Disneyland Parijs - Attracties Frontierland

Disneyland Parijs - Attracties Frontierland Frontierland is 1 van de 5 landen in Disneyland Parijs. Frontierland is voornamelijk gericht op het Wilde Westen van Amerika. Frontierland grenst aan Adventureland en Main Street U.S.A. en is verbonden met de Central Plaza, waarin de attratcie Legends of the Wild West te vinden is. Op dit moment zijn er Frontierland 10 attracties te bezichtigen.

Frontierland

In Frontierland zijn er op dit moment 10 attracties te bezichtigen. Hieronder zal een beschrijving worden weergegeven van alle 10 de attracties binnen Frontierland.

Legends of the Wild West

De attractie bevindt zich bij Fort Comstock aan het begin van Frontierland. Legend of the Wild West is een doorloopattractie met verschillende scènes waarin wassenbeelden een verhaal vertellen over het Wilde Westen.

Scenes of Legends of the Wild West:
 1. Bij het betreden van het fort kom je de 1e scène tegen. Deze scène beeld de heersende goudkoorts uit die lange tijd in het Wilde Westen heeft geheerst. Je ziet allerlei attributen en personages die iets vertellen over het zware en harde leven van een goudzoeker.
 2. De 2e scène bevindt zich boven in het fort. Het beeld een gevangenis af met een gevangene erin. In het kantoortje van de sheriff bevinden zich talloze gezocht-posters van bandieten in het Wilde Westen.
 3. In de 3e scène wordt het jagersleven afgebeeld. In het gebouwtje liggen enkele geweien van herten die de jacht symboliseren. In het gebouw bevinden zich verrekijkers waarmee je een beeld krijgt over heel Frontierland en de indianententen die rondom het fort staan.
 4. De 4e scène bevindt zich onder in het gebouw. Hier wordt de pionier Davy Crockett afgebeeld. De verhalen van Davy Crockett zijn de basis geweest voor Frontierland. Als je verder naar beneden gaat kom je Buffalo Bill tegen. Buffalo Bill was een bekend personage die met zijn shows rondtrok door het Wilde Westen.
 5. De laatste scène bevindt zich af net buiten het fort. Hier kan je de indianententen bezichtigen waar zo nu en dan een rookpluim uit komt. Hierna kom je bij de uitgang van Legend of the Wild West.

Big Thunder Mountain

Big Thunder Mountain is een achtbaan met mijntreinen met als thema het Wilde Westen. Het verhaal gaat dat de Big Thunder Mountain een vervloekte indianenberg is. De goudzoekers vertrokken na een natuurramp uit het gebied van Big Thunder Mountain. Na een lange tijd kwam men erachter dat de mijntreinen, die achter gelaten waren, zonder machinist door de bergen reden.

Weetjes:
 • Topsnelheid bedraagt 65km/h
 • De lengte van de achtbaan is 1500 meter
 • De baanhoogte is 22 meter
 • De ritduur is 4 minuten en 5 seconde
 • Er rijden 5 treinen op de Big Thunder Mountain

Phantom Manor

Phantom Manor is een attractie die te vergelijken is met Carnaval Festival in de Efteling. Phantom Manor is een spookhuis waarin Henry Ravenswood en zijn vrouw Martha rondspoken na te zijn overleden door een aardbeving die het stadje Thunder Mesa trof. Ze lieten hun enige dochter Melanie achter. Nadat Melanie verloofd was geraakt met een jongeman, waren ze van plan om het stadje te verlaten en ergens anders te gaan wonen. Dit vond Henry geen goed idee, waarna hij de jongeman, 1 dag voor zijn huwelijk met Melanie, heeft opgehangen. Sindsdien wacht Melanie nog steeds op haar verloofde.

Weetjes:
 • Topsnelheid bedraagt 4,8km/h
 • De lengte van de achtbaan is 440 meter
 • De ritduur is 6 minuten
 • Er zijn 131 karretjes. In elk karretje kunnen 2 personen.

