Achtbanen in het pretpark Disneyland Parijs

Achtbanen in het pretpark Disneyland Parijs Disneyland Parijs is een Frans pretpark met veel verschillende attracties. Naast familieattracties, speeltuinen en restaurants zijn er ook achtbanen in het park. Disneyland Parijs bestaat uit twee verschillende themaparken. In beide parken bevinden zich achtbanen. Anno 2020 zijn de achtbanen van Disneyland Parijs de Hyper Space Mountain, Big Thunder Mountain, Indiana Jones et le Temple du Péril en de RC Racer.

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is een pretpark in Frankrijk. Het pretpark ligt dichtbij de hoofdstad Parijs in de plaats Marne-la-Vallée. Disneyland Parijs heeft twee themaparken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Disneyland heeft veel verschillende soorten attracties. Er zijn bijvoorbeeld familieattracties, achtbanen, speeltuinen, winkels en restaurants. Daarnaast is het ook mogelijk om Disneyfiguren te ontmoeten op speciaal aangegeven plaatsen in het park. Disneyland Parijs heeft daarnaast rondom het park verschillende hotels waar gasten van het park kunnen overnachten. Toeristen komen vanuit de hele wereld om het park te bezoeken.

Disneyland Park

Het Disneyland Park was het eerste themapark van Disneyland Parijs en dit park is op 12 april 1992 geopend. Het Disneyland Park heeft vijf themagebieden, namelijk Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. In het themagebied Main Street USA zijn hoofdzakelijk winkels en eetgelegenheden te vinden. Het themagebied Frontierland is helemaal ingericht naar het wilde westen. In het themagebied Adventureland draait het om de jungle. In het themagebied Fantasyland wonen alle bekenden sprookjesfiguren. Tot slot heeft het themagebied Discoveryland een futuristische uitstraling.

Walt Disney Studios Park

Walt Disney Studios Park werd op 16 maart 2002 geopend. Dit themapark ligt naast het Disneyland Park. Het Walt Disney Studios Park heeft vier themagebieden: Front Lot, Toon Studios, Production Courtyard en Backlot. Het themagebied Front Lot is ingericht in Hollywood stijl. Het themagebied Toon Studios is gericht op tekenfilms. Het themagebied Production Courtyard is op zo'n manier ingericht dat het lijkt alsof de bezoeker achter de schermen is in Hollywood. In 2020 wordt het themagebied Backlot omgebouwd tot Marvel Land en krijgt als thema Iron Man.

Achtbanen Disneyland Parijs

Disneyland heeft anno 2020 vijf achtbanen en de achtbanen zijn verspreid over verschillende themagebieden. De verschillende achtbanen zijn erg divers en hebben verschillende thema's.

Hyper Space Mountain

Het thema van de Hyper Space Mountain is Star Wars. In de attractie racet de inzittende naar de planeet Jakku. De Hyper Space Mountain heeft twee missies gehad en de eerste missie opende op 1 juni 1995. De tweede missie werd geopend op 9 april 2005. Het verhaal achter de tweede missie is dat de inzittende wordt afgeschoten naar de maan. De karretjes worden afgeschoten en gaan twee keer over de kop. Tijdens de gehele rit horen de inzittenden geluiden over de missie. De snelheid van de achtbaan is 71 km/h en de lengte van de achtbaan is 1000m. De Hyper Space Mountain bevindt zich in het Disneyland Park en ligt in het themagebied Discoveryland.

Big Thunder Mountain

Het thema van de Big Thunder Mountain is het wilde westen. De Big Thunder Mountain is geopend op 12 april 1992. De inzittende gaat tijdens de rit door verschillende tunnels en een waterval heen. Daarnaast razen de karretjes ook over een krakende brug. De snelheid van de achtbaan is 65km/h en de lengte van de baan is 1500m. De big Thunder Mountain bevindt zich in het Disneyland Park en ligt in het themagebied Frontierland.

