De beste 5 parken van Center Parcs

De beste 5 parken van Center Parcs Sinds 1968 begon Center Parcs, destijds nog onder een andere naam, aan de verhuur van bungalows. In eerste instantie waren de vakantiebungalows bedoeld voor het personeel van Sporthuis Centrum, een warenhuis in sportartikelen, maar al snel stromen vele vakantiegangers toe. Door de jaren heen is er dan ook veel veranderd aan de parken van Center Parcs. Er is veel gerenoveerd en opgeknapt en er zijn daarnaast nieuwe parken geopend. Niet alleen in Nederland is Center Parcs populair, maar ook in Duitsland, Frankrijk en België heeft de keten bungalowparken. Center Parcs richt zijn aandacht voornamelijk op entertainment, activiteiten en faciliteiten. Aandacht aan de bungalows wordt nog wel eens vergeten. Dat de aandacht vooral is gericht op de activiteiten op het park zorgt ervoor dat de bungalowparken van Center Parcs in de vakantiebeoordelingen op internet nog wel eens een onvoldoende scoren. Toch zijn er ook veel mensen positief over de grote beleving op de parken.

Center Parcs zelf geeft zijn parken op www.centerparcs.nl beoordeling aan de hand van sterren, in de vorm van het logo van de keten. De parken met vijf logo's zijn volgens de aanbieder het beste. Maar Center Parcs heeft ook parken met maar drie logo's.

Ook op vakantiereiswijzer.nl, zoover.nl en parkvakanties.com worden beoordelingen gegeven over de verschillende parken van Center Parcs. Iedereen ervaart zijn vakantie anders, maar toch zie je een bepaalde lijn in de vakantiebeoordelingen die worden gegeven. Een klein onderzoek naar welke vijf parken het beste zijn van 2014 volgens bezoekers levert de volgende resultaten op.

1. De Vossemeren

Opvallend is dat het beste park van Center Parcs geen park in Nederland is, waar oorspronkelijk het eerste park werd gebouwd. De Vossemeren ligt over de grens in het Belgische Lommel. Het park krijgt vijf logo's van Center Parcs zelf en dat betekent dat er veel te beleven valt.

Verblijf

De Vossemeren heeft keus uit 2-persoons tot en met 8-persoons cottages. De cottages kennen drie niveaus van luxe. Je hebt comfortcottages, met de basisinrichting. Daarnaast heb je de iets luxere variant, de premiumcottage en in de VIP-cottage krijg je alle luxe die je wilt. Ook is er rekening gehouden met de kleine bezoekers. Voor kinderen zijn er speciale kindercottages, die beschikken over speelgoed en andere voorzieningen die kinderen nodig hebben tijdens hun verblijf.

Faciliteiten

Naast een supermarkt zijn er ruim zes restaurants op het park te vinden. Deze restaurants zijn samengevoegd in een zogenaamde Market Dome. In Discovery Bay kunnen kinderen spelen, klimmen en van alles ontdekken. De ingerichte hal lijkt een pirateneiland. Niet te missen is het grote waterparadijs dat Aqua Mundo wordt genoemd. Er zijn grote glijbanen en er is een wildwaterbaan. Ook kun je een duik nemen in het Koraalbad en kijken naar de prachtigste vissen.

Omgeving

Als je op de Vossemeren bent moet je zeker een kijkje nemen op de Lommel Sahara. Een grote zandvlakte met middenin een prachtig meer. Om verspreiding van het zand te voorkomen zijn om de Sahara naaldbomen geplaatst. Een prachtig geheel, wat je gezien moet hebben. Ook is er in de buurt een enorme hoeveelheid aan molens te vinden, die zeker een bezoekje waard zijn.

Center Parcs De Vossemeren
Elzen 145
3920 Lommel
België


2. De Kempervennen

In de buurt van Eindhoven vind je het park De Kempervennen. Dit park was het vierde park dat Center Parcs bouwde en bestaat al sinds 1983. Ook voor dit park geeft Center Parcs vijf logo's.

