Vietnam - Wat zijn de do's and don'ts

Vietnam - Wat zijn de do's and don'ts Vietnam staat bekend om zijn bergvolkeren in het noorden, zijn grote steden zoals Ho chi min city, Hanoi en zijn lange kusten met witte zandstranden waar je ook goed kunt duiken. Meestal reist men door Vietnam van boven naar onder of andersom. Je kunt kiezen voor een busreis maar veel reizigers huren ook scooters om het land te verkennen. Erg leuk! In dit artikel geef ik je een aantal tips mee voor je reis door Vietnam. Reizen door Vietnam is leuk en makkelijk maar toch is het handig om enigszins bekend te zijn met hun gebruiken en cultuur zodat je niet voor al te grote verrassingen komt te staan. In Vietnam wonen veel boeddhisten zoals in veel landen van zuidoost Azië. Dit land kent ook een geschiedenis van oorlog, waar nu nog overblijfselen van te zien zijn, zoals de Cu Chi-tunnels.
Hieronder heb ik een aantal do's and don'ts voor je reis door Vietnam.

Do's

Schoenen

Wanneer je door Vietnam reist doe dan je schoenen uit wanneer je bij iemand op bezoek gaat en wanneer je een heilige plek zoals een tempel bezoekt.

Hotel

Wanneer je een taxi instapt en de chauffeur vraagt om je naar een hotel of guesthouse te rijden zorg er dan voor dat je het juiste adres bij de hand hebt. In Vietnam worden n.m.l hotel namen gekopieerd. I.p.v dat je bij je eigen uitgekozen of gereserveerde hotel uitkomt kun je ineens op een andere plek terecht komen wat er dan vaak heel anders uitziet dan jij had verwacht.

Zakkenrollers
Vooral in de grote steden zijn er veel zakkenrollers dus zorg ervoor dat je belangrijke documenten en geld in een kluisje laat liggen of goed bij je houdt.

Fotograferen

Vraag altijd toestemming wanneer je een heilige plek of bepaalde rituelen wilt fotograferen. In Vietnam word het ook niet gerespecteerd als je zomaar een foto van iemand maakt dus altijd even vragen. Maak ook geen foto's van militaire objecten en ambassades.

Don't

Hoofd aanraken

Overal in Azië en dus ook in Vietnam is het hoofd van de mens het hoogste punt, zowel letterlijk als figuurlijk. Het hoofd is de zetel van de ziel en daarom is het taboe om deze aan te raken. Ook een kind een aai over de bol geven is not done.

Kussen

Wanneer je samen met je vriend of vriendin op reis gaat in Vietnam is het niet gebruikelijk om elkaars hand op straat vast te houden of elkaar te kussen. Zij vinden dit iets intiems en dat hoef je niet aan andere te laten zien.

Agressie

Agressief gedrag word in het openbaar niet gewaardeerd net als ongeduldigheid en boosheid. Houd je dus rustig op straat. Je zult ook zien dat je in Vietnam niet snel mensen agressief gedrag ziet vertonen op straat. Zelf moest ik wennen aan het drukke verkeer in de steden van Azië waar iedereen staat te toeteren tegen elkaar en iedereen gewoon voor kruipt of elkaar inhaalt waar het eigenlijk niet mag. Op het begin dacht ik dat ze ongeduldig en agressief waren maar ik kreeg als uitleg van de mensen zelf dat ze gewoon toeteren omdat het kan of uit vriendelijkheid en van de meeste verkeersregels hebben niet zo'n hoge prioriteit in vergelijking met ons.

Drugs
Gebruik geen drugs en koop geen drugs in Vietnam. Hier staan hoge straffen op zoals in de meeste Aziatische landen.
© 2011 - 2024 Ditiseenoveral, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beleggen in VietnamBeleggen in VietnamVietnam is een van de meest stabiele economieën van Azië. Het is daardoor zeer aantrekkelijk om in te beleggen. Over de…
Samenvatting Vietnam OorlogNa de Tweede Wereldoorlog kwam Frankrijk al snel in botsing met haar koloniën in Indo-China. In 1946 werd de Vietnamese…
Het Tonkin-incident, waargebeurd of verzonnen?Het Tonkin-incident vond plaats op 2 augustus 1964. Twee jaar ervoor had Johnson het Congres er toe gebracht hem onbeper…
De Vietnamoorlog; een koude oorlogsconflictDe Vietnamoorlog; een koude oorlogsconflictDe Vietnamoorlog speelt zich af midden in de koude oorlog. Dit is echter niet het enige verband tussen de Vietnamoorlog…

Center Parcs vs. SunparcsCenter Parcs vs. SunparcsCenter Parcs, we kennen het allemaal! Sinds kindsbeen af waren we gefascineerd door de waaier van faciliteiten die dit b…
Hotelsites: hoe boek je de beste prijs en aanbieding?Hotelsites: hoe boek je de beste prijs en aanbieding?Een weekendje weg in een fijn hotel, in Nederland of iets erbuiten. Heerlijk! Alleen... je bent een dief van eigen porte…
Bronnen en referenties
Ditiseenoveral (29 artikelen)
Gepubliceerd: 15-07-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.