Crush Coaster

Het thema van de Crush Coaster is gebaseerd op de film Finding Nemo. De Crush Coaster is geopend op 9 juni 2007. Het karretje waar de inzittende in zit is een schildpad die draaiend door de baan gaat. Er kunnen in totaal vier personen in een karretje. Deze achtbaan bevat geen loopings. De snelheid van de rit is 60 km/h en de de lengte van de baan is 553 m. De Crush Coaster bevindt zich in het Walt Disney Studios Park en ligt in het themagebied Toon Studios.

Indiana Jones et le Temple du Péril

Het thema van de Indiana Jones et le Temple du Péril is gebaseerd op de film Indiana Jones. De achtbaan is geopend op 30 juli 1993. De inzittende rijdt in een op hol geslagen mijnkarretje. De achtbaan bevat ook een looping. Deze achtbaan was de eerste met een looping in beide parken van Disneyland Parijs. De snelheid van de rit is 47 km/h en de lengte is 600m. De Indiana Jones et le Temple du Péril bevindt in het Disneyland Park en ligt in het themagebied Adventureland.

RC Racer

Het thema van de RC Racer is Toy Story. De RC Racer is geopend op 17 augustus 2010. De RC Racer is een halfpipe-attractie, de baan heeft aan elk uiteinde twee opstaande randen. De attractie heeft een snelheid van 80 km/h en de lengte van de baan is 70m. De RC Racer bevindt zich in het Walt Disney Studios Park en ligt in ligt in het themagebied Toon Studios.

Overzicht attracties

AttractieSnelheidLengteLigging
Hyper Space Mountain71 km/h1000 mDiscoveryland
Big Thunder Mountain58km/h1500 mFrontierland
Crush Coaster 60 km/h553 mToon Studios
Indiana Jones 47 km/h600 mAdventureland
RC Racer 80 km/h70 mToon Studios
© 2020 - 2024 Ruby073, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rustige momenten in DisneylandDisneyland Parijs is ten alle tijden wel een druk bezocht park te noemen. De wachtrijen kunnen oplopen tot soms meer dan…
Pretparken in Los AngelesPretparken in Los AngelesOrlando is de hoofdstad van Amerika als het gaat om de hoeveelheid pretparken. Los Angeles mag echter zeker niet vergete…
De Fastpass van Disneyland Resort ParisDe Fastpass van Disneyland Resort ParisWie een bezoek brengt aan Disneyland Resort Paris in Chessy, Frankrijk, wil natuurlijk zoveel mogelijk attracties doen i…
Attractiepark Walt Disney Studios ParijsAttractiepark Walt Disney Studios ParijsHet Walt Disney attractiepark in Parijs is enorm populair onder de jeugd, maar ook onder volwassenen. Sinds 2002 is er e…

Achtbanen in het pretpark de EftelingAchtbanen in het pretpark de EftelingDe Efteling is een Brabants pretpark met veel verschillende attracties. Naast speeltuinen, shows, familieattracties, win…
Flevonice: activiteiten in winter (schaatsfun) en zomerFlevonice: activiteiten in winter (schaatsfun) en zomerDe winters waarin je heerlijk op natuurijs kunt schaatsen, worden anno 2020 steeds schaarser. Dat is erg jammer voor de…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Mohamed Hassan, Pixabay (bewerkt)
  • https://mymickeyshapedheart.nl/2014/10/03/know-it-all-vrijdag-9/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Crush%27s_Coaster
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Indiana_Jones_et_le_Temple_du_Péril
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Twilight_Zone_Tower_of_Terror
  • https://www.parkplanet.nl/disneyland/1475-backlot-in-walt-disney-studios
  • https://www.parkplanet.nl/disneyland/1484-production-courtyard-in-walt-disney-studios
  • https://www.parkplanet.nl/disneyland/1486-toon-studio-in-walt-disney-studios
  • https://www.parkplanet.nl/disneyland/1213-frontierland-in-disneyland-park
  • https://www.parkplanet.nl/disneyland/1216-fantasyland-in-disneyland-park
Ruby073 (2 artikelen)
Gepubliceerd: 22-04-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.