Verblijf

De Kempervennen heeft 2-persoons tot en met 16-persoons huisjes op het park. Ook hier wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende niveaus van luxe. Het park beschikt nog over de vroeger gebouwde huisjes, maar heeft ook nieuwe cottages, die Eden cottages worden genoemd. Heel opvallend zijn de 4-persoons woonboten die te huur zijn op het park. De woonboten drijven op het meer van het park.

Faciliteiten

In de Market Dome zijn een supermarkt en vijf verschillende restaurants te vinden. Ook kun je pizza en patat afhalen. Op het park is voor echte waaghalzen een touwparcours. Voor de wat jongere kinderen is er de kinderboerderij. En voor de mensen die alvast willen oefenen voor hun wintersportvakantie is er een indoor sneeuwbaan. Het Aqua Mundo beschikt op De Kempervennen over een wildwaterbaan, glijbanen en een snorkelbad.

Omgeving

Mocht je wat meer boodschappen nodig hebben dan je in de Market Dome kan kopen, kun je een uitstapje maken naar de stad Eindhoven. Hier kun je heerlijk shoppen of genieten op een terrasje. Een ander leuk uitstapje dat je vanaf het park kan maken is wandelen in De Malpie, het aangrenzende natuurgebied. Op wat meer afstand liggen attractiepark De Efteling en Safaripark Beekse Bergen, die ook een bezoekje waard zijn.

Center Parcs De Kempervennen
Kempervennendreef 8
5563 VB Westerhoven


3. Het Heijderbos

Het vijf sterren park Het Heijderbos ligt in Limburg en bezet de derde plaats. Het Heijderbos werd in 1986 gebouwd en is daarmee het vijfde zelf gebouwde park van de keten Center Parcs. Het park heeft een nauwe samenwerking met het Wereld Natuur Fonds, sinds de komst van het Jungle Dome.

Verblijf

Het Heijderbos heeft 2-persoons tot en met 12-persoons cottages op drie verschillende luxe niveaus. Ook hier zijn nog steeds oude huisjes, die inmiddels wel opgeknapt zijn, en Eden cottages te vinden. Het park beschikt ook over 2-persoons en 4-persoons Jungle Cabana's. Deze huisjes liggen in het Jungle Dome. In de Cabana ga je back-to-basic en mag je ook na sluitingstijd het Jungle Dome verkennen.

Faciliteiten

In het Market Dome zijn naast de supermarkt, zes restaurants om met je gezin te genieten. Er is onder andere een pannenkoekenrestaurant en een pizza en pasta restaurant. De kinderen zullen het meeste plezier beleven in het Jungle Dome, een overdekte jungle waarin van alles is te ontdekken. Daarnaast is er een sportcentrum en kun je paardrijden in de omgeving. Zwemparadijs Aqua Mundo heeft de snelste wildwaterbaan.

Omgeving

Het Heijderbos in Limburg heeft genoeg te bieden in de omgeving. Ga shoppen in Nijmegen of bezoek de kasteeltuinen van Arcen. Ook niet ver van het park ligt het natuurgebied Nationaal Park Land van Maasduinen. In dit park zijn genoeg wandel-, fiets- en mountainbikeroutes te vinden. Meer amusement vind je in attractiepark Tivoli, wat ook geschikt is voor de allerjongsten.

Center Parcs Het Heijderbos
Hommersumseweg 43
6598 MC Heijen


4. Bispinger Heide

Het eerste park in Duitsland dat zelf is gebouwd door de keten Center Parcs is Bispinger Heide. In 1995 werd het park geopend en er werden vijf sterren toegekend door de keten zelf. Het park ligt 80 kilometer onder Hamburg, midden op de Lüneburger Heide.

Verblijf

Het park Bispinger Heide beschikt over cottages van 2 tot en met 12 personen. De verschillende luxe niveaus zijn comfort, premium en VIP. Ben je met 4 personen, dan kun je ook gebruik maken van de woonboten die op het park liggen en de boomhuizen. Ook voor kinderen is dit een geweldige ervaring. De boomhuizen beschikken zelfs over een glijbaan om naar beneden te roetsjen.

