Center Parcs vs. Sunparcs

Center Parcs vs. Sunparcs Center Parcs, we kennen het allemaal! Sinds kindsbeen af waren we gefascineerd door de waaier van faciliteiten die dit bedrijf aan de consument biedt. Velen onder ons kennen het concept, maar verdere informatie kunnen weinigen ons geven. Daarom gaan wij hier dieper op in.

Algemeen

Visie

Tegenwoordig hebben mensen het heel druk en hebben ze tijd en plaats nodig om samen te komen met familie en vrienden. Daarom biedt Center Parcs een natuurpark aan om tot rust te komen en dit dicht bij huis.

Missie

Center Parcs heeft zorgzame medewerkers die hun steentje bijdragen aan een stimulerende, natuurlijke en relaxte omgeving.

Geschiedenis

Het verhaal van Center Parcs begon in 1953 toen Piet Derksen een sporthuis centrum opende dat een gevarieerd aanbod aan sportartikelen had. Verder verkocht en verhuurde men tenten. Deze winkel was zo populair dat zij in enkele jaren tijd uitgroeide tot 17 filialen in Nederland.

Later kwam Piet Derksen op het idee om een bungalowpark op te richten in combinatie met tenten. De bouw van het eerste park was in Lommerbergen in 1968. Niet veel later (namelijk in 1970) was er de opening van Dennenbos waar het eerste overdekte zwembad te vinden was. In enkele jaren werden tientallen filialen in Nederland opgericht. Het eerste park over de grens was in 1981, Erperheide in België. Het eerste Duitse park kwam er in 1994-1995. De expansie naar Frankrijk kwam nog later, in 2006. De laatste innovatie (2007) van Center Parcs zijn de zogenaamde woonboten als nieuwe logiesvorm.

In 2007 was er de opkoop van Sunparks, het zusterpark van Center Parcs. Het grote verschil is dat Sunparks gelegen is op een mooie locatie met veel faciliteiten buiten het park en niet zo zeer in het park zelf. Center Parcs richt zich meer op het park zelf. Zij ontvangen 3,7 miljoen gasten per jaar.

Center Parcs vs Sunparcs

Sunparks en Center Parcs zijn allebei in eigendom van Pierre & Vacances. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee?

Center Parcs biedt alles aan op het park zelf. De gasten hoeven tijdens hun vakantie het park niet te verlaten. Alle faciliteiten, van animatie tot catering zijn aanwezig. Het is vaak afgelegen. Center Parcs is van Nederlandse origine.

Sunparks, oorspronkelijk een Belgisch bedrijf, heeft een andere aanpak. Zij hebben een centrale locatie waar veel faciliteiten in de omgeving zijn en niet in het park zelf. De gasten gaan dus vaker het park verlaten om wat meer van de omgeving te zien.

Momenteel zijn in Nederland 6 Center Parcs en 2 Sunparks. Het concept van Sunparks slaat niet zo goed aan in Nederland (in België wel!). Daarom worden de 2 parken veranderd in Center Parcs.

5 pijlers waar Center Parcs op steunt

1. Cottages

Mensen moeten overnachten en dat doen ze in cottages waar men onder andere een bad, wasmachine, Senseo koffie apparaat, flatscreen, luxe open haard, … in terug kan vinden.

Er zijn 3 types:
  • comfort (= standaard)
  • premium (= meer luxueus)
  • VIP (met o.a.: sauna, solarium, …).

De nieuwe cottages: eden cottages, woonboten (= op het water), treehouses (= mooi uitzicht, heel exclusief …).

2. Aqua Mundo

Subtropisch zwembad met echte subtropische planten en vissen waar je langs het aquarium kan zwemmen. De kwaliteit van het water wordt iedere 5 seconden gecontroleerd en het 1 miljoen liter water kan met de filter in 4 uur tijd worden schoongemaakt. Center Parcs heeft ‘subtropisch zwembad’ laten opnemen in het Nederlands woordenboek.

3. Market Dome

Overdekt centrum waarin men subtropische planten en dieren, verschillende restaurants, indoor activiteiten, winkels, bowlingbaan etc. kan terugvinden.

4. Activiteiten

Indoor en outdoor, fietsen, waterfietsen, klimmen, bungeejumping, wannabe bv. a fireman: verkleden en ervaren.

5. Medewerkers

Eigen Center Parcs training center. EHBO en zwemmen is verplicht. Overheid verplicht om ook zelf trainingen te doen: 37000 trainingsmomenten per jaar, 500 medewerkers in een BBL opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg). Center Parcs is verkozen als leerbedrijf van het jaar en genomineerd als internationaal leerbedrijf.
© 2011 - 2020 Robin990, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Center Parcs de Eemhof, ideaal voor de watersporterCenter Parcs de Eemhof, ideaal voor de watersporterCenter Parcs de Eemhof is grotendeels georiënteerd op de watersport. Het ligt dan ook op een ideale locatie, direct aan…
Waterpret in België: Zwembaden en waterpretparkenAls het weer tijdens de vakantie niet mee wil, kan je met je kinderen of vrienden terecht in een van de vele zwembaden o…
Leuke weetjes over Center ParcsLeuke weetjes over Center ParcsCenter Parcs is bekend om de uitstekende kwaliteit vakantieparken die ze hebben in Europa. Center Parcs heeft maar liefs…
Leuke zwembaden in NederlandLeuke zwembaden in NederlandEen dag naar een zwembad is een dag vermaak voor zowel jong als oud. Daarbij is zwemmen ook een goede vorm van lichaamsb…

Victoria Falls Safari LodgeDe Victoria Falls Safari Lodge is waarschijnlijk het mooiste hotel ter wereld. Vanaf je balkon of het terras kun je vele…
Vietnam - Wat zijn de do's and don'tsVietnam - Wat zijn de do's and don'tsVietnam staat bekend om zijn bergvolkeren in het noorden, zijn grote steden zoals Ho chi min city, Hanoi en zijn lange k…

Reageer op het artikel "Center Parcs vs. Sunparcs"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Robin990
Laatste update: 12-10-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Schrijf mee!