Disneyland Parijs - Attracties Fantasyland

Disneyland Parijs - Attracties Fantasyland Fantasyland is 1 van de 5 landen in Disneyland Parijs. Fantasyland is voornamelijk gericht op klassieke sprookjes en Disneyklassiekers. Dit gedeelte van Disneyland Parijs is vooral gericht op kleine kinderen en hun ouders. Attracties zoals Peter Pan's Flight, Pinocchio's Daring Journey, etc. zijn te vinden in Fantasyland. Het land bedraagt op dit moment 14 attracties.

Fantasyland

In Fantasyland zijn er op dit moment 14 attracties te bezichtigen. Hieronder zal een beschrijving worden weergegeven van alle 14 de attracties binnen Frontierland.

Het kasteel van Doornroosje

Het kasteel van Doornroosje is in Disneyland Parijs het middelpunt en symbool van het park. In het kasteel bevindt zich een doorloopattractie van het verhaal van Doornroosje. Het verhaal wordt uitgebeeld door heel het kasteel op onder andere wandkleden, glas in lood en sculpturen. Naast deze attractie bevind zich in de kelder van het kasteel een grote draak van 27 meter lang. Deze draak leeft echt en zorgt voor spanning en angst bij de kleinere kinderen onder ons. Hiernaast zijn er nog twee winkeltjes te vinden in het kasteel. De één verkoopt kerstartikelen en het andere winkeltje verkoopt figuurtjes van glas.

Sneeuwwitje en de zeven Dwergen

Sneeuwwitje en de zeven Dwergen is een attractie waarbij je door middel van een transportsysteem langs verschillende scènes van de film komt. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende scènes:
 • Het verhaal begint bij het binnenkomen van het huis van de 7 Dwergen waarbij het deuntje van de 'Silly Song' op de achtergrond te horen is.
 • Sneeuwwitje beklimt met haar dierenvriendjes een trap in het huis van de 7 Dwergen naar de 2e etage.
 • De 7 Dwergen zingen het liedje 'Silly Song' gespeeld door middel van verschillende instrumenten.
 • De boze koningin komt te voorschijn en zegt dat ze snel de mooiste van het land zal zijn.
 • De mijn van de 7 Dwergen vol met juwelen wordt binnen gereden.
 • Daarna gaan zij het kasteel van de boze koningin binnen die voor de spiegel staat en vraag wie het mooiste van het land is. Daarna draait ze zich om naar het publiek en is vermomd als een heks.
 • In het kasteel zien ze de heks een giftig drankje produceren waarmee ze de appel vergiftigd.
 • Daarna gaat ze met een bootje naar het bos om de appel te overhandigen aan Sneeuwwitje.
 • De 7 Dwergen gaan de heks achterna en vinden haar op de grote berg. Hier probeert de heks een grote rots naar beneden te rollen die de 7 Dwergen moet pletten.
 • Daarna wordt de heks geraakt door de bliksem en overlijd.
 • Als laatste kust de prins Sneeuwwitje en ze leven nog lang en gelukkig.

Peter Pan's Flight

Peter Pan's Flight is een attractie waarbij je door middel van een transportsysteem langs verschillende scènes van de film komt. De scène begint met Wendy, Michael en John in hun bed waar ze de schaduw van Peter Pan op de muur zien. Nadat Peter Pan hun gevraagd heeft om mee te gaan vliegen ze met hun bedden over Londen. Je ziet de kleine gebouwen verlicht onder je door bewegen. Daarna vliegen ze langs schitterende sterren naar Neverland. Er is een mooi overzicht van het landschap van Neverland te zien (indianen dorp, doodshoofd rots, gloeiende vulkaan, etc. Ook verschillende karakters in Neverland laten zich zien. Dit zijn onder andere Kapitein Haak, Meneer Smee, Tinkerbell, Tik-Tok de krokodil, etc.
De rit duurt ongeveer 3 minuten en de gondel waar de mensen in kunnen stappen bied plaats aan 6 personen.

Disneyland Railroad - Fantasyland Depot

Op het traject van Disneyland Railroad rijden 4 treinen. Deze treinen rijden een grote ronde rond het park en stoppen op 4 stations. Bezoekers van het park kunnen deze treinen gebruiken als transportmiddel voor het bezoeken van de verschillende attracties. Daarnaast is een ritje in de Disneyland Railroad al een attractie op zich. Je krijgt vanuit de trein een geweldige indruk hoe groot het park is. Daarnaast kom je op plekken die je zelf wellicht zal moeten overslaan omdat je daar alleen met de 4 treinen kan komen. De topsnelheid van de treinen bedraagt ongeveer 27km/h en een ritje door het park duurt ongeveer 20 minuten.

Alice's Labyrinth

Alice's Labyrinth is een doolhofattractie. Het labyrint herbergt verschillende sc`enes uit de film Alice in Wonderland. Het doolhof bestaat uit twee delen. In het eerste deel bevinden zich de beginscènes van de film en in het tweede deel bevinden zich de slotscènes. Aan het eind van het tweede deel kom je uit bij het kasteel van de Hartenkoningin waarna je het doolhof kan verlaten.