Thunder Mesa Riverboat Landing

Deze attractie bedraagt twee stoomboten. De Mark Twain stoomboot en de Molly Brown stoomboot. Het is mogelijk als passagier plaats te nemen op één van deze 2 stoomboten om een rondvaart te maken rondom Big Thunder Mountain. Daarnaast krijg je een mooi uitzicht op verschillende andere attracties die zich bevinden in Frontierland.

Rustler Roundup Shootin' Gallery

De Rustler Roundup Shottin Gallery zijn verschillende schiettenten. Met een geweer uit de jaren van het Wilde Westen moet je proberen om kleine schietschijven te raken. Deze attractie is voor zowel jong als oud toegankelijk.

River Rogue Keel Boats

De Rover Rogue Keel Boats zijn 10 meter lange boten die op het water dicht langs de oevers varen. Hierdoor krijg je een goede indruk van de verschillende attracties die je voorheen alleen van een afstand kon bekijken. Er zijn twee verschillende boten. De Coyote en de Raccoon bieden plaats aan ongeveer 40 mensen per boot. Een tochtje met één van deze twee boten duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.

Pocahontas Indian Village

Pocahontas Indian Village is een grote speeltuin voor de wat jongere kinderen. Als ouders even willen ontspannen is dit de perfecte plaats om de kinderen even te laten ravotten. De speeltuin is ingericht zoals in de film van Pocahontas. Er zijn verschillende klimtoestellen, schommels, hangbruggen, etc. aanwezig.

Woody's Roundup Village

Woody's Roundup Village is een ontmoetingsplaats voor al je favoriete Pixar vriendjes. Hier kan je met je favoriete personage op de foto. Deze kan je aflaten drukken op ouderwets fotopapier als een mooi aandenken voor thuis.

The Chaparral Theater

The Chaparral Theater is een groot podium in Frontierland waar verschillende voorstellingen worden gegeven. Voorstellingen met al je favoriete Disneyfiguren staan dagelijks op het programma.

Disneyland Railroad - Frontierland Depot

Op het traject van Disneyland Railroad rijden 4 treinen. Deze treinen rijden een grote ronde rond het park en stoppen op 4 stations. Bezoekers van het park kunnen deze treinen gebruiken als transportmiddel voor het bezoeken van de verschillende attracties. Daarnaast is een ritje in de Disneyland Railroad al een attractie op zich. Je krijgt vanuit de trein een geweldige indruk hoe groot het park is. Daarnaast kom je op plekken die je zelf wellicht zal moeten overslaan omdat je daar alleen met de 4 treinen kan komen. De topsnelheid van de treinen bedraagt ongeveer 27km/h en een ritje door het park duurt ongeveer 20 minuten.

Lees verder

© 2011 - 2024 Jerommeke31, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Achtbanen in het pretpark Disneyland ParijsAchtbanen in het pretpark Disneyland ParijsDisneyland Parijs is een Frans pretpark met veel verschillende attracties. Naast familieattracties, speeltuinen en resta…
Geheimen en weetjes van Disneyland ParijsGeheimen en weetjes van Disneyland ParijsDisneyland Paris werd in 1992 geopend onder de naam Euro Disney. Het resort omvat twee pretparken, een uitgaansgebied en…
Rustige momenten in DisneylandDisneyland Parijs is ten alle tijden wel een druk bezocht park te noemen. De wachtrijen kunnen oplopen tot soms meer dan…
Disney Treasures: Disneyland USADisney Treasures: Disneyland USADisneyland, waarschijnlijk heeft u er al wel eens van gehoord. Het is een zeer groot pretpark dat bedacht is door The Wa…

Brunssum: een rustig, spiritueel blotevoetenpad!Brunssum: een rustig, spiritueel blotevoetenpad!Wie houdt van rustige blotevoetenpaden moet beslist eens naar het Blote Voetenpad van Brunssum in Nederland gaan. Het is…
Lone Pine SanctuaryHet Lone Pine Sanctuary is het eerste en grootste Koala reservaat ter wereld. Heeft u altijd gedroomd van het het aaien…
Jerommeke31 (92 artikelen)
Gepubliceerd: 15-09-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.