Faciliteiten

Een bakkerij, een supermarkt en ruim zeven restaurants vind je terug in het Market Dome. De kinderen kunnen zich enorm vermaken in Baluba, een indoor speelparadijs. De wat oudere bezoekers kunnen zich ondertussen opmaken voor heel wat spannende dingen. Zo kun je kabelbaanglijden, schommelen op een reuze schommel en kan je meedoen aan de laserbattle. Tot rust komen doe je in het beautycentrum, maar ook in het Aqua Mundo valt van alles te beleven.

Omgeving

Op de Lüneburger Heide waar het park Bispinger Heide op ligt kun je in de zomer een rondrit maken met een koets en 's winters genieten in een echte arrenslee. Vanuit de koets of arrenslee geniet je van de prachtige natuur die de Lüneburger Heide te bieden heeft. Op maar 5 kilometer afstand van het park bevindt zich Het Gekke Huis. Dit huis is gebouwd en later op zijn kop gezet.

Center Parcs Bispinger Heide
Töpinger Straße 69
29646 Bispingen
Duitsland


5. Les Trois Forêts

Eén van de nieuwste parken van Center Parcs is Les Trois Forêts in Frankrijk. Dit park wordt ook beoordeeld met vijf logo's door Center Parcs zelf. Het park werd in 2010 geopend en is gericht op het milieu. De prachtige natuur zorgt voor veel dieren in en om het park.

Verblijf

Les Trois Forêts beschikt alleen over Eden cottages. Deze Eden cottages zijn allemaal eco-cottages. De cottages zijn er van 4-persoons tot en met 12-persoons. Kenmerkend voor alle cottages is de grote schuifpui, waardoor er veel daglicht binnen kan komen.

Faciliteiten

Ruim acht restaurants en cafés heeft Les Trois Forêts te bieden. Van een snackbar tot een buffetrestaurant. Voor iedereen is er wel iets te eten op het park. Kinderen kunnen zich naar harte lust uitleven op de boerderij. Hier zijn allerlei dieren te vinden. Het park beschikt over heel veel water, waar je allerlei watersporten op kan beoefenen. Het Aqua Mundo heeft een wildwaterbaan en verschillende glijbanen. Ook kun je er genieten in de bar naast het zwembad.

Omgeving

Als je op Les Trois Forêts bent, kun je een kijkje gaan nemen in de grote steden Nancy, Metz en Straatsburg. Ook leuk om te bezoeken is het dierenpark van Sainte Croix. Iets dichterbij in het dal van de Rode Saar loopt de spoorlijn van Abreschviller. Hier kun je een rondrit in een oude trein maken.

Center Parcs Les Trois Forêts
Rue de Bertrambois 1
57790 Hattigny
Frankrijk

Lees verder

© 2014 - 2024 Anteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leuke weetjes over Center ParcsLeuke weetjes over Center ParcsCenter Parcs is bekend om de uitstekende kwaliteit vakantieparken die ze hebben in Europa. Center Parcs heeft maar liefs…
Vakantieparken: Center ParcsVakantieparken: Center ParcsCenter Parcs is de naam van een keten van vakantieparken in Nederland, maar ook in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Bel…
Bungalow: Vakantieparken in Nederland (Center Parcs, Landal)Vakantieparken - Vakantie in Nederland (zomer), waaronder in Center Parcs, Landal Greenparks en Hoogenboom vakantieparke…
Center Parcs de Eemhof, ideaal voor de watersporterCenter Parcs de Eemhof, ideaal voor de watersporterCenter Parcs de Eemhof is grotendeels georiënteerd op de watersport. Het ligt dan ook op een ideale locatie, direct aan…

Berlijn - de Muur, het Holocaust Monument en de PoortBerlijn - de Muur, het Holocaust Monument en de PoortDe stad Berlijn met de Berlijnse Muur, het Holocaust Monument en de Brandenburger Tor is een stad met een heftig verlede…
Duitsland, meer dan alleen Oktoberfest en Lederhose!Duitsland, meer dan alleen Oktoberfest en Lederhose!Duitse”gründlichkeit”, Duitse vlijt of het Oktoberfest. Dat zijn dingen die ons het eerst over Duitsland te binnen schie…
Bronnen en referenties
  • www.zoover.nl
  • www.centerparcs.nl
  • www.parkvakanties.com
  • www.vakantiereiswijzer.nl
Anteur (147 artikelen)
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.