bij naastgelegen eilanden Gozo en Comino.


Duur, faciliteiten en prijzen

Met een te boeken boottrip naar de eilanden Gozo en Comino ben u ongeveer een hele dag zoet. Veelal zijn de tripjes all-inclusive, wat wil zeggen dat zowel drankjes, lunch en snack zijn inbegrepen in de prijs. Een dagje op zee kost u ongeveer (omgerekend) 40–50 euro.

De dag

Vanuit de verschillende havens op Malta varen iedere dag vele boten uit. Zo ook de luxe schepen die vele toeristen meenemen voor een dagtrip naar naastgelegen eilanden Gozo en Comino. Op deze dag wordt u meegenomen naar de mooiste plekjes van Gozo en Comino, de mooiste baaien en prachtige rotspartijen die de eilanden rijk zijn.

Wanneer u aan boord gaat wordt eerst iedereen grondig gecheckt aan de hand van passagierslijsten. Bij iedere stop wordt weer grondig gecheckt of iedereen aanwezig is. Echter is het uw eigen verantwoordelijkheid om weer op tijd terug te zijn op het schip.

Na een informatieve tocht, waarbij in diverse talen iets wordt verteld over de eilanden, worden er verschillende stops gemaakt. U krijgt de tijd om Gozo en Comino te bezoeken maar ook om heerlijk te zwemmen in het meest blauwe water wat u ooit gezien heeft.

Het is mogelijk om bij Comino over te stappen in een klein bootje dat u de grotten en doorgangen in de rotspartijen laat zien. Hier wordt uitgebreid verteld over de geschiedenis van Comino en krijgt u ruim gelegenheid om foto’s te maken.

Tips

Het zou zonde zijn als uw vakantie wordt verpest door een dagje aan boord van een luxe rondvaartboot. Lees daarom de onderstaande tips voor een prettig verblijf aan boord en een fijne voorzetting van de vakantie.

Zonnebrand – Aan boord van een schip zult u minder snel doorhebben dat de zon heet is. Door het windje en opspetterend water wordt u fijn verkoeld. Hierdoor zou ik zomaar vergeten u goed in de smeren! Gebruik op zee een goede zonnebrandcrème met een hoge factor die ook waterproof is. Tegenwoordig zijn er goede crèmes te koop die ook goed uit te smeren zijn. Smeer kinderen ook goed in en doe ze op het heetste punt van de dag een T-shirt aan en doe ze een petje op. Vergeet niet regelmatig te herhalen! Geen smoesjes! Een verbrande huid, en zeker die van uw kind, kan uw hele vakantie verpesten!

Zeeziekte

Het kan zijn dat u geen echte zeebenen heeft. Geen man overboord! Koop bij de drogist goede reispilletjes en neem ruim voordat u aan boord gaat uw eerste pilletje. Blijf genoeg drinken en als u onverhoopt toch misselijk wordt, zoek dan de schaduw op. Ga vooral niet voor aan het schip staan, daar is de deining het grootst. Ga even achterop het schip zitten met een koel doekje in uw nek. Wanneer de misselijkheid een beetje wegtrekt, kunt u een nieuw reistablet nemen.

Eten

Probeer de dag voordat u aan boord gaat van een rondvaartboot geen voedsel te nemen waar u mogelijk niet tegen kunt en probeer de voorgaande avond ook niet teveel alcohol te nuttigen. Aan boord van een schip met buikloop of een kater is geen geslaagde combinatie!

Veel plezier op uw boottrip!
© 2009 - 2024 Dekonink, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het eiland GozoNiet ver van Malta liggen nog twee eilandjes die bij deze staat behoren: Gozo en Comino. Over Comino kunnen we kort zijn…
Comino bij Malta: thuisbasis Maltheser riddersHet miniscule eiland Comino (genoemd naar het smakelijke komijnzaad) ligt in de buurt van Malta. Het meet ruim 3 vierkan…
Malta in een korte samenvattingMalta in een korte samenvattingMalta is een klein dwergstaatje gelegen in de Middellandse Zee ten zuiden van Italië welke bestaat uit drie bewoonde eil…
Malta, Gozo en CominoHet drietal Malta, Gozo en Comino vormt gezamenlijk met nog een aantal kleine onbewoonde eilanden de republiek Malta. To…

Het Colosseum: Mooi stuk oud RomeHet Colosseum: Mooi stuk oud RomeRome is een prachtige stad waar oudheid en nieuwigheid elkaar ontmoeten. Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen Rome. In…
Ondergronds Maastricht: stad van mergel, grotten, kazemattenOndergronds Maastricht: stad van mergel, grotten, kazemattenMaastricht verkennen kan op eigen houtje, aan de hand van een plattegrond. Om een indruk te krijgen en de stad eerst een…
Bronnen en referenties
  • Foto's zijn gemaakt door schrijver Dekonink. Deze afbeeldingen mogen niet worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van de maker.
Dekonink (32 artikelen)
Laatste update: 30-03-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.