De Fastpass van Disneyland Resort Paris

De Fastpass van Disneyland Resort Paris Wie een bezoek brengt aan Disneyland Resort Paris in Chessy, Frankrijk, wil natuurlijk zoveel mogelijk attracties doen in de beide themaparken (Disneyland Park en de Walt Disney Studios). Helaas kunnen de wachttijden voor de attracties nogal oplopen. Op drukke dagen kan het zelfs voorkomen dat je twee uur in de rij moet staan. Voor een aantal attracties is er echter een optie om de wachttijd te verkorten: de Fastpass.

Wat is een Fastpass?

Een Fastpass is een kaartje dat bij een bepaald aantal attracties gratis te verkrijgen is. Je hebt hiervoor alleen je toegangskaartje voor het park nodig. Het kaartje haal je door een apparaat of je scant de barcode erop en vervolgens krijg je van het apparaat je Fastpass. Hierop staat de naam van de attractie en er staan twee tijden op, bijvoorbeeld 14.00 en 14.30. Tussen die twee tijden kun je terugkomen bij de attractie en mag je via een andere ingang naar binnen.

Het gebruik kunnen maken van een andere ingang betekent niet dat je meteen de attractie kunt doen. Er zal namelijk ook bij deze ingang een wachtrij staan, maar deze zal korter zijn dan de ‘gewone’ wachtrij. Er zijn ook attracties waarbij de Fastpass-rij samengevoegd wordt met het einde van de ‘gewone’ wachtrij.

Bij welke attracties kan ik een Fastpass gebruiken?

In het Disneyland Park hebben de volgende attracties een Fastpass mogelijkheid:
 • Indiana Jones and the Temple of Peril (Adventureland);
 • Big Thunder Mountain (Frontierland);
 • Peter Pan’s Flight (Fantasyland);
 • Star Tours (Discoveryland);
 • Buzz Lightyear Laser Blast (Discoveryland);
 • Star Wars: Hyperspace Mountain (Discoveryland, voorheen Space Mountain: Misson 2).

In de Walt Disney Studios hebben deze attracties een Fastpass mogelijkheid:
 • The Twilight Zone Tower of Terror (Production Courtyard);
 • Rock ‘n’ Rollercoaster starring Aerosmith (Backlot);
 • Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy (Toon Studio).

Goed om te weten

Bij de ingang van de Fastpass-apparaten staat (meestal boven de ingang) een elektronisch bord met daarop de twee tijden die op je Fastpass komen te staan. Let wel goed op: de attracties hebben geen onbeperkt aantal Fastpassen, het aantal per tijdstip is beperkt. Dit betekent dat als de Fastpassen voor een bepaalde tijd op zijn, de tijd verandert. Het kan dus zo zijn dat als je in de rij gaat staan om een Fastpass te halen (bij de populairste attracties staat er vaak een rij om een Fastpass te halen) de tijden bijvoorbeeld 12.00 en 12.30 zijn, maar dat er uiteindelijk 12.05 en 12.35 op jouw Fastpass staat.

Er zit altijd een halfuur tussen het eerste en tweede tijdstip. Het maakt niet uit wanneer je tijdens dat halfuur terug komt bij de attractie, als het maar tijdens dat halfuur is. Ook belangrijk: je kunt maar één Fastpass tegelijk hebben. Heb jij bijvoorbeeld een Fastpass voor de Big Thunder Mountain, dan kun je geen Fastpass halen voor Peter Pan's Flight. Onderaan je Fastpass staat het tijdstip vermeld waarop je weer een nieuwe Fastpass kunt halen.

De Fastpass is bovendien alleen geldig op de datum die op het kaartje staat. Heb jij bijvoorbeeld voor vandaag een Fastpass met het tijdstip 11.15 tot 11.45, dan kun je niet zeggen: die gebruik ik morgen tussen 11.15 en 11.45!

Speciale Fastpassen

Naast de gewone Fastpassen zijn er vijf speciale Fastpassen.

