Center Parcs komt met nieuwe activiteiten en slogan

Center Parcs komt met nieuwe activiteiten en slogan Vakantieparkenspecialist Center Parcs komt met een nieuwe slogan voor zijn parken in 2015. Na de slogan 'Let's get closer', die in 2008 werd geïntroduceerd, zal Center Parcs voortaan af worden gemaakt met de woorden 'Echt even samen'. 'Echt even samen' is iets wat de laatste tijd bij veel mensen nogal eens tekort schiet. Samen met de nieuwe slogan, zorgt Center Parcs ook voor heel veel nieuwe activiteiten voor jong en oud. In 2015 worden ruim 60 nieuwe activiteiten geïntroduceerd, zoals vlotten en hutten bouwen en een kids spa. Ook aan volwassenen is gedacht met de nieuwe Center Parcs Academy. Eens in de zoveel jaar zorgt Center Parcs voor een nieuwe slogan voor zijn parken. In 1993 begon het allemaal met 'Weer of geen weer, altijd Center Parcs weer'. Tot en met 1995 was dit waar je Center Parcs aan kon herkennen. De slogan sloeg op het feit dat Center Parcs veel binnenactiviteiten aanbiedt, zoals een overdekt zwemparadijs en een market dome. Het RTL Weer werd destijds mede mogelijk gemaakt door Center Parcs. Een goede reclame op de Nederlandse televisie. Tegenwoordig hoor je de slogan 'Weer of geen weer, altijd Center Parcs weer' ook nog wel eens vallen. Hij heeft dus veel indruk gemaakt op de vakantiegangers.

Vanaf 1995 riep Center Parcs 'Wij zullen nooit vergeten hoe belangrijk vakantie voor u is' uit als de nieuwe slogan. Center Parcs wilde zich meer gaan richten op complete families en niet alleen op de kinderen. Vakantie is voor iedereen belangrijk en Center Parcs maakt het iedereen naar zijn zin.

In 1999 werden grote concepten doorgevoerd in de parken van Center Parcs. Zwembaden werden omgebouwd tot grote Aqua Mundo's. Ook kwamen er Jungle Dome's en Discovery Bay's. Deze nieuwe attracties zorgden ervoor dat vakantiegangers moesten geloven dat er niks beter is dan een vakantie op een park van Center Parcs. De nieuwe slogan werd dan ook; 'Daar ben je op je best!' In 2001 was het alweer tijd voor een nieuwe slogan. Center Parcs introduceerde 'Even helemaal weg' als de slogan van 2001. Ze wilden met hun parken mensen laten ontsnappen uit de chaos van het dagelijkse leven.

Engelse slogans

De grootste reclamecampagne van Center Parcs is toch wel de reclamecampagne omtrent de slogan 'A State of Happiness'. Vele spotjes en folders volgden vanaf 2006 met deze spreuk erop. Bij elk park werd zelfs een bord neergezet met 'einde Nederland'. Center Parcs bedoelde hiermee dat na dit bord het land van Center Parcs begint. Vanaf 2008 stuurde Center Parcs alweer aan op een nieuwe slogan. 'Let's get closer' werd in elke brochure en reclamespot genoemd.

Iets wat net als 'Even helemaal weg' en 'Let's get closer' eigenlijk dezelfde bedoeling heeft is de slogan van 2015; 'Echt even samen!'. Na twee cyclussen gebruik te maken van Engelse slogans is Center Parcs in 2015 weer helemaal terug bij de Nederlandse slogan. De reclame-uiting zal daarom ook niet in andere landen worden gebruikt. In Duitsland en Frankrijk wordt de slogan vertaald naar 'Endlich nur wir' en 'Ensemble vraiment'. In Engeland wordt geen gebruik gemaakt van de Nederlandse slogans.

Center Parcs wil met de slogan benadrukken dat de parken meer zijn dan een eenvoudige vakantie- of weekendbestemming. "Het is een uniek concept dat beantwoordt aan ieders behoeften. Een moment van rust waarop mooie momenten met elkaar kunnen worden beleefd. Of men nu komt om te ontspannen of juist om een adrenalinekick te krijgen, ieder beleeft het verblijf van zijn dromen", vertelt Vanessa Diriart, Vice CEO Center Parcs Europe van Groupe Pierre & Vacances Center Parcs.

