Disneyland Parijs - Attracties Discoveryland

Disneyland Parijs - Attracties Discoveryland Disneyland Parijs is wellicht het meest bekende attractiepark van Europa. Het heeft 5 verschillende landen die verschillende attracties aanbieden. De 5 landen zijn: Main street USA, Frontierland, Fantasyland, Adventureland en Discoveryland. Er is in elk land rekening gehouden met alle leeftijdsgroepen. Er zijn verschillende attracties voor verschillende leeftijden aanwezig waardoor je in elke land aan je trekken komt.

Attracties Discoveryland

In Discoveryland vind je voornamelijk attracties die gericht zijn op de toekomst. Veel attracties zijn voornamelijk fantasieën die in werkelijkheid niet haalbaar zijn. Toch zijn veel ideeën van Disney gericht op de hedendaagse ruimtevaart en technologie. In Discoveryland bevinden zich 8 attracties die hieronder afzonderlijk van elkaar worden beschreven.

Buzz Lightyear Laser Blast

Deze attractie is sinds 2006 aan Discoveryland toegevoegd. In deze attractie moet je Buzz Lightyear helpen om het heelal te beschermen tegen de duivelse keizer Zurg. Je gaat met een mede ruimteranger aan boord van een cruiser. Jou doel is om al het speelgoed in het heelal te verdedigen door alle doelwitten te raken met je laserpistool. De cruiser kan 360 graden draaien zodat je in staat bent om alle 88 doelwitten persoonlijk uit te schakelen. Na afloop kan je kijken wat je score is en wat voor rang ze hieraan hebben overgehouden. De attractie is voor elke leeftijd toegankelijk en bedraagt een lengte van ongeveer 164 meter.

Scores en rangen:
 • tussen 0 en 1000 punten = Ster cadet
 • tussen 1001 en 10,000 = Space Ace
 • tussen 10,001 en 100,000 = Piloot
 • tussen 100,001 en 300,000 = Ruimtescout
 • tussen 300,001 en 600,000 = Ranger 1e klas
 • tussen 600,001 and 999,999 = Commandant
 • Wanneer je meer dan 999.999 punten hebt behaald draag je de titel Galactische held.

Orbiton - Machines Volantes

Orbiton is een attractie die te vergelijken is met "Dumbo de vliegende olifant" in Fantasyland. Je vliegt op 18 meter hoogte door de ruimte, langs de planeten en asteroïden en je kunt zelf bepalen welke hoogte je wilt behalen. Dit kan je besturen doormiddel van een hendeltje wat bevestigd is in het ruimteschip. Er zijn 12 ruimteschepen en per ruimteschip kunnen er 2 personen plaats nemen. De rit duurt 2 minuten met een uitzicht over heel Discoveryland.

Disneyland Paris Railroad - Discoveyland station

Op het traject van Disneyland Railroad rijden 4 treinen. Deze treinen rijden een grote ronde rond het park en stoppen op 4 stations. Bezoekers van het park kunnen deze treinen gebruiken als transportmiddel voor het bezoeken van de verschillende attracties. Daarnaast is een ritje in de Disneyland Railroad al een attractie op zich. Je krijgt vanuit de trein een geweldige indruk hoe groot het park is. Daarnaast kom je op plekken die je zelf wellicht zal moeten overslaan omdat je daar alleen met de 4 treinen kan komen. De topsnelheid van de treinen bedraagt ongeveer 27km/h en een ritje door het park duurt ongeveer 20 minuten.

De 4 treinen:
 • W.F. Cody (vernoemd naar de echte naam van Buffalo Bill)
 • C.K. Holliday (vernoemd naar de man achter de treinmaatschappij)
 • George Washington (vernoemd naar de voormalige president van U.S.A.)
 • Eureka (vernoemd naar het woord wat mijnwerkers gebruikte wanneer ze goud hadden ontdekt)

De 4 stations:
 • Main Street U.S.A.
 • Frontierland
 • Fantasyland
 • Discoveryland

Star Tours 2

Star Tours is een sensationele rit door het heelal met al de bekende figuren uit de Star Wars films. Zo kom je R2D2 en C-3PO tegen die zoals gebruikelijk hun geweldige humor niet onder stoelen of banken steken. Je gaat met de Starspeeder 3000 een rit maken door het heelal waarbij je langs de Maan van Endor komt, door een asteroïdenveld kruist, de gevechten tussen de rebellen en Darth Vader meemaakt en uiteindelijk de Death Star vernietigd. Deze prachtige attractie zorgt voor een geweldig avontuur voor jong en oud.

Captain EO (3D-film)

Captain EO is een 3D film met Michael Jackson in de hoofdrol. Deze korte film is exclusief gemaakt voor de Disney parken over de hele wereld. In 1998 werd de film vervangen door 'Honey I Shrunk The Audience'. Na het overlijden van Michael Jackson is er besloten dat Captain EO (2010) weer terug komt in Disneyland Parijs.

