Disneyland Parijs - Attracties Adventureland

Disneyland Parijs - Attracties Adventureland Disneyland Parijs is wellicht het meest bekende attractiepark van Europa. Het heeft 5 verschillende landen die verschillende attracties aanbieden. De 5 landen zijn: Main street USA, Frontierland, Fantasyland, Adventureland en Discoveryland. Er is in elk land rekening gehouden met alle leeftijdsgroepen. Er zijn verschillende attracties voor verschillende leeftijden aanwezig waardoor je in elke land aan je trekken komt.

Attracties Adventureland

In Adventureland vind je voornamelijk attracties die gericht zijn op avontuur. Bekende Disneyfilms waaronder Indiana Jones en Pirates of the Caribbean hebben een avontuurlijke attractie binnen Adventureland. Deze attracties zijn vooral gericht op de oudere jongeren en volwassenen met jonge kinderen. In Adventureland bevinden zich 6 attracties die hieronder afzonderlijk van elkaar worden beschreven.

Boomhut van de familie Robinson

Deze attractie is een doorloop attractie. Het is gebaseerd op de verhalen van de familie Robinson die moeten overleven op een onbewoond eiland na een ongeluk op zee. De attractie begint met een introductie verhaal waarna je met een trap naar de bovenste verdiepingen kan gaan. Op elke verdieping bevinden zich delen van de boomhut zoals de slaapkamers, keuken, woonkamer, bibliotheek, etc. Vanuit één van de slaapkamers heb je een geweldig overzicht over heel Adventureland.

Miniatuurvoorstelling Aladdin

Deze attractie is een doorloop attractie en is gebaseerd op de Disney film Aladdin. Het verhaal wordt verteld door middel van een miniatuurvoorstelling. Enkele belangrijke delen van de film worden er getoond.

Miniatuurvoorstelling:
  1. Aladdin steelt fruit in de straten van Agrabah en wordt achterna gezeten door de soldaten van de Sultan.
  2. Een magische lamp spuit kleine rookpluimen en is te vinden in een grot.
  3. In het huis van Aladdin zit Aladdin rustig voor zich uit te staren over Agrabah.
  4. In de wondergrot vindt Aladdin de magische lamp.
  5. In de wondergrot komt Aladdin de Geest tegen die een show op voert.
  6. Aladdin gaat terug naar Agrabah om met Jasmine (de dochter van de sultan) te trouwen.
  7. Jafar vermomd als slang valt Aladdin aan. Jasmine kijkt op de achtergrond toe.
  8. Na het verslaan van Jafar veranderdt Jafar in een geest en wordt opgeslokt door de geestenlamp.
  9. Aladdin en Jasmine vliegen op het vliegende tapijt het geluk tegemoet

Adventure Island

Adventure Island is het zuidelijke gedeelte van Adventureland. Dit is een doorloop attractie in combinatie met een kleine speeltuin. Hier is onder andere een grootsdoodshoofd (Skull Rock) te vinden. Naast dit doodshoofd ligt het schip van Kapitein Haak. Naast dit schip ligt de kleine speeltuin. Tevens is er een grote berg waarin een groot gangenstelsel en een doolhof aan grotten is gevestigd met een echte piratenschat.

Het piratenstrand

Het piraten strand is een grote speelplaats voor jonge kinderen. Het ligt pal naast het schip van kapitein Haak. Het is verdeeld in twee gedeeltes. Een gedeelte is voor jonge kinderen onder de 1.40m en het andere gedeelte is voor kinderen die langer zijn dan 1.40m. Je kunt er klimmen, klauteren, kruipen, glijden, lopen over allerlei verschillende voorwerpen die aanwezig zijn op het schip/strand.

Pirates of the Caribbean

Deze attractie heeft veel overeenkomsten met de Fatamorgana in de Efteling. Je stapt in een grote boot waar ongeveer 20 personen in kunnen. Dan begint de rit in het avontuurlijke land van Pirates of the Caribbean. Je passeert vechtende piraten en soldaten en hoort kanonschoten gelost worden. Deze vliegen rakelings langs de boot. Je tocht gaat verder en je raakt verstrikt in een gevecht waarbij jijzelf wordt beschoten door de piraten en soldaten. Wonder boven wonder blijf je ongedeerd en vervolg je de rit. Na het passeren van onder andere watervallen, skeletten, gevangenissen en Davy Jones Locker (waar alle doden naar toe gaan die zijn gestorven op zee) kom je aan het einde van de rit en heb je dit geweldige avontuur overleefd.

Indiana Jones en de tempel van Peril

Deze attractie is gebaseerd op het verhaal van Indiana Jones en de tempel van Peril. Het is een achtbaan met mijnkarretjes waar je met 2-3 personen naast elkaar zit. Volgens het verhaal zijn de mijnkarretjes op hol geslagen en is het aan de passagiers om de rit te overleven. De achtbaan heeft verschillende scherpe en hellende bochten maar de verrassing zit hem in de enige looping. Tussen 2000 en 2004 ging de achtbaan achteruit. Omdat de populariteit van de attractie hierdoor snel daalde heeft men in 2004 besloten om de attractie weer vooruit te laten gaan.

Weetjes:
Baanlengte = 600 meter
Baanhoogte = 43 meter
Duur = 1:30 min.
Minimale lengte = 1.40 m.
Maximale snelheid = ongeveer 75 km/h
Personen per rit = 12

Lees verder

© 2011 - 2024 Jerommeke31, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Achtbanen in het pretpark Disneyland ParijsAchtbanen in het pretpark Disneyland ParijsDisneyland Parijs is een Frans pretpark met veel verschillende attracties. Naast familieattracties, speeltuinen en resta…
Geheimen en weetjes van Disneyland ParijsGeheimen en weetjes van Disneyland ParijsDisneyland Paris werd in 1992 geopend onder de naam Euro Disney. Het resort omvat twee pretparken, een uitgaansgebied en…
Disney Treasures: Disneyland USADisney Treasures: Disneyland USADisneyland, waarschijnlijk heeft u er al wel eens van gehoord. Het is een zeer groot pretpark dat bedacht is door The Wa…
Rustige momenten in DisneylandDisneyland Parijs is ten alle tijden wel een druk bezocht park te noemen. De wachtrijen kunnen oplopen tot soms meer dan…

Kolmårdens dierenpark, een leuk familie-uitje in ZwedenKolmårdens dierenpark, een leuk familie-uitje in ZwedenVlakbij het Zweedse Norrköping, in het oosten van Zweden, ligt Kolmårdens djurpark, oftewel dierenpark Kolmården. Dit is…
Marineland in Antibes (Zuid-Frankrijk)Marineland in Antibes (Zuid-Frankrijk)Aan de Franse Cote d’Azur is een groot dolfinarium te vinden, Marineland. Dit park huisvest veel soorten zeezoogdieren z…
Jerommeke31 (92 artikelen)
Gepubliceerd: 31-08-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.