60 nieuwe activiteiten

Samen met de nieuwe slogan 'Echt even samen' introduceert Center Parcs ook ruim 60 nieuwe activiteiten op de parken voor jong en oud. De meeste nieuwe activiteiten zijn gemaakt om samen met het hele gezin of de hele familie te ontdekken. Ze voldoen dus helemaal aan het concept dat Center Parcs wil doorvoeren. Daarnaast worden er voor elke doelgroep ook afzonderlijk activiteiten aangeboden. Heel veel activiteiten moet je gaan ontdekken op de parken zelf, maar Center Parcs heeft ook al een aantal activiteiten van te voren bekend gemaakt.

Nieuwe kinderboerderij

Op Parc Sandur in Drenthe is een nieuwe kinderboerderij te vinden. De kinderboerderij is voor heel de familie gratis te bezoeken. Op de kinderboerderij zijn schapen, geitjes en andere kleine dieren, die graag geaaid worden.

Workshop: PlayMais

Op De Huttenheugte, Het Meerdal, De Erperheide, Les Trois Forêts, Park Nordseeküste en Park Eifel worden workshops gegeven met PlayMais. Kinderen vanaf drie jaar zijn welkom om te komen knutselen met dit volledig natuurlijke product.

Baby Vroege-Vogel-Zwemmen

Op alle parken wordt in het Aquamundo rekening gehouden met baby's. Het zwembad gaat speciaal heel vroeg open om alleen met je baby te komen zwemmen. Het zwemwater is speciaal warmer gemaakt tijdens de Vroege-Vogel-Zwemmen uurtjes.

Kids Spa

Meisjes vanaf 5 jaar voelen zich een ware prinses als ze gebruik maken van de Kids Spa. Ze krijgen een roze badjas en de kinderchampagne staat alvast klaar. In de Spa worden door schoonheidsspecialisten van Nature & Spa de nagels gelakt en de voeten gemasseerd. De Kids Spa is sinds de lente van 2015 beschikbaar op de parken Het Heijderbos, Port Zélande, Bispinger Heide, Park Hochsauerland, Les Hauts de Bruyères, Le lac d'Ailette, Les Trois Forêts, Les Bois-Francs en De Vossemeren.

Baby Servicepakket

Als je geen zin hebt om alle babyartikelen van thuis mee te nemen kun je op de parken De Huttenheugte, Het Meerdal, Erperheide, Park Nordseeküste en Les Trois Forêts een Baby Servicepakket huren. Het pakket bestaat uit allerlei artikelen die je nodig hebt als je een baby meeneemt, zoals onder andere een verschoningskussen en een babybox.

Familie Workshops

Vanaf 5 jaar mag je meedoen aan de familie workshops. Het is de bedoeling dat er geknutseld wordt met opa, oma, papa of mama. Deze familie workshops zijn onder andere mogelijk op Het Heijderbos en Port Zélande.

Mijn eigen pony

Meisjes en jongens van vijf tot elf jaar kunnen op Het Heijderbos, De Vossemeren, Bispinger Heide en Les Bois-Francs hun eigen pony verzorgen. Ze krijgen deskundige leiding hierin en maken na afloop ook een tochtje over het park.

Familiespellenpakket

In de cottages van onder andere De Eemhof en Het Meerdal kan een familiespellenpakket worden gehuurd. In dit pakket zitten de spellen Monopoly, Trivial Pursuit, Cluedo en Twister.

Tower Jump: Vrije val

Echte waaghalzen kunnen de toren beklimmen en een vrije val maken op onder andere het park De Kempervennen. Er is deskundige leiding aanwezig bij de vrije val.

Center Parcs Excursies

Op alle parken is tegenwoordig een excursie boekbaar bij de infobalie. Ze kennen daar de leukste uitjes voor het hele gezin. Ook bij de reservering is het al mogelijk om je excursie te boeken.

Center Parcs Academy

Ook heeft Center Parcs de nieuwe Center Parcs Academy geïntroduceerd. Hierbij combineer je een ontspannen vakantie met iets leren over een interessant onderwerp. Meestal gaat het om hobby's of sporten. De cursussen die beschikbaar zijn op de Center Parcs parken zijn uitgebreid en met deskundige leiding.