De film gaat over Captain EO en zijn crew die op een planeet terecht komen waar een duivelse meesteres de scepter zwaait. Captain EO en zijn crew zorgen ervoor dat er op deze duistere planeet weer kleur, geluk en vrolijkheid komt door middel van muziek, dans en licht.

Les Mystères du Nautilus

Deze (doorloop)attractie is gebaseerd op het historische verhaal van Jules Verne '20.000 mijlen onder zee'. In het schip van kapitein Nemo maak je een tocht die je brengt langs de verschillende delen van het schip. Alle delen van het schip zijn zo nagemaakt, dat je het gevoel hebt door een echte onderzeeër te lopen. Aan het eind van de attractie kom je in de hut van kapitein Nemo waar je wordt aangevallen door een enorme octopus. Hoewel het een spannende en gevaarlijke aanval is kom je er zonder kleerscheuren uit.

Space Mountain: Mission 2

Space Mountain Mission 2 is een voorganger op de originele Space Mountain die geopend werd in 1995. Na een opknapbeurt gingen de deuren van Space Mountain Mission 2 in 2005 weer open. Het thema is de voornaamste verandering die heeft plaats gevonden. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers meer worden meegenomen in het avontuur. Het avontuur is gebaseerd op het verhaal From Earth to the Moon. Hierin gaan ruimtevaarders met een grote raket naar de maan en weer terug naar de aarde.

De originele attractie begint met een lange wandelroute richting de attractie. Je wordt hier klaar gemaakt voor je avontuur naar de ruimte. Je neemt met 2 personen, naast elkaar, plaats in een karretje. Deze wordt afgeschoten als een raket en je maakt verschillende loopings en snelle scherpe bochten door het heelal. In die tussentijd passeer je verschillende sterrenstelsels en ruimtemijnen om uiteindelijk tot de eindbestemming te komen. De maan! De karretjes remmen af en langzaam merk je dat de terugreis in gang wordt gezet richting de aarde.

De ruimtereis die je met Space Mountain Mission 2 maakt is de grootste verandering die heeft plaats gevonden ten opzichte van de originele Space Mountain. Het verschil is dat je in het begin dieper in de raket zit waardoor de lancering anders is. Je maakt verschillende loopings en gaat snel door scherpe bochten. Dit vindt plaats in een ander gedeelte van het heelal. De spanning tijdens de reis is in vergelijking met de oude versie veel meer aanwezig. Er lijkt veel meer actie plaats te vinden dan vroeger het geval was. Dit maakt de Mission 2 een spectaculaire attractie die niet meer te vergelijken is met de oude versie van Space Mountain.

Weetjes:
 • De Space Mountain Mission 2 haalt een topsnelheid van wel 70 km/h.
 • De rit duurt 2:27 min.
 • Er zijn 5 treinen beschikbaar die ieder 24 personen kunnen vervoeren.
 • De lengte van de achtbaan is ongeveer 1000 meter.
 • Je moet minstens 1.40 meter hoog zijn om deze attractie te mogen betreden.

Autopia

Met Autopia maak je een rondrit in jaren 60 auto's op een rails. Er bestaan 5 banen en de tijden kunnen variëren van 7 tot 9 minuten. Er kan tijdens het rijden met een bepaalde marge gestuurd worden. Daarnaast kan er tot een bepaalde hoogte de snelheid bepaald worden. De attractie is meer voor de jongere kinderen die voor het eerst een autoritje willen maken in een auto die bijna echt lijkt.

Lees verder

© 2011 - 2024 Jerommeke31, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Achtbanen in het pretpark Disneyland ParijsAchtbanen in het pretpark Disneyland ParijsDisneyland Parijs is een Frans pretpark met veel verschillende attracties. Naast familieattracties, speeltuinen en resta…
Geheimen en weetjes van Disneyland ParijsGeheimen en weetjes van Disneyland ParijsDisneyland Paris werd in 1992 geopend onder de naam Euro Disney. Het resort omvat twee pretparken, een uitgaansgebied en…
Rustige momenten in DisneylandDisneyland Parijs is ten alle tijden wel een druk bezocht park te noemen. De wachtrijen kunnen oplopen tot soms meer dan…
Disney Treasures: Disneyland USADisney Treasures: Disneyland USADisneyland, waarschijnlijk heeft u er al wel eens van gehoord. Het is een zeer groot pretpark dat bedacht is door The Wa…

Kolmårdens dierenpark, een leuk familie-uitje in ZwedenKolmårdens dierenpark, een leuk familie-uitje in ZwedenVlakbij het Zweedse Norrköping, in het oosten van Zweden, ligt Kolmårdens djurpark, oftewel dierenpark Kolmården. Dit is…
Marineland in Antibes (Zuid-Frankrijk)Marineland in Antibes (Zuid-Frankrijk)Aan de Franse Cote d’Azur is een groot dolfinarium te vinden, Marineland. Dit park huisvest veel soorten zeezoogdieren z…
Jerommeke31 (92 artikelen)
Laatste update: 31-08-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.