Marineland in Antibes (Zuid-Frankrijk)

Marineland in Antibes (Zuid-Frankrijk) Aan de Franse Cote d’Azur is een groot dolfinarium te vinden, Marineland. Dit park huisvest veel soorten zeezoogdieren zoals tuimelaar dolfijnen, orka’s, ijsberen en daarnaast ook nog veel andere diersoorten.

Algemene informatie

Marineland werd in 1970 geopend. Het park is niet het hele jaar door open voor bezoekers, in de maand januari is het park gesloten. De exacte openingstijden zijn op de website van het park te vinden (marineland.fr). Het park is eigendom van Parques Reunidos, die naast dit park nog veel andere parken bezit.

De dieren & verblijven

Orka’s

Momenteel verblijven er vijf orka’s in Marineland, waarvan er 4 in het park zijn geboren. De oudste orka is in 1982 in IJsland gevangen. Op 16 maart 2011 werd de jongste orka geboren, wiens vader (via kunstmatige inseminatie) een orka uit het SeaWorld park in San Diego is. De orka’s leven sinds 2000 in een complex van vijf bassins dat ongeveer 44 miljoen liter water bevat en daarmee het grootste orkabassin ter wereld is. De bassins hebben een diepte van 5 tot 11 meter. Het water in het bassin wordt vanuit de Middellandse zee gepompt. Voorheen werden de orka’s in het huidige tuimelaar showbassin gehuisvest. Er worden dagelijks show geven met de orka’s. Meestal zijn dat twee shows per dag en wordt daar in het hoogseizoen ook een avondshow aan toegevoegd.

Tuimelaar dolfijnen (showbassin)

Het showbassin van de tuimelaars bestaat uit één groot ovaalvormig bassin en twee kleinere bassins erachter. Voorheen leefden de orka’s in dit bassin. Dagelijks worden meerdere shows gegeven en in het hoogseizoen is er ook een avondshow.

Tuimelaar dolfijnen (lagune)

De lagune werd in 2005 geopend. Er worden hier enkele tuimelaars gehouden die meedoen aan interactieve programma’s met bezoekers. Tegen betaling kunnen bezoekers in een speciaal pak tot hun middel het water in en onder begeleiding van een trainer contact maken met de dieren.

IJsberen

In 2010 werd een nieuw verblijf geopend in Marineland, waarmee Marineland een nieuw diersoort in de collectie kon toevoegen. Twee jonge ijsberen kwamen vanuit een Duits dierenpark, Flocke een vrouwtje en Rasputin een mannetje. Het verblijf bestaat uit drie delen en biedt de dieren de mogelijkheid om te zwemmen en één van de waterpartijen. Bezoekers kunnen de dieren door een glaswand ook onderwater bekijken. Een bijzondere toevoeging aan het verblijf is een grot met sneeuw.

Zeeleeuwen

In dit park worden drie soorten zeeleeuwen gehouden, Californische zeeleeuwen, Patagonische zeeleeuwen en Steller zeeleeuwen. De dieren worden in verschillende verblijven gehouden, waaronder in een bassin waar shows worden gegeven met een aantal dieren. In 2007 arriveerde twee mannelijke Steller zeeleeuwen in het park, die voorheen in het Dolfinarium in Harderwijk leefden.

Zeeberen

In een apart gedeelte van de lagune waar ook enkele tuimelaars verblijven zitten een aantal zeeberen. Met deze dieren worden ook interactieve programma’s met bezoekers gedaan.

Pinguïns

Dit park heeft meerdere soorten pinguïns, verdeeld over twee verblijven. De soorten die in dit park voorkomen zijn koningspinguïns, macaroni-pinguïns, rotspinguïns, ezelspinguïns en humboldt pinguïns. Er zijn twee plaatsen waar pinguïns te zien zijn, in het overdekte ‘Antarctica verblijf’ en in een buitenverblijf. In beide verblijven zijn de dieren zowel boven water als onderwater door een glaswand zichtbaar voor bezoekers.

Aquarium

In het aquarium zijn vele soorten vissen te zien. Er is een tunnel door een haaienverblijf en ook schildpadden zijn te bezichtigen.
© 2011 - 2024 Sunicro, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Marineland, Antibes – Le must de la Côte d’AzurMarineland is een groot themapark/dolfinarium in de Antibes aan de Côte d’Azur in Frankrijk. Je kan er onder andere orka…
SeaWorld in de Verenigde StatenEr zijn in Amerika drie SeaWorld pretparken te vinden die vooral bekend staan om hun tuimelaar dolfijnen, beloega’s en o…
Blackfish; orka's in gevangenschapBlackfish; orka's in gevangenschapBlackfish is een aangrijpende documentaire uit 2013 die het verhaal van Tilikum, een orka die in gevangenschap leeft, ve…
De orka, Killer whaleDe orka, Killer whaleDe orka wordt ook wel ‘killer whale’ genoemd. Al is het eigenlijk helemaal geen walvis, maar een dolfijn. Het is de groo…

Disneyland Parijs - Attracties DiscoverylandDisneyland Parijs - Attracties DiscoverylandDisneyland Parijs is wellicht het meest bekende attractiepark van Europa. Het heeft 5 verschillende landen die verschill…
Wat doen bij slecht weer? Overzicht indoor-pretparken!Gisteren nog een bezoekje naar een pretpark gepland en dat valt vandaag in het water door het regenweer? Iedereen zal zo…
Sunicro (6 artikelen)
Gepubliceerd: 14-08-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.