Academy: Fietsen

Wil jij je kind of kleinkind leren fietsen? Dan is Center Parcs de ultieme plek. Het is er rustig en de kinderen hebben geen last van ander verkeer. Center Parcs zorgt zelf voor nette fietsen en andere benodigdheden. Aan het eind is er natuurlijk ook een fotomoment als aandenken.

Academy: Zwemmen

Op Center Parcs zijn badmeesters aanwezig om u kind of kleinkind van 5 tot 11 jaar de basisbeginselen van het zwemmen bij te brengen. Ouders en grootouders zijn daarnaast van harte welkom om hun kind te ondersteunen. Ook worden er leuke spelletjes gedaan.

Academy: Voetballen

Kinderen van 5 tot 11 jaar kunnen door sportinstructeurs geholpen worden om te leren voetballen. Er worden clinics gegeven en wedstrijdjes gehouden. Er is genoeg individuele aandacht voor elk kind.

Academy: Circus

Op de Circus School leren kinderen van 5 tot en met 11 jaar alles van het circus. Naast acrobatiek, ballen in de lucht houden en balanceren is er ook ruimte voor een show voor de ouders en andere belangstellende.

Academy: Zingen

Onder leiding van gediplomeerde zangdocenten leren kinderen hoe je moet zingen. Na afloop van de workshop mogen ze natuurlijk optreden voor een groot publiek.

Academy: DJ

Voor tieners vanaf 12 jaar is er een DJ Workshop. Ze leren hierbij hoe ze zelf hun eigen plaatjes kunnen draaien. Deskundige leiding helpt hun hierbij.

Academy: Graffiti

Kinderen van 12 jaar of ouder kunnen ook deelnemen aan een curus Graffiti spuiten. Dit wordt natuurlijk niet gedaan op muren, maar gewoon op canvas. Het kunstwerk mag ook mee naar huis na afloop van de cursus.

Academy: Koken

Voor volwassenen is er de workshop koken. Je leert hier samen met andere kookliefhebbers basisbeginselen van het koken. Ook leer je hoe je je gasten kan verwennen met heerlijke maaltijden.

Academy: Active Walking

Onder leiding van een deskundige leer je de juiste looptechnieken en maken jullie een tocht over het park en door de omgeving. Je zult je fitter voelen en energieker.

Academy: Golf

Altijd willen leren golven? Kom dan eens kijken bij de workshop Golf. Er zijn mensen aanwezig om uw techniek te verbeteren en voor materiaal wordt natuurlijk gezorgd.

Academy: 3D Printen

Op Center Parcs de Eemhof staat een heuze 3D Printer. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen daar hun eigen ontwerp bedenken en daarna uit laten printen door de 3D Printer. Het ontwerp mag mee naar huis.

Lees verder

© 2015 - 2024 Anteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leuke weetjes over Center ParcsLeuke weetjes over Center ParcsCenter Parcs is bekend om de uitstekende kwaliteit vakantieparken die ze hebben in Europa. Center Parcs heeft maar liefs…
Center Parcs vs. SunparcsCenter Parcs vs. SunparcsCenter Parcs, we kennen het allemaal! Sinds kindsbeen af waren we gefascineerd door de waaier van faciliteiten die dit b…
Center Parcs de Eemhof, ideaal voor de watersporterCenter Parcs de Eemhof, ideaal voor de watersporterCenter Parcs de Eemhof is grotendeels georiënteerd op de watersport. Het ligt dan ook op een ideale locatie, direct aan…
Bungalow: Vakantieparken in Nederland (Center Parcs, Landal)Vakantieparken - Vakantie in Nederland (zomer), waaronder in Center Parcs, Landal Greenparks en Hoogenboom vakantieparke…

Vliegrampen met passagiersvliegtuigen  2015Vliegrampen met passagiersvliegtuigen 2015In de 21ste eeuw zijn al diverse grote vliegrampen gebeurd. Het jaar 2015 heeft een paar zeer dramatische rampen aan de…
De Fastpass van Disneyland Resort ParisDe Fastpass van Disneyland Resort ParisWie een bezoek brengt aan Disneyland Resort Paris in Chessy, Frankrijk, wil natuurlijk zoveel mogelijk attracties doen i…
Bronnen en referenties
  • http://www.centerparcs.nl/nl-nl/center-parcs-academy_ms
  • http://www.levensmiddelenkrant.nl/nieuws/out-of-home/echt-even-samen-nieuwe-slogan-center-parcs
Anteur (147 artikelen)
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.