Storybook Land Canal Boats

De storybook Land Canal Boats is een bootattractie waarbij je langs verschillende scènes uit verschillende Disneyfilms vaart. Hieronder vind je een overzicht van de scènes die je tegen kan komen tijdens dit gezellige boottochtje:
 • De mijn van de 7 Dwergen en het huis van Sneeuwwitje bij de 7 Dwergen.
 • Het peperkoekhuisje van 'Babes in the Woods'.
 • Rapunzel in de hoge toren.
 • De oude molen.
 • Het kasteel van prins Eric uit de kleine zeemeermin.
 • De Griekse tempel en de berg Olympus uit Fantasia.
 • Besneeuwde landschappen uit Peter en de Wolf.
 • De 'nacht op Bald Mountain' uit Fantasia.
 • De grot der wonderen uit Aladdin.
 • Het zwaard in de steen.
 • Belle's dorp en het kasteel van het Beest.
 • De stad Emerald en het kasteel van de heks uit de Wizord of Oz.

Dumbo the Flying Elephant

Dumbo the Flying Elephant is een carouselattractie. De 16 karretjes hebben de vorm van Dumbo en zijn bevestigd aan 16 armen. De karretjes kunnen door middel van een joystick omhoog en omlaag bestuurd worden.

Mad Hatter's Tea Cups

Mad Hatter's Tea Cups is een draaiende attractie waarbij 18 verschillende theekopjes op 3 draaischijven zijn bevestigd. De attractie draait afzonderlijk van de 3 draaischijven rond. De theekopjes kunnen zelf nog rond gedraaid worden door het draaiwiel wat bevestigd is in het midden van elke theekop.

Casey Jr. Circus Train

Casey Jr. Circus Train is een achtbaanattractie. Het parcours geeft een beeld van verschillende miniatuursc`enes uit verschillende Disneyfilms. De trein is gebaseerd op de trein uit de film van Dumbo the Flying Elephant. Zo bestaan de karretjes uit een apenkooi, kooi voor wilde dieren, wagon voor de circusdirecteur, etc.

Weetjes:
Ritduur = 2 minuten
Aantal voertuigen = 2
Topsnelheid = 45km/h
Maximale hoogte van het parcours = 3 meter

It's a small world

In deze attractie maak je kennis met verschillende landen en culturen in de Wereld. Daarnaast maak je kennis met de kijk van Walt Disney op wereldvrede. Door middel van bootjes verplaats je langs allerlei zalen waarin verschillende continenten worden uitgebeeld.

Weetjes:
Ritduur = 9 minuten
Aantal voertuigen = 24
Passagiers per voertuig = 22

Het avontuur van Pinokkio

Tijdens deze rit bevind je, je in houten karretjes die je langs verschillende scènes uit de film van Pinokkio brengen. Verschillende scènes waaronder het veranderen in een ezel, gevangen genomen worden door Stromboli en het veranderen in een echte jongen komen allemaal voorbij.

Weetjes:
Ritduur = 2 minuten
Aantal voertuigen = 18
Passagiers per voertuig = 2

Le Carrousel de Lancelot (draaimolen)

Deze draaimolen is met zijn 16,6 diameter één van de grootste draaimolens in Europa. Tijdens de rit wordt het verhaal van Lancelot verteld. Op één van de 86 paarden kan je plaats nemen om te genieten van de vele Disneyliedjes die gespeeld worden.

Le Théatre du Chateau en Fantasy Festival Stage (theaters)

In dit theater en podium kan je verschillende voorstellingen/ontmoetingen verwachten van al je bekende en minder bekende Disneyfiguren.

Lees verder

© 2011 - 2024 Jerommeke31, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Achtbanen in het pretpark Disneyland ParijsAchtbanen in het pretpark Disneyland ParijsDisneyland Parijs is een Frans pretpark met veel verschillende attracties. Naast familieattracties, speeltuinen en resta…
Disney Treasures: Disneyland USADisney Treasures: Disneyland USADisneyland, waarschijnlijk heeft u er al wel eens van gehoord. Het is een zeer groot pretpark dat bedacht is door The Wa…
Geheimen en weetjes van Disneyland ParijsGeheimen en weetjes van Disneyland ParijsDisneyland Paris werd in 1992 geopend onder de naam Euro Disney. Het resort omvat twee pretparken, een uitgaansgebied en…
Vervoer naar DisneylandDisneyland Parijs is een veel bezocht themapark dat bekend is over heel de wereld. Het is er genieten voor jong en oud.…

Brunssum: een rustig, spiritueel blotevoetenpad!Brunssum: een rustig, spiritueel blotevoetenpad!Wie houdt van rustige blotevoetenpaden moet beslist eens naar het Blote Voetenpad van Brunssum in Nederland gaan. Het is…
Lone Pine SanctuaryHet Lone Pine Sanctuary is het eerste en grootste Koala reservaat ter wereld. Heeft u altijd gedroomd van het het aaien…
Jerommeke31 (92 artikelen)
Gepubliceerd: 23-09-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.