De VIP Fastpass

Gasten die verblijven in de Castle Club van het Disneyland Hotel of in één van de suites van de Disney-hotels krijgen een VIP Fastpass. Dit is een speciale Fastpass waarmee de gasten onbeperkt gebruik kunnen maken van de Fastpass-attracties. Zij hoeven niet eerst een kaartje met tijden erop te halen, zij kunnen direct doorlopen naar de speciale ingang. De VIP Fastpass is vaak de reden dat gasten kiezen voor een verblijf in een suite.

Hotel Fastpass

Gasten die verblijven in kamers van de Empire State Club in Disney's Hotel New York, de Compass Club in Disney's Newport Bay Club of de Golden Forest Club in Disney's Sequoia Lodge krijgen een Hotel Fastpass. Hiermee kunnen gasten één keer per dag naar een attractie met een Fastpass-mogelijkheid. Ze kunnen dan op een tijdstip naar keuze (behalve tussen 13.00 en 16.00) meteen naar de Fastpass-ingang van de attractie.

De Super Fastpass

Deze Fastpass is één van de twee Fastpassen die sinds 15 oktober 2018 te koop is. Met deze Fastpass kun je als gast eenmalig meteen naar de Fastpass-ingang van een 'gezinsattractie' (Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy in de Walt Disney Studios, Peter Pan's Flight in het Disneyland Park of Buzz Lightyear Laser Blast in het Disneyland Park) of een 'sensationele attractie' (Star Wars Hyperspace Mountain in het Disneyland Park, Rock 'n Rollercoaster starring Aerosmith in de Walt Disney Studios of The Twilight Zone of Terror in de Walt Disney Studios).

De Super Fastpass kan van tevoren geboekt worden bij een arrangement (toegangskaartjes + hotel) of als los ticket. In het park is een beperkt aantal verkrijgbaar. De prijzen zijn verschillend in het laag- en hoogseizoen.

De Ultimate Fastpass

Dit is de andere Fastpass die gekocht kan worden. Er zijn twee varianten: eentje waarbij je eenmalig meteen toegang hebt tot de Fastpass-ingang van een Fastpass-attractie naar keuze of eentje waarbij je onbeperkt meteen toegang hebt tot de Fastpass-ingang van alle Fastpass-attracties.

Ook de Ultimate Fastpass is van tevoren te boeken bij een arrangement of als los kaartje en in het park is een beperkt aantal verkrijgbaar. Ook voor deze Fastpass geldt dat de prijzen verschillen in het laag- en hoogseizoen.

Een blanco Fastpass

Er bestaan ook blanco Fastpassen: Fastpassen zonder tijdstip erop. Deze worden vaak uitgegeven als er een technisch probleem is bij de attractie en jij jouw Fastpass met tijden niet kunt gebruiken. Met de blanco Fastpass kun je vervolgens zelf kiezen wanneer je terug komt bij de attractie (uiteraard afhankelijk van of de attractie weer werkt).
© 2015 - 2024 Miriammylene, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Achtbanen in het pretpark Disneyland ParijsAchtbanen in het pretpark Disneyland ParijsDisneyland Parijs is een Frans pretpark met veel verschillende attracties. Naast familieattracties, speeltuinen en resta…
Attractiepark Walt Disney Studios ParijsAttractiepark Walt Disney Studios ParijsHet Walt Disney attractiepark in Parijs is enorm populair onder de jeugd, maar ook onder volwassenen. Sinds 2002 is er e…
Disney Treasures: Disneyland USADisney Treasures: Disneyland USADisneyland, waarschijnlijk heeft u er al wel eens van gehoord. Het is een zeer groot pretpark dat bedacht is door The Wa…
Disney Treasures: Your Host, Walt DisneyWie kent hem niet, Walter Elias Disney de man die de Disney Studios heeft opgericht. Walt Disney heeft in zijn leven zee…

Center Parcs komt met nieuwe activiteiten en sloganCenter Parcs komt met nieuwe activiteiten en sloganVakantieparkenspecialist Center Parcs komt met een nieuwe slogan voor zijn parken in 2015. Na de slogan 'Let's get close…
Bronnen en referenties
 • Eigen ervaringen met de Fastpass
 • De plattegrond van Disneyland Resort Paris
 • Een Fastpass van de Tower of Terror
Miriammylene (63 artikelen)
Laatste update: